سیل گزارش‌های بهار در سامانه کدال به راه افتاد

اوج گیری اطلاعات در بازار سهام

دنیای اقتصاد : بورس تهران معاملات روز گذشته را نیز در دو نیمه متفاوت سپری کرد. به این ترتیب در حالی که یک ساعت ابتدایی معاملات، شاخص سهام با رشد ۵۹۰ واحدی کانال ۲۴۷ هزار واحدی را نیز از آن خود کرده بود، در ادامه تغییر مسیر داد و در نهایت با کاهش ۱۴/ ۰ درصدی، در نیمه کانال ۲۴۶ هزار واحد متوقف شد

بازار جهانی آخرین روزهای هفته قبل را در پی توقف سریالی نفتکش‌‌ها در خلیج‌فارس با صعود قابل‌ملاحظه بهای نفت و تقویت تقاضای سرمایه‌ای طلا و افزایش قیمت فلزات اساسی در پی سیگنال تسهیل پولی دلار به پایان رساند. با وجود این، نگرانی از گسترش تنش در منطقه باعث شد تا روند مثبت قیمت جهانی کالاها بازتاب درخوری در بورس تهران پیدا نکند و سهم‌های مرتبط غالبا در محدوده منفی معامله شوند. فقدان تقاضای موثر در بازار و تمایل فروشندگان به عرضه در دامنه‌های نه‌چندان جذاب قیمت را می‌توان از یک‌طرف به شکل‌گیری جو احتیاطی در بازار پس از افزایش تنش‌های منطقه‌ای و از طرف دیگر، انتظار بورس‌بازان برای رونمایی از گزارش‌های سه‌ماهه شرکت‌ها نسبت داد.

دیروز نمادهای بزرگ گروه فلزات و معدنی، یعنی «فملی» و «کگل» در بازه منفی قیمت معامله شدند و فشار قابل ملاحظه‌ای را به شاخص کل وارد کردند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که عملا رویداد منفی و موثری بر روند قیمت سهام این گروه‌ها به چشم نمی‌آمد و اتفاقا برعکس، قرائنی در بازار می‌توان یافت که به‌عنوان حامی سهم‌های بزرگ و بنیادی مطرح هستند. مهم‌ترین نشانه را باید در گزارش‌های سه‌ماه منتهی به پایان خرداد جست‌وجو کرد. در این راستا پتروشیمی فن‌آوران در دوره سه‌ماه منتهی به 31 خرداد 98 (حسابرسی نشده) به ازای هر سهم 5967 ریال سود محقق کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 214 درصد رشد داشته است. این رشد سودآوری عمدتا به‌خاطر افزایش 114درصد فروش و نیز شناسایی 2251 میلیارد ریال سایر درآمدهای عملیاتی است.

پالایش نفت بندرعباس نیز روز گذشته گزارش 3 ماهه خود را منتشر کرد و مطابق با آن از شناسایی مبلغ 1785 میلیارد تومان سود عملیاتی و 1453 میلیارد تومان سود خالص (1053 ریال به ازای هر سهم) خبر داد که نسبت به سود خالص دوره مشابه قبل (468 ریال به ازای هر سهم)، 125 درصد افزایش داشته است.

«کرماشا» نیز در گزارش 3 ماهه با پرش در سودآوری به تحقق سود 725 ریالی در 3 ماهه رسید که  365درصد از مدت مشابه  بیشتر است. صنایع پتروشیمی کرمانشاه با فروش 3841 میلیارد ریالی سود عملیاتی 2411 میلیارد ریالی و سود خالص 2362 میلیارد ریالی تحقق سود مطلوبی را داشته است.

پتروشیمی پردیس نیز در 9 ماهه 3439 ریال محقق کرد. سود «شپدیس» در مدت مشابه سال قبل 780 ریال بوده است.

سیمان قائن نیز در 3ماهه با سرمایه جدید، 443 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است. «سقاین» در دوره مورد گزارش، خبر از فروش 220 میلیارد ریالی و سود عملیاتی 62 میلیارد ریالی و سود خالص 110 میلیارد ریالی داد. پتروشیمی فارابی اما در دوره 3 ماه منتهی به 31 خرداد 98 به ازای هر سهم 7 ریال زیان محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 53 درصد کاهش زیان داشته که عمدتا به خاطر افزایش 123درصد فروش است. «شفارا» براساس عملکرد 3 ماهه برای سال مالی منتهی به پایان اسفند 98 مبلغ 17.561 میلیون ریال زیان خالص محقق کرده است.

در عین حال پس از انتشار گزارش‌هایی در سامانه کدال مبنی بر عدم اجازه بانک مرکزی برای برگزاری مجامع بانک‌های انصار، پست‌بانک، دی و مهر اقتصاد طی روزهای 30 و 31 تیر، شائبه‌هایی درباره احتمال لغو مجامع بانک‌های بزرگ بورسی نظیر ملت، تجارت، صادرات، پاسارگاد و پارسیان در آخرین روزهای تیرماه به وجود آمد. در این میان تنها نماد بانک صادرات از مجوز بانک مرکزی برای برگزاری مجمع رونمایی کرده‌ است و با این اوصاف احتمال برگزاری سر موعد مجامع نمادهای بانکی با رعایت شرایط بانک مرکزی افزایش یافته است. انتظار می‌رود نمادهای بانکی دیگر نظیر بانک ملت، پاسارگاد و پارسیان نیز چنین مجوزهایی را تا مهلت برگزاری مجمع روی سامانه کدال قرار دهند و در غیر این‌صورت احتمال به تعویق افتادن مجامع سالانه و توقف بیش از حد استاندارد نمادهای مزبور وجود دارد. در این میان روز گذشته شاهد توقف نماد معاملاتی 20 شرکت جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه بودیم.

در میان تحولات اثرگذار نیز رئیس سازمان خصوصی‌سازی از خروج 300 شرکت براساس درخواست دستگاه اجرایی از اولویت سال‌جاری و زمان عرضه باقیمانده سهام دولت در سه بانک و چهار پالایشگاه بورسی خبر داد. میرعلی اشرف پوری‌حسینی در این‌خصوص به خانه ملت گفت: آنچه که این سازمان برای واگذاری بنگاه‌های دولتی اعلام کرده، 610 شرکت بود که هیات واگذاری براساس درخواست دستگاه اجرایی و مسائلی که وجود داشت، حدود 300 طرح را از اولویت سال‌جاری خارج کرد و حدود 300 شرکت دیگر در اولویت باقی ماند.در مجموع طی معاملات روز شنبه، با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت، 2 میلیارد و 900 میلیون سهم به ارزش 895 میلیارد تومان در بورس تهران دادوستد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان