به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ آزار، سرکوب، شکنجه و اعدام شیعیان در عربستان در سایه سکوت مجامع بینالمللی به رویهای معمول تبدیل شده و رفته رفته افزایش مییابد.
شیعیان عربستان که بخش قابل توجهی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، از تبعیض سازمان یافته و سرکوب گسترده پادشاهی سعودی رنج میبرند. این نوع برخورد که ریشه در تاریخ این پادشاهی دارد در پی قیامهای مردمی سال 2011 در این کشور شکل جدید و جدی تری به خود گرفت و در ماههای اخیر وارد مرحله تازهای شد.
با تشدید اعتراضهای ضد دولتی، پادشاهی عربستان اقدام به سرکوب گسترده شیعیان و استفاده گسترده از ادوات جنگی علیه آنان کرد. سرکوبها در این دوران عمدتا به اشکال قتل عام، تخریب منازل، تغییرات عمدی دموگرافیک، تهدید حق حیات، نادیده گرفتن حقوق شهروندی، بازداشت، سرکوب و اعدام به بهانه مبارزه با تروریسم بوده است.
دستگیری کودک 10 ساله به دلیل تشویق حدود 30 کودک دوچرخه سوار به اعتراض علیه دولت در سال 2011 تنها نمونهای از پرونده قطور سرکوب شیعیان در این کشور است. اعدام دسته جمعی 33 معترض شیعه در ماه آوریل سال جاری با اتهام واهی حمایت از تروریسم، کشتار مردم منطقه شیعه نشین قطیف در پی یورشهای متعدد به این منطقه و ... از دیگر موارد اخیر نقض حقوق شیعیان در عربستان هستند که سبب افزایش آمار شهدای آن در سال جاری میلادی شده است.
با وجود آنکه آنکه دولت عربستان از ارائه آمار درست شمار شهروندان شیعه خودداری میکند تا از آنان به عنوان اقلیت یاد کند، محققان و کارشناسان تخمین میزنند که چیزی حدود 15 تا 20 درصد جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل میدهند که تحت قوانین دولت وهابی به شدت سرکوب میشوند. ایدئولوژی خطرناک وهابیت که دشمنی آشکاری با شیعه دارد فعالانه در راستای سرکوب شیعیان تلاش میکند. این تلاشها دربرگیرنده طیف وسیعی از اقدامات تهاجمی تا صدور فتوای قتل میشوند.
شیعیان عربستان به شکلی نظاممند از خدمت در مشاغل عمومی و دولتی محروم هستند. در عربستان هیچ شهروند شیعهای به مقام وزارت، شهرداری یا ریاست اداره پلیس منصوب نمیشود.
به همین دلیل غالبا از عربستان به عنوان نمونه برجسته آپارتاید نام برده میشود. گزارشهای متعدد سازمان دیده بان حقوق بشر موید مواجهه شهروندان شیعه عربستان با تبعیض سیستماتیک در مناسک دینی، آموزش، عدالت و اشتغال هستند. تلاش برای حذف نمادهای شیعه در سیستم آموزشی این کشور نیز قابل توجه است. مدارس عربستان در سال 19-2018 اقدام به گنجاندن محتواهای ضد شیعه در کتابهای درسی مدارس نیز کردند.
شیعیان شرق عربستان و در استان «الشرقیه» به ویژه در شهرهای «قطیف»، «احساء» و «دمام» و نیز جمعیت شیعه ساکن شهرهای «مدینه» و «العوامیه» در سالهای اخیر همواره هدف اقدامات جنایتکارانه مقامات آل سعود بودهاند.
در نتیجه اقدامات ضد حقوق بشری و سرکوبگرانه رژیم عربستان از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون 51 شهروند شیعه به شهادت رسیدند. یکی از این شهدا جان خود را در زندانهای عربستان سعودی در نتیجه شکنجه عمال سعودی از دست داد. 17 نفر در خانه یا خیابان توسط نیروهای امنیتی سعودی به شهادت رسیدند و 33 نفر دیگر نیز به اتهام واهی اقدام تروریستی در یک روز اعدام شدند.
نقض گسترده حقوق بشر در عربستان و سرکوب شیعیان موضوعی است که اگرچه همواره مورد توجه سازمانها و گروههای بین المللی حقوق بشری بوده، غالبا تحت فشار دولت عربستان از پوشش رسانهای محروم شده و عمده خبرها در این زمینه از طریق گزارشهای غیرقابل تایید در شبکههای اجتماعی منتشر میشوند. گستردگی اعدامها در عربستان در سایه سکوت مجامع بین المللی و قدرتهای غربی سبب گستاخی و بی توجهی روزافزون این پادشاهی به حقوق بشر به ویژه حقوق شیعیان شده است.