به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ورود 88.8 درصد زائران کشورمان به سرزمین وحی گفت: با گذشت بیست و چهارمین روز از عملیات انتقال زائران بیت الله الحرام در مجموع 78 هزار و 632 زائر و عوامل اجرایی حج تمتع امسال در قالب 318 پرواز از طریق فرودگاههای مدینه و جده وارد عربستان شده و اماکن اقامتی تدارک شده اسکان داده شدهاند.
او با بیان اینکه 29 هزار و 640 نفر از این زائران در قالب 127 پرواز از طریق فرودگاه جده وارد عربستان شده و پس از حضور در مسجد شجره راهی مکه مکرمه شدند، افزود: 43 هزار و 849 زائر از طریق فرودگاه و 191 پرواز به شهر مدینه انتقال یافتند.
رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه عملیات انتقال تمامی این زائران توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی انجام شده است، گفت: عملکرد غیرتمندانه و متخصصانه مردان بی ادعای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی با وجود همه محدودیتها و تنگناها بسیار برجسته و قابل تقدیر است.
ویزای 99.9 درصد زائران صادر و تحویل شده است
رشیدیان تصریح کرد: 59.3 درصد پروازها بدون تأخیر انجام شد، اما با توجه به بروز یکی دو مورد مشکل در هواپیماها متوسط تأخیر در مجموعه پروازهای انجام شده تا کنون به 26.8 دقیقه رسید که رقمی بالایی نیست.
او افزود: طی این مدت در حوزه صدور ویزای زائران هم سرعت خوبی وجود داشت، چنانکه هم اینک 99.9 درصد ویزاها صادر شده و هم اکنون 88 هزار و 474 زائر ویزای خود را دریافت کرده اند و تعداد محدود باقی مانده هم در حال صدور است.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: از کل زائران ورودی به عربستان هم اینک 65 هزار و 729 نفر در قالب 460 کاروان در مکه مکرمه استقرار یافته اند که معادل 89 درصد زائران کشورمان است.
رشیدیان تصریح کرد: 34 هزار و 563 نفر در قالب 248 کاروان زائران مدینه قبل هستند که بعد از حضور چند روزه در مدینه به مکه انتقال یافته اند و بقیه پس از ورود به فرودگاه جده مستقیم به مسجد شجره رفته و بعد از محرم شدن به مکه وارد شده اند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین جمعیت زائرانی که هم اکنون در مدینه حضور دارند را 8 هزار و 686 نفر معادل 11 درصد زائران حاضر در عربستان دانست و افزود: این جمعیت شامل 61 کاروان هستند ضمن آن که عملیات انتقال زائران همچنان تا 14 مردادماه ادامه دارد.
او با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تغذیه مناسب این زائران تصریح کرد: آشپزخانههای بزرگ و مجهز در مکه و مدینه و چندین آشپزخانه در این حوزه فعال هستند و در کنار غذای گرم و با کیفیت، تلاش شده نان هم به صورت تازه عرضه شود.
رشیدیان گفت: از ابتدای ورود زائران تا کنون 416 هزار و 375 قرص نان پخت و توزیع شده است، چنانکه فقط در روز گذشته بالغ بر 45 هزار قرص نان تازه برای تغذیه زائران پخت شده است.