ماهان شبکه ایرانیان

در رونمایی «رولت روسی» عنوان شد

کتابی درباره انتقام روسیه از آمریکا

الهه کولایی در نشست نقد کتاب «رولت روسی» گفت: این کتاب به خوبی رویارویی آمریکا با روسیه را نشان می‌دهد. همچنین به نوعی نشان داده می‌شود که روسیه چطور انتقام تمام اتفاقات را می‌گیرد و این موضوع به چالش و رویارویی جدیدی بین دو کشور منجر می‌شود.

کتابی درباره انتقام روسیه از آمریکا

 به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، نشست نقد کتاب «رولت روسی» نوشته مایکل ایسیکوف و دیوید کورن با ترجمه الهام گرامی توسط گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و انتشارات علمی و با حضور و سخنرانی الهه کولایی، حسین نقاشی، سیدجواد صالحی و مترجم کتاب روز سه‌شنبه (15 مردادماه) برگزار شد.

«رولت روسی» راستی‌آزمایی شده است

الهام گرامی - مترجم کتاب «رولت روسی» - در این نشست گفت: نویسندگان این کتاب دو تن از خبرنگاران مطرح و بنام آمریکا هستند. یکی از این خبرنگاران در زمان انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا در یاهو نیوز فعالیت داشته و دیگر نیز در واشنگتن پست.  این کتاب در آمریکا از رتبه بالایی برخوردار بود و همچنین در آمازون نیز جزء پرفروش‌ترین کتاب‌ها بوده است.  بعد از تحقیقات اولیه متوجه شدیم که این کتاب می‌تواند در کشور ما هم پرفروش باشد و مخاطب خاص خود را دارد، بنابراین تصمیم به ترجمه آن گرفتیم.

این مترجم درباره داستان این کتاب بیان کرد: ابتدای این کتاب در دفتر ترامپ در برج ترامپ آغاز می‌شود و پایان آن هم با اتمام دوران ریاست‌جمهوری‌اش در همان دفتر به پایان می‌رسد. داستان این کتاب با حضور ترامپ در مراسم انتخاب دختر شایسته در مسکو و سال 2013 شکل می‌گیرد.

گرامی افزود: مطالب این کتاب حقایق و اسنادی از نفوذ روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکاست. بنابراین به جز ترجمه احتیاج داشت تا راستی‌آزمایی درباره این مطالب انجام شود. به همین سبب تمام خبرها و شبکه‌های تلویزیونی برای راستی‌آزمایی این مطالب رصد شده است.

روسیه از آمریکا انتقام گرفت

 سپس الهه کولایی - عضو هیات علمی دانشگاه تهران -  درباره کتاب «رولت روسی» گفت: در کشور ما روسیه و تحولات آن ناشناخته است و نسبت به تحولات این کشور واکنش‌های مناسبی صورت نمی‌گیرد.  البته در گذشته و در نظام کمونیستی شوروی مطالب بسیاری منتشر می‌شد که پس از فروپاشی برج عاج توسعه کمونیستی دیگر توجه قابل قبولی به آن نشد.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که این کتاب کمک می‌کند تا مسائل مرتبط با روسیه بهتر شناخته شود، اظهار کرد: این کتاب به موضوع بسیار خوبی پرداخته که علاقه‌مندان به شناخت مباحث روسیه به خوبی از آن استفاده کنند.

کولایی با بیان این‌که در کتاب به خوبی دخالت‌های روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا عنوان شده است، افزود: در مجموع انتظاراتی که روس‌ها پس از فروپاشی روسیه انتظار داشتند، محقق نشد.

او با تاکید بر این که این کتاب به خوبی رویارویی آمریکا با روسیه را نشان می‌دهد گفت: در این رویارویی‌ها شیوه‌های نوین مبارزه از سوی روس‌ها به خوبی نشان داده می‌شود. این کتاب مجموعه‌ای ارزشمند است که بر روی موضوعی خاص تمرکز می‌کند و به خوبی آن را بیان می‌کند و راه را برای کسانی که می‌خواهند تحقیقاتی در حوزه روسیه داشته باشند باز می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: دولت بوش پس از حادثه 11 سپتامبر سیاست خاورمیانه بزرگ را در پیش گرفت و دموکرات‌ها نیز سیاست انقلاب‌های رنگین را حتی در خود روسیه در پیش گرفتند.  روس‌ها در موضوع گرجستان نشان دادند که برنمی‌تابند کشوری از اتحاد جماهیر شوروی به دامان اروپا و آمریکا برود و برای اثبات این موضوع اعلام کردند هر کشوری که این راه را انتخاب کند تمام توافق‌ها با روسیه نه تنها تعطیل بلکه به رویارویی و تقابل تبدیل می‌شود.

کولایی افزود: در این کتاب به نوعی نشان داده می‌شود که روسیه چطور انتقام تمام این اتفاقات را می‌گیرد و این موضوع به چالش و رویارویی جدیدی بین دو کشور منجر می‌شود.

او در ادامه به موضوعات ویکی لیکس اشاره کرد و گفت: ویکی لیکس نشان داد که فضای مجازی چقدر می‌تواند ابزار قدرت‌ها باشد. نام این نوع از چرخش اطلاعات، آزاد نیست.

رسوایی «ترامپ -روسیه» بدتر از رسوایی «واترگیت» است

در ادامه این نشست - حسین نقاشی معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی - در مقدمه سخنان خود درباره کتاب «رولت روسی» گفت: روش نوشتاری این کتاب، روزنامه‌نگاری تحقیقی است که البته جهت‌دار است و پایانی بسته دارد و خواننده را به سمت مورد نظر خود هدایت می‌کند.

نقاشی افزود: خواننده در این کتاب به نوعی ناخواسته احساس می‌کند که با دستیاران رسانه ‌بازرس مولر - بازرس ویژه بررسی انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا - روبه‌روست. به‌عنوان نمونه در جایی از کتاب «رسوایی ترامپ-روسیه»  را بدتر از «رسوایی واترگت» که منجر به استعفای ریچارد نیکسیون از سمت ریاست جمهوری آمریکا شده بود، خوانده است. در واقعه واترگیت نیکسون رییس‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات متحده متهم به جاسوسی و شنودگذاری در کمپین انتخاباتی رقبای دموکرات خود شده بود.

این فعال سیاسی در ادامه گفت: همچنین در فصل پایانی کتاب به توئیتی از ترامپ اشاره شده که در آن ادعا شده بود اوباما در دفتر ترامپ شنودگذاری کرده و البته چیزی به دستش نیامده است. ترامپ این کار را با «مک کارتیسم» مقایسه کرده بود. نویسندگان کتاب این توئیت ترامپ را به روشنی ناشی از پروپاگاندا و فرافکنی‌های ترامپ دانسته‌اند. در واقع می‌خواهم بگویم که نویسندگان کتاب به شدت جهت‌گیری و سوگیری دارند و البته این سخن من به معنای رد نوشتارشان نیست.  در بخش‌های مختلف این کتاب ترامپ شخصیتی فاسد، تبلیغاتچی و تاجر قلمداد شده است.

این روزنامه‌نگار همچنین به ترجمه روان این کتاب اشاره کرد و ادامه داد: مطالب این کتاب براساس اسناد و شواهد موجود درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ارزیابی رفتارهای دولت ترامپ در قبال روسیه و تاثیر احتمالی روابط نامشروع دونالد ترامپ نوشته شده است.

او در ادامه به رفتارهای عملی پوتین برای جلوگیری از پیروزی دموکرات ها در انتخابات آمریکا در این کتاب اشاره کرد و افزود: در این کتاب به گزارش بازرس مولر، بازرس ویژه پرونده انتخاباتی دونالد ترامپ اشاره شده که جولیان آنساژ بنیانگذار ویکی لیس در سفارت اکوادور در لندن با نمایندگانی از کرملین دیدار داشته اما ایمیل‌های هیلاری کلینتون را از طریق ارتباط مجازی با هکرهای روسی مشغول در یکی از نهادهای اطلاعاتی-نظامی روسی به  دست آورده و منتشر کرده است.

نقاشی خاطرنشان کرد: همچنین در کتاب عنوان شده که ولادیمیر پوتین با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حملات ارتش خود را به شدت افزایش داد؛ به نحوی که رسانه‌های مطرحی چون بی بی سی و سی ان ان از نابود شدن نیمی از حلب در اثر بمباران‌های جنگنده‌های روسی در آن دوران خبر می‌دادند. این موضوع برای دولت دموکرات اوباما بسیار گران تمام شد و عملا دموکرات‌ها را در آن ایام در موضع قرار داد.

نقاشی همچنین اظهار کرد: موضوع دیگری که در این کتاب بررسی شده فعالیت‌های مجازی مرتبط با حمایت از ترامپ است. در مطالب این کتاب آورده شده که بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت کا(کمبریج آنالیتیکا) اطلاعات شخصی کاربران شبکه‌های اجتماعی را به‌دست آورده و خبر فروش این اطلاعات توسط مارک زاکربرگ یا درز آن از طریق عبور از موانع امنیتی باعث کاهش 60 میلیارد دلار، معادل 16 درصد از ارزش سهام فیسبوک شده است. کمپانی کا پذیرفته این اطلاعات را به عنوان مبنای سنجش تبلیغات انتخاباتی ترامپ تعیین و در این راستا از آن‌ها استفاده کرده است. همچنین شرکت تجزیه و تحلیل گرافیکا در دانشگاه آکسفورد از اطلاعات فیسبوک در فیسبوک، توئیتر، گوگل، یوتیوب، گوگل پلاس، اینستاگرام، هاتمیل، جی میل و پینترست برای ارسال پیام‌های تبلیغاتی و حمایتی برای مخاطبان براساس سلایق آن‌ها استفاده کرده است. نرم افزار «این زندگی دیجیتال من است» هم به عنوانی نرم‌افزاری مجانی که وظیفه آن آزمون شخصیت برای خودشناسی بهتر است، از جمله اپلیکیشن‌های مورد استفاده این شرکت بوده است‌.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای شهر تهران همچنین گفت: ادوارد اسنودن کارشناس سیا که در سال 2013 به همراه مجموعه اطلاعات سری سیا از امریکا گریخت و پس از یک ماه زندگی در فرودگاه مسکو توسط پوتین تاییدیه‌ای برای پناهندگی دریافت کرد، با افشاگری‌های خود علیه دموکرات‌ها فضا را تحت تاثیر قرار داد و لقب قهرمان افشاگری را از طرف رسانه‌های حامی ترامپ دریافت کرد. افشاگری‌های او به دولت اوباما و جمهوری‌خواهان آسیب‌هایی جدی زده بود و فضا را برای روی کار آمدن فردی جدید فراهم می‌کرد. همه این‌ها مواردی است که نشان می‌دهد این کتاب به مداخله مستقیم روسیه در انتخابات آمریکا اشاره دارد.

نقاشی در ادامه به تغییر رفتارهای آمریکا در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: در اعلام اخیر دونالد ترامپ اعلام شده تنها 200 نظامی آمریکا به همراه تعداد محدودی از تجهیزات نظامی در سوریه می‌مانند. در حالی که بزرگترین جنگ دولت اخیر دموکرات‌ها در خاک سوریه همین مناقشه بود. همچنین در حالی که آمریکا خاک سوریه را عملا ترک کرده است، جای نیروهای خود را به اسرائیل واگذار کرده است.

روس‌ها حساسیت کمتری به سیاست‌های ترامپ دارند

این فعال سیاسی گفت: ترامپ در تلاش است تا چالش‌های بین‌المللی خود را در دریای چین دنبال کند. او اخیرا تعرفه واردات کالاهای چینی را به 40 درصد رسانده و در تلاش است با پیگیری برنامه‌های آمریکا در قبال کره شمالی و تایوان، چین را وارد چالش تازه‌ای کند. این موضوع عملا تمرکز دستگاه سیاست خارجه آمریکا بر روسیه را کاهش داده است. حتی دیدارهای مقامات کره شمالی و نمایندگان روسی نیز معمولا چندان مورد توجه کاخ سفید قرار نمی‌گیرد. مجموع این موارد نشان می‌دهد روس‌ها در دوران ریاست جمهوری ترامپ حساسیت کمتری را نسبت به دوران ریاست جمهوری اوباما احساس می‌کنند.

نقاشی افزود: رابرت مولر بازرس ویژه بررسی پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا ضمن تایید دخالت‌های مسکو به نفع ترامپ اعلام کرد روسیه قطعا در انتخابات 2016 دخالت داشته است اما به این نکته اشاره کرد که اسناد معتبری درباره روابط مستقیم کمپین ترامپ و دولت‌مردان روسی به دست نیاورده است. هرچند به نظر او ترامپ از اتهام رابطه با روس‌ها مبرا نشده است. از نظر مولر می‌توان علیه ترامپ اعلام جرم کرد اما قانونا بررسی چنین پرونده‌ای به علت نبود اسناد کافی به پس از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ موکول خواهد شد.

نقاشی در پایان بیان کرد:‌ پولتیکو مدعی شده هر بار که دونالد ترامپ در دوراهی تصمیم‌گیری‌های تاثیرگذار در قبال روسیه قرار می‌گیرد، در نهایت عقب‌نشستن را انتخاب می‌کند. او معمولا واکنشی قاطع و بدون هزینه را برمی‌گزیند و پس از مدتی کوتاه به عقب‌نشینی روی می‌آورد. برای مثال به بهانه استفاده اسد از سلاح‌های شیمیایی و بمباران مواضع همپیمانان آمریکا، ترامپ چند ناو و زیردریایی به سوریه فرستاد و نیروهای خود را در آن کشور افزایش داد. اما در مدت کوتاهی بخشی از ناوها و زیردریایی‌های خود را از مدیترانه خارج کرد و به مرور نیروهای خود را به 200 نفر کاهش داد و اعلام کرد او پلیس خاورمیانه نیست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان