خبرگزاری فارس: نمایندگان تعیینشده سازمان ملل برای تعامل با بحران سوریه، روز پنجشنبه از مذاکره با بانیان ایجاد «مناطق عاری از تنش» سوریه یعنی ایران، روسیه و ترکیه خبر دادند.
ایران، روسیه و ترکیه 14 اردیبهشت توافقی را در آستانه، پایتخت قزاقستان امضا کردند که خواستار کاهش تنش در شهر ادلب و بخشهایی از لاذقیه، حمص، حلب و حما و همچنین دمشق، غوطه شرقی، درعا و قنیطره است.
سازمان ملل اصرار دارد که در نظارت بر این توافق نقش داشته باشد حال آنکه «ولید معلم» وزیر خارجه روسیه از جانب دمشق، این خواسته را رد کرده است؛ توافق برای ایجاد مناطق عاری از تنش در مذاکرات طولانی زیر نظر سازمان ملل در سوریه حاصل نشد بلکه در مذاکرات آستانه مورد توافق قرار گرفت.
با این حال «جان اگلند» هماهنگکننده امداد فوری سازمان ملل و «استفان دیمیستورا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه اصرار دارند که برای نفی کردن نقش سازمان متبوعشان در این داستان، زود است.
اگلند در این خصوص گفته: «من باید 3 (کشور) امضاءکننده (توافق حاصلشده در) قزاقستان صحبت کردم.» اشاره این کارمند سازمان ملل به ایران، روسیه و ترکیه است که دو کشور اول از جانب حکومت قانونی و آنکارا از جانب مخالفان سوری، اجرای این توافق را تضمین کردند.
جان اگلند ادامه داد: «آنها میگویند که ما بنشینیم و توافق کنیم. آنها با نتیجه مذاکرات ما در خصوص اینکه چه کسی بر امنیت نظارت کند، موافقت خواهند کرد.»
اگلند گفت که نظر سازمان ملل بر استفاده از نیروهای نظامی این سه کشور در کنار نیروهای «طرفهای ثالث» استوار است؛ وی در خصوص ملیت نیروهای این طرف ثالث سخنی نگفت.
این سخنان در یک کنفرانس خبری در ژنو بر زبان اگلند جاری شد؛ جایی که استفان دیمیستورا هم حضور داشت.
دیمیستورا همچنان بر ایفای نقش سازمان ملل در این توافق اصرار داشت و گفت که سازمان متبوعش «تجربیات زیادی در خصوص اینگونه عملیات نظارتی» دارد.