خبرگزاری فارس: مرز خسروی از سال 1392 به دلیل مشکلات امنیتی در کشور عراق بسته شد، طی چند سال گذشته با تلاشهای بسیار، تردد در این مرز تنها بهصورت محدود صورت گرفت و امکان تردد کاروانی و گروهی زائران عتبات عالیات نبود.
پس از چندین سال تلاش مسؤولان ایرانی برای بازگشایی این مرز، بالاخره وزیر کشور 26 مردادماه امسال در دیدار با همتای عراقی خود، خبر از بازگشایی مرز خسروی داد.
سرانجام انتظار 6 ساله مرزنشینان ظهر جمعه (15 شهریورماه) با حضور وزیر کشور، استاندار و نمایندگان استان کرمانشاه، وزیر کشور عراق و هیأت همراه به پایان رسید و مرز به صورت رسمی بازگشایی شد و در همان ساعات اولیه با حضور مقامات دو طرف، نخستین کاروان ایرانی عازم عتبات عالیات شد.
مرز خسروی در 20 کیلومتری شهرستان قصرشیرین به عنوان بزرگترین پایانه مرزی خاورمیانه، نزدیکترین نقطه از کشور ایران به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست، این مرز تا بغداد، پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا نیز 326 کیلومتر فاصله دارد.
با بازگشایی مرزخسروی - منذریه پیشبینی شده در ایام اربعین حسینی بیش از یکمیلیون و 200 زائر از این مرز راهی عتبات عالیات شوند.
سرگردانی زائران در مرز؛ دو روز بعد از بازگشایی
بنا بر گفته مسؤولان، زائران میتوانند از هفت صبح تا هفت بعدازظهر از مرز خسروی برای مراسم پیادهروی اربعین استفاده کنند، اما دیری نپاید که امروز بعد از 2 روز بازگشایی، شهروندان طی تماس تلفنی با خبرگزاری فارس، خبر از بسته شدن آن دادند.
بنا بر گزارش مردمی، مرز خسروی مجددا بسته شده و نزدیک به 2 هزار زائر در این مرز هماکنون سرگردان هستند.
نیروهای امنیتی و مرزبانی مستقر در این مرز به مردم اطلاع میدهند که مرز بسته است و برگردند. بنا بر آنچه که زائران میگویند، ناهماهنگی طرف عراقی در تامین امنیت در آن سوی مرز، دلیل بسته شدن این مرز است.
خبرگزاری فارس در کرمانشاه برای اطلاع از صحت و سقم این خبر به سراغ فرماندار قصرشیرین رفته است که بنا به گفته مرادعلی تارتار، «تردد در مرز خسروی از سمت ایران مشکلی ندارد از سمت طرف عراقی بسته شده است».