به گزارش ایسنا، صبح امروز سهشنبه با حضور رضا اردکانیان - وزیر نیرو -، ظرفیت ترانس سوم پست برق شوش به میزان 180 مگاولت آمپر افزایش و در مجموعه ترانسفورماتور و کوپلر نیز بخش 63 کیلوولت آمپر اضافه شد.
رضا اردکانیان در مراسم افتتاح سه پروژه برق تهران شامل توسعه و افزایش ظرفیت پست شوش، احداث پست 63 به 20 کیلوولت شهدا و احداث کابل دوشان تپه با تاکید بر اینکه آبادانی ایران در هیچ شرایطی متوقف نمیشود، اظهار کرد: دفاع و مقابله با تحریم مانعی پیشروی ساختن ایران نیست. وزارت نیرو در همه ایام تحریم و تنگناهای مالی در دولت تدبیر و امید مجموعهای از طرحهای مهم زیرساختی را اجرا کرده که هر کدام بر سرمایههای مردم اضافه میکند.
وی با بیان اینکه ایران امروز از استانداردهای بالای جهانی در زمینهی دسترسی به آب و برق در سراسر کشور برخوردار است، گفت: در پویش هر هفته الف – ب – ایران که آن را با مشارکت مردم پیش خواهیم برد، خواهیم دید که در عرصه خدمات زیربنایی آب و برق که نقش محوری در تامین رفاه و امنیت هموطنان دارد، متخصصان ایرانی چه میکنند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در شش ماه دوم سال 1398، 227 پروژه به ارزش سرمایه گذاری بیش از 33 میلیارد تومان در 31 استان به افتتاح و بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: سرمایه گذاری در هر استان 1000 میلیارد تومان است. افتتاح 10 سد در شش استان کشور صورت میگیرد و مجموعا 745 میلیون مترمکعب آب برای شرب، کشاورزی و صنعت به مجموع آب کشور اضافه خواهد شد که از این میزان هشت میلیون مترمکعب برای صنعت، 696 میلیون مترمکعب برای کشاورزی و 41 میلیون مترمکعب برای تامین شرب میشود.
به گفته اردکانیان، بهرهبرداری از این طرحها آب شرب را برای 9 شهر با جمعیت 1.6 میلیون نفر تامین میکند، یعنی 70 لیتر آب در هر 24 ساعت تامین میشود.
وی از بهرهبرداری 26 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در چهار استان کشور خبر داد و گفت: جمعیت روستایی این چهار استان 1.5 میلیون نفر است. همچنین در شش ماه آینده به 1124 روستا با جمعیت 726 هزار نفر آبرسانی خواهد شد که 845 میلیارد تومان ارزش سرمایه گذاری این طرحها است و به طور متوسط روزانه به شش روستا با هزینهای معادل 4.5 میلیارد تومان آبرسانی میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه 29 تصفیهخانه فاضلاب در شش ماه آینده با سرمایه گذاری 1366 میلیارد تومان در 16 استان به کشور اضافه میشود، افزود: در شش ماه آینده 12 تصفیهخانه آب شرب دیگر به ظرفیت 1.3 میلیون مترمکعب در روز و با جمعیت تحت پوشش 6.2 میلیون نفر در 9 استان کشور با سرمایه گذاری 1432 میلیارد تومان افتتاح میشود، به عبارت دیگر هر ماه دو تصفیهخانه آب در کشور افتتاح خواهد شد.
اردکانیان با بیان اینکه ظرفیت 3000 مگاوات نیروگاه حرارتی برای 26 میلیون خانوار ایرانی به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: هزینه سرمایه گذاری برای هر 1000 مگاوات ساخت نیروگاه معادل 600 میلیون یورو است و نیروگاههای ساخته شده معادل 1.8 میلیارد یورو سرمایهگذاری جذب کردهاند.
به گفته وی 278 مگاواتت نیروگاه انرژی تجدیدپذیر پاک در شش ماه آینده افتتاح میشود که باعث صرفهجویی در مصرف 350 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کشور خواهد شد.
برطرف کردن نیاز برقی بخش تجاری شوش
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران هم در این مراسم با اشاره به افتتاح پروژه افزایش ظرفیت پست ٢٣٠/٦٣ کیلووات شوش، اظهار کرد: با افتتاح این پروژه برق بخش تجاری شوش که درحال توسعه است تامین خواهد شد.
غلامرضا خوش خلق درمورد پروژه افزایش ظرفیت پست ٢٣٠/٦٣کیلووات شوش گفت: افتتاح این پروژه ٣٣درصد به ظرفیت برق منطقه اضافه کرده و پایداری شبکه را تامین میکند.
وی با تاکید بر اینکه صنعت برق، زیرساخت بخش های مختلف کشور محسوب میشود، گفت: با افتتاح پروژه مذکور، در منطقه شوش با توجه به گسترش تجارت، اگر یک ترانس از مدار خارج شود، مردم متوجه مشکلی در تامین برق نخواهند شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران ادامه داد: همچنین مراکز تجاری جدید در این منطقه معطل تامین برق نمی مانند و ظرفیت اضافه شده نیاز بخش تجاری شوش را برطرف میکند.
خوش خلق در ادامه با اشاره به افتتاح پروژه پست ٦٣به ٢٠کیلوولت شهدا، گفت: افتتاح این پروژه هم باعث افزایش ظرفیت میشود، این پست پاسخگوی نیاز حدود ٦٠هزار مشترک است.
به گفته وی، هزینه افتتاح پروژه های مذکور ١٠٥میلیارد تومان بوده است که از این میزان ٤٠ میلیارد تومان به کابل کشی اختصاص داشته است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران در ادامه از ٦٠٠ کیلومتر کابل کشی در تهران طی دو تا سه سال اخیر خبر داد و گفت: در طول ٢٠ سال گذشته گذر تابستان بدون خاموشی در تهران با پیک ١١هزار مگاوات که یک پنجم پیک کشور است بی سابقه بوده است.