به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، کارمندان دفتر ژنرال دوستم معاون اول ریاستجمهوری افغانستان با انتشار نامهای سرگشاده از پرداخت نشدن حقوق کارمندان و پرسنل معاونت اول ریاستجمهوری و بیتوجهی اشرفغنی نسبت به آنها خبر دادند.
در این نامه آمده که دو سال است کارمندان ادارات مختلف معاونت اول ریاستجمهوری در زمینه دریافت حقوق خود مشکلات فراوانی داشته و با بیمهریهای زیادی از سوی رئیسجمهور مواجه شدهاند، اما این مشکلات در پنج ماه اخیر با قطع کامل حقوق کارمندان به اوج خود رسیده است.
در این نامه عنوان شده است که کارمندان دوستم در حال حاضر در شرایط سخت اقتصادی بسر میبرند به طوریکه برای خرجهای روزانه خود درماندهاند، اما اشرفغنی نه تنها کمترین توجهی به آنها نداشته بلکه روند عدم پرداخت حقوق برای آنها ادامه دارد.
در بخشی از این نامه خطاب به رئیسجمهور افغانستان آمده است که «من گاهی فکر میکنم کاش رئیسجمهور کشور ما نیز در خانه اجارهای زندگی میکرد تا درد کسانی برایش آشنا میبود که هر ماه صاحبان خانهها پشت درشان دقالباب میکنند و از آنها کرایه خانه را مطالبه میکنند، اگر مشکل در جاهای دیگری است، تقصیر ما کارمندان و کارکنان بیچاره و مظلوم چیست؟ اگر ما شهروندان ناکارآمدتان هستیم هدایت بدهید تا همه ما را برکنار کنند و به جای ما افرادی را که به نظر شما لایقتر هستند جایگزین کنند.
در بخش دیگری از این نامه سرگشاده آمده: «آقای رئیسجمهور! به هر اسم و رسمی که حقوق این کارکنان بیچاره و مظلوم را نگه داشتهاید تا فرزندان آنها گرسنگی بکشند، کار در خور شأن یک رئیسجمهور نیست، ما شهروندان شماییم که برای به قدرت رسیدنتان روز انتخابات به پای صندوقهای رای رفتیم و رای دادیم.
این در حالیست که چندی است ارتباط میان رئیس جمهور و معاون اولش رو به سوی تیرگی رفته تا آنجا که دوستم ماهها نه در جلسات دولت شرکت میکرد و نه به دفتر کارش میرفت.
دامنه اختلافات میان غنی و دوستم به آنجا رسید که رولا غنی همسر رئیس جمهور افغانستان اعلام کرده بود دوستم در حبس خانگی به سر میبرد که این اظهار نظر وی با واکنش تند دفتر ژنرال دوستم مواجه شد.
دوستم پیش از این نیز بارها از حکومت انتقاد کرده و گفته بود که غنی برای وی صلاحیتی قائل نبوده و همواره در تصمیمات حکومتی نادیده گرفته میشود.
در حالی اختلافات رئیس جمهور افغانستان و معاون اول وی هر روز پررنگتر میشود که برخی تحلیلگران سیاسی در ارتباط با ادامه این روند و احتمال تغییر سیستم مدیریتی در شمال افغانستان و خودمختاری در این قسمت توسط دوستم هشدار داده بودند.