ماهان شبکه ایرانیان

در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین مطرح شد؛

رشد متعادل بازار سهام تا انتهای سال جاری/ بورس، بازاری تورم محور است

اقتصادآنلاین - فائزه زمانی؛ پس از افت و خیز‌هایی که بازار سرمایه در یک ماه گذشته به خود دید، طی معاملات روز جاری از همان دقایق ابتدایی شاهد رشد قابل توجه نماگر بودیم و در مقابل شاخص کل هم‌وزن نیز از سقف قبلی خود را شکست و از کانال 100 هزار واحد عبور کرد. 

در همین راستا ولید هلالات کارشناس بازار سرمایه؛ در رابطه با عملکرد مثبت و قابل توجه بازار سهام در داد و ستدهای روز جاری بیان کرد: در حالت کلی محرک‌های مثبت و منفی متعددی روی نوسانات بازار سهام تاثیرگذارند که یکی از این عوامل میزان بودجه در نظر گرفته شده دولت برای بخش‌های مختلف است. 

وی افزود: به علاوه یکی دیگر ازعوامل موثر، تغییرات قیمت‌های جهانی است. در چند وقت اخیر قیمت‌های جهانی نزولی بوده و با توجه به مذاکرات صورت گرفته  بین چین و آمریکا رفته رفته شاهد روند رو به بهبود این بازار هستیم؛ به عنوان مثال قیمت فولاد جهانی تقریبا 15 درصد در یک ماه اخیر رشد داشت، قیمت مس به بالای شش هزار دلار و قیمت نفت برنت به 65 دلاررسید؛ تمامی این موارد در کنار افزایش نرخ دلارو تورم انتظاری ایجاد شده به‌دنیال افزایش قیمت بنزین و قابل توجه نبودن عملکرد بازارهای رقیب از جمله سپرده‌های بانکی، باعث باقی ماندن نقدینگی در بورس شد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حالت کلی می‌توان گفت همچنان باید شاهد تزریق نقدینگی به بورس باشیم. بعد از توقف و اصلاحی که بازار در یک ماه اخیر داشت که طی آن شاخص در تاریخ 13 مهر بالاترین رکورد خود را به به رساند و پس از آن روند نزولی را آغاز کرد، این نکته قابل توجه است که  نماگر طی این جریان نزولی از مرز 300 هزار واحد پایین‌تر نیامد و به اصطلاح یک حداقلی را برای خود حفظ کرد و پس از این کف سازی که در بازار رخ داد اعتماد سرمایه‌گذاران از نو به بازار سهام جلب شد و به‌دنبال آن روند تزریق نقدینگی از سوی این گروه، از سر گرفته شد. 

ولید هلالات در رابطه با چشم انداز میان‌مدت بازار سهام گفت: انتظار می‌رود تا پایان سال  شاهد رشد دور از انتظار و شارپی در بازار نباشیم ولی در مجموع با یک شیب کند، روند بازار صعودی است و شاهد افت شاخص نخواهیم بود.

همچنین در شرایط فعلی بازار و بسته به اتفاقاتی که در تنظیم بودجه کشور در بخش‌های مختلف رخ دهد، می‌توان گفت در آینده نزدیک کدام گروه‌ها می‌توانند پیشرو باشند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی، با تکیه بر آمار‌های ارائه شده از سوی بانک مرکزی و گزارش‌های ‌ماهانه انتشار یافته توسط شرکت‌ها مشخص شده که بیش‌تر بانک‌ها وضعیت بهتری را در مقایسه با گذشته دنبال می‌کنند، توضیح داد در آینده سهام این گروه نیز مستعد رشد بیش‌تر هستند. گروه دیگری که می‌توان به آینده‌ی آن امیدوار بود فلزات و معادن هستند وهمچنین لازم به ذکر است در شرایط کنونی بازار تک سهم‌ها و گروه‌های بسیاری وجود دارند که می‌توان با چشم اندازکاملا مثبت روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرد. به علاوه در حال حاضر تامین سرمایه‌ها می‌توانند در شرایط کنونی به عنوان یه گزینه سرمایه‌گذاری کم ریسک به حساب آیند.

هلالات در پایان درباره تاثیر افزایش نرخ بنزین بر روند رشد بازار سهام بیان کرد:

اینکه ما بگوییم افزایش قیمت بنزین و جریانات صورت گرفته به دنبال آن، باعث شد بازار سهام با سرعت کم‌تری رشد کند کاملا اشتباه است؛ در حقیقت این تغییر قیمت عاملی برای جهش دلار شد و از طرفی دیگر دولت هم به دلیل نگرانی از عواقب احتمالی ناشی از این افزایش قیمت در بودجه معتدل تر حرکت کرد، و در حالت کلی می‌توان این‌گونه گفت که این تغییر قیمت نقطه شروعی برای روند صعودی بازار بود و به این دلیل که بورس بازاری تورم محور است، این اتفاق در نهایت باعث شد منابع مجددا به سمت این بازار بازگردد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان