به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری گفت: در فرهنگ و آموزههای فرهنگی ما یک ساعت تفکر فراتر از 70 سال عبادت عنوان شده این در حقیت یک توصیهی عمومی است که برای ما آمده و به نظر من تنها در حوزه ی دینی و اعتقادات شخصی تاثیر گذار نیست بلکه در سایر حوزهها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: موضوع پژوهش برای استفاده در تصمیمگیریهای حوزه شهری بسیار حائز اهمیت است. امیدوارم نتیجه پژوهشها به صورت کاربردی مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: امروز با دانشگاههای نسل سوم مواجه هستیم که کارآفرینی میکنند. یک قدم عقبتر دانشگاهها با هدف پژوهش و آموزش کار میکردند. ما کشوری هستیم که حدود 50 درصد جمعیت آن زیر 30 سال و تحصیل کرده هستند و در رتبه بندی جهانی نیز این موضوع مشخص است لذا در این حوزه در رتبهی هفتادم دنیا قرار داریم . لذا باید از این ظرفیت بهره مناسبی بگیریم.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه شهرداریها از جمله دستگاههایی هستند که بیشترین نقش را در فضای کسب و کار دارند افزود: تلاش میکنیم به عنوان یک شتاب دهنده قوی برای استارتآپها نقش آفرین باشیم و بخش عمده فضای کسب و کار را برای این نیروهای جوان آماده کنیم.
وی افزود: هفته گذشته در همایش تهران هوشمند که با حضور استارت آپها برگزار شد دستگاههای مدیریت شهری حضور داشتند و با طرح مشکلات خود راه حل آنها را از گروههای جوان و شرکتهای نوبنیان طلب میکردند. هدف این کار درگیر کردن پژوهشهای در حال انجام با مشکلات کاربردی بود مشکلاتی که در شهرها با آن مواجه هستیم.
وی تاکید کرد:حدود 2 درصدبودجه شهرداری به آموزش و پژوهش اختصاص دارد باید بهره برداری از این اعتبارات مجددا مورد بررسی قرار گیرد که تا حداکثر بهره بردرای از مطالعات را داشته باشیم. قطعا در این حوزه به خلاقیت و آینده نگری نیازمندیم.
حناچی ادامه داد: امروزه صحبت از خودروهای پاک مطرح میشود با این نگاه شاید در دهههای آتی رویکرد استفاده از سوختهای فسیلی مزیت نباشد لذا با این روند به سمت مسیرهای پاک و بهره مندی از خودروهای پاک هدایت میشویم. به شکلی که با هزینه کمتر اقدامات پربازدهی را انجام دهیم.
شهردار تهران با اشاره به وجود ساختمانهای بلند در تهران و چرایی شکل گیری آنها گفت: ما به گونهای شهر را اداره کردیم که نیازمند بودیم. مسائلی که در یک ماه گذشته در کشور روی داد، ریشه در فقر دارد و بر روی بستر فقر پیش میرود.لذا شیوه اداره شهرها میتواند به افزایش فقر و یا افتراق فقیر و غنی بیانجامد.
وی تاکید کرد:نحوه اداره امور شهرها در شکل گیری مناطق حاشیه و یا کم شدن آنها تاثیر گذار است. قطعا طرحهایی که در سطح شهر پیاده میکنیم باید بر اساس مطالعات و پژوهش باشد تا بازدهی مناسب نیز داشته باشد. برای نمونه میتوان به طرح میدان هفت تیر اشاره کرد که با کمتر از 4 میلیارد تومان اجرایی شده و تاثیر بسیاری داشته است. قطعا باید مطالعات کاربردی به عنوان پشتوانه نظری تصمیمات به کار گرفته شود.