ظریف: طرح معامله قرن چهره دشمن انگاری ایران را وارونه می‌کند

خبرگزاری مهر: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه امروز (دوشنبه) در جمع دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در واکنش به رونمایی طرح «معامله قرن»، گفت: اقدام آمریکا در اعلام طرح به قول خودشان «معامله قرن» فرصتی بی نظیر برای جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: رژیم صهیونیستی زمانی که برای فرآیند صلح «اسلو» و «مادرید» خواست شروع به برنامه ریزی در سال 91 میلادی کند، به ادعای سفیر سابق رژیم صهیونیستی در دوران گذشته در ایران، این تصمیم را گرفتند تا ایران را جایگزین اعراب برای دشمنی اسرائیل کنند و از این طریق با اعراب صلح داشته باشند.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: 10 سال گذشته روند مشابهی در جهان عرب آغاز و هزینه زیادی هم پرداخت کردند و با کمک آمریکا و متاسفانه با کشور‌های عربی فرآیند بسبار منحوسی آغاز کردند تا ایران را تهدید اصلی منطقه به جای اعراب در جنگ با اسرائیل قلمداد کنند. تا اعراب حداکثر خواسته‌های رژیم صهیونیستی را بپذیرند و عکس العمل‌های واقعا سخیف و شرم آور از سوی برخی کشور‌های عرب بیانگر این واقعیت است که حتی در برابر سقف خواسته‌های رژیم توان مقاومت ندارند.

ظریف با بیان اینکه، اما برای شارع عربی کاملا واضح شد که این جابجایی دشمنی جابجایی دروغین بود، افزود: همانطور که برجام توانست چهر‌های که آمریکا و اسرائیل در جهان نشان داد و آن امنیتی سازی و جنگ طلب بودن ایران بود را نابود کند، همانطور طرح منحوس معامله قرن می‌تواند چهره دشمن انگاری جمهوری اسلامی در جهان عرب را به شرطی که درست عمل کنیم را وارونه سازد.

وی در ادامه سخنان خود ضمن تیریک ایام الله دهه فجر، گفت: در آستانه چهل و دومین سال انقلاب به برکت خون شهدا، رهبری امام (ره)، هدایت مقام معظم رهبری، ایستادگی مردم و شهادت سردار سلیمانی وارد فرصتی جدید شدیم که می‌توانیم همچنان با تکیه واقعی بر ابزار قدرتمان، پیروزمندانه جلو برویم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه باید این مولفه قدرت را بشناسید، اظهار داشت: این شناسایی مولفه قدرت به معنای استقامت و شهامت بیشتر است. پشت ما به یک جامعه 82 میلیونی و به مجموعه‌ای که پیام شهید سلیمانی و جمهوری اسلامی را دریافت کردند است.

ظریف تصریح کرد: آقایی که خود را وزیر خارجه می‌داند آیا شب شهادت سردار سلیماتی توئیت نکرد که مردم ایران و عراق از شهادت ایشان رقصیدند؛ آیا چنین بود؟! تعداد مردمی که برای سردار در ایران و عراق پای صحنه آمدند برای خودمان و عراق غیرقابل باور بود.

وی با بیان اینکه این انسجام با هم افزایی شدنی است نه رقابت، اظهار داشت: همه ما به این علت سرکار هستیم که این انقلاب جمهوری اسلامی است و باید هدف تقویت جمهوری اسلامی باشد نه ایجاد دو قطبی و نه آنکه ابزار قدرت خود را خرد کنیم از هم بپاشانیم و در برابر هم قرار دهیم تا ابزار دست دشمن دهیم. بپذیریم که فشار‌های وارد شده بر دیگران قبل از ما هم وارد شده بود.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه یک زمانی قدرت با قایق‌های توپ دار و تعداد تانک و ابزار نظامی تعریف می‌شد و تنها مولفه قدرت همین ابزار بود، اظهار داشت: امروز ضمن اینکه ابزار نظامی اهمیت فراوانی دارد و ضرورت تقویت توانمندی‌های نظامی غیرقابل تردید است، اما دیگر تنها ابزار نظامی نیست که قدرت می‌آفریند.

وی افزود: عواملی مانند اقتصاد و توانمندی‌های فناوری، نوآوری و توان رقابت در عرصه علم و فناوری به عوامل واقعی قدرت تبدیل شده است. این‌ها بیشتر عوامل مادی است و خیلی اختلافی میان متفکرین در شناسایی این عوامل به عنوان عوامل قدرت پیدا نمی‌کنید.

وزیر امور خارجه تاکید کرد:، اما مزیت نسبی کشور‌هایی مانند جمهوری اسلامی ایران در سایر عوامل قدرت است که به آن‌ها عوامل معنایی قدرت می‌گوییم. قدرتی که بر اساس انگاره‌ها، باور‌ها و اعتقادات نهادینه شده است. این قدرتی است که شهید سلیمانی را از سپهبد سلیمانی قدرتمندتر کرده است.

تکمیل می‌شود...

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر