ماهان شبکه ایرانیان

دولت پاسخ دهد؛

دولت روحانی و مرثیه ناتمام بی‌کفایتی/ چرا در بحران برف گیلان هلال‌احمر هنوز رئیس ندارد؟

اگرچه دولتمردان روحانی خودشان می دانند کم کار و دارای مشکلات عدیده در عرصه اجرایی و رفع مشکلات در بحران‌های طبیعی هستند، اما کم‌کاری روحانی مزید بر علت‌ها است.

سرویس سیاست مشرق - بحران‌های طبیعی در با توجه به پوشش هوایی ایران، امری غیر قابل اجتناب است اما، رسیدگی به مشکلات ایجاد شده توسط طبیعت، از اقدامات مرسومی است که در همه دنیا و زیر نظر دولت‌ها انجام می‌پذیرد و در اولین نهاد متصدی، ستاد بحران و جمعیت هلال‌احمر در کشور و منطقه‌ای است.

اوایل آذرماه بود که علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال‌احمر از سمت خود استعفا داد و پس از استعفای او جلسه شورای عالی جمعیت هلال‌احمر برای انتخاب رئیس جدید این جمعیت برگزار شد.

با وجود آن که پیوندی استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کرده و جلسه شورای عالی برای انتخاب رئیس جدید برگزار شده اما تکلیف رئیس جمعیت هلال‌احمر تا اواخر آذرماه نامشخص بود و بر اساس شنیده‌ها  رئیس جمهور با وجود مفاسد و مشکلات پیوندی، استعفای پیوندی موافقت نمی‌کرد اما اعضای شورای عالی هلال‌احمر در جلسه فوق‌العاده خود در تاریخ 19 آذرماه با استعفای پیوندی موافقت کردند.

شورای عالی هلال‌احمر به‌منظور ساماندهی هرچه سریع‌تر وضعیت این نهاد خیریه و امدادی در اجرای جزء 5 بند ماده 10 قانون اساسنامه جمعیت (معرفی دو نفر از افراد واجد شرایط به رئیس‌جمهور برای انتخاب یکی از آن‌ها به‌عنوان رئیس جمعیت) فرآیند اعلام نامزدی و نحوه بررسی سوابق و برنامه‌های افراد واحد شرایط را به اتفاق آراء تصویب کرد.

سرانجام در تاریخ 23 آذرماه، 7 گزینه‌های همچون  "سلمان سامانی" معاون وزارت کشور، "سید علی مرعشی" رئیس اسبق مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر، "سید محمد اکرمی" رئیس مجتمع درمانی هلال، "مصطفی محمدیون" دبیر کل اسبق هلال‌احمر، "پژوهش" عضو شورای عالی هلال‌احمر، "حسن علیمردانی" و "رضا نوروزی"  برای تصدی ریاست جمعیت هلال‌احمر با یکدیگر به رقابت پرداختند که  درنهایت پس از انجام رأی‌گیری، سید سلمان سامانی با 9 رأی و محمدرضا نوروزی با کسب 8 رأی  بیشترین آرا را کسب کردند و از سوی شورای عالی انتخاب و برای تعیین رئیس جمعیت هلال‌احمر به رئیس‌جمهور  معرفی شدند.

اما باگذشت بیش از دو ماه از ارسال مدارک و مستندات جلسه شورای عالی به حجت‌الاسلام روحانی برای صدور حکم ریاست جمعیت هلال‌احمر از بین دو گزینه "سامانی و نوروزی" اتفاقی نیفتاده است و رئیس‌جمهور برای صدور حکم رئیس جدید جمعیت هلال‌احمر اقدامی انجام نداده است.

بیشتر بخوانید:

یک جمعیت در جست‌وجوی رئیس!

گله از مدیران دولتی در بحران برفی گیلان

سیف‌الله مسرور در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت موجود در پی بارش برف ارزیابی شما از عملکرد مسئولین در مدیریت اوضاع چیست؟ اظهار کرد: در خصوص شرایط پیش آمده ارزیابی مثبتی از عملکرد مدیران نداریم و به عنوان مسئول نظارتی از شرایط موجود گله‌مند هستم و به نظرم اگر ستاد بحران هم تشکیل نمی‌شد، تفاوتی هم در شرایط موجود ایجاد نمی‌شد.

بازرس کل استان گیلان با بیان اینکه معاون عمرانی استاندار به همراه تعدادی از مدیران در مسیر امامزاده هاشم و سروان حضور یافتند تا مشکلات رفع شود، افزود: متاسفانه این مسیر وضعیت خوبی نداشته و به مدت 15 ساعت مسدود بوده که سبب نارضایتی و رنجش خاطر مردم و مسافران شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه وضعیت موجود شرایط خاص بحرانی نبوده و فقط بارش برف داشتیم، لذا عملکرد مدیران ارزیابی و علل مشکلات بررسی می‌شود و در آینده نزدیک به اطلاع مسئولین، مردم و اصحاب رسانه می‌رسد.

دولت روحانی خودش معترف به کمبود و مشکل در بحران برفی گیلان است

نوبخت با تاکید بر اینکه تا فردا باید عمده مشکلات استان حل شود افزود: در این میان از صبوری مردم و همکاری نیروهای نظامی، انتظامی، هلال احمر و بخش خصوصی بویژه پیمانکاران قدردانی می‌کنم.

نوبخت تصریح کرد: وضعیت این استان باید از روز شنبه به حالت عادی برگردد ضمن آنکه براساس پیش بینی هواشناسی تا هفته آینده وضع خیلی نگران کننده‌ای از نظر جوی نخواهیم داشت.

وی در پایان با تاکید بر ضرورت آمادگی بیشتر مدیران برای مقابله با بحران‌ها گفت: هر چند که تلاش‌های دستگاه‌های مربوطه جای قدردانی دارد و در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز گاهی مهار بحران بدلیل وسعت آن زمان بر می‌شود، اما باید این وضعیت درس عبرتی باشد تا برای بحران‌های احتمالی آینده آماده‌تر باشند.

در واقع نوبخت اعتراف می‌کند که مدیران دولتی آمادگی چنین بحرانی را نداشتند در حالیکه نوبخت در قسمت دیگری از اظهارتش می‌گوید که تجربه برف سنگین در گیلان، امر مرسومی است و معلوم نیست چرا مدیران دولت تدبیر اینبار، آمادگی بحران برف را نداشتند، نوبخت با اشاره به چندین برف سنگینی که این خطه طی سالیان اخیر تجربه کرده است، اظهار کرد: در این میان آنچه که در برف اخیر متفاوت با سایر شرایط مشابه فرق داشت گستردگی این حادثه بود چنانکه قطع گسترده برق و آب خانوارهای شهری و روستایی است که مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرد.

در واقع معلوم نیست که مدیران دولتی دقیقا چه تجربه‌ای از برف سنگین سال‌های قبل کسب کرده‌اند که برف امسال باید برای آنها، درس عبرت باشد...

جمعیت بدون فرمانده و ایجاد مشکل در سیل سیستان بلوچستان

در هفته انتهایی دی‌ماه نیز، سیل منطق وسیعی از بلوچستان را درگیر کرد و باز هم مرثیه‌ای که از زبان مردم شنیده می‌شد، کم‌کاری و بی‌مسؤول نهادهای دولتی متصدی برای هماهنگ کردن دیگر دستگاه‌ها و امکانات بود، و باز هم عدم حضور فرمانده هلال‌احمر به دلیل استعفا، از مشکلاتی بود که کارشناسان به آن اذعان داشتند، در همین رابطه غلامرضا شهبازی مقدم، کارشناس امداد و نجات است و پیشینه فعالیت در هلال‌احمر را دارد. او هم بر این باور است که با توجه به ظرفیت‌های جمعیت هلال‌احمر، همه مدیران استانی و شهرستانی می‌توانند با اختیارات خود، روند امداد و نجات در حوادث کوچک‌تر را مدیریت کنند. او به جام جم می‌گوید: «قطعاً وقتی نهادی به بزرگی جمعیت هلال‌احمر فرمانده نداشته باشد، مشکلات و اختلالاتی در زمینه امدادرسانی ایجاد می‌شود. وقتی حوادثی مثل زلزله‌های کرمانشاه، بم یا ورزقان ابعاد بین المللی پیدا کند، بدون شک نبود رئیس هلال‌احمر می‌تواند در زمینه مدیریت کلان این حوادث مشکلاتی ایجاد کند.»

بیشتر بخوانید:

دود تعلل 40 روزه روحانی در چشم سیل‌زدگان

رئیس جمهور و دولت چه نقشی در عدم رسیدگی کافی به مردم بحران زده دارد؟

حال باید آقای روحانی و دولت تدبیر پاسخ دهند که مسؤول نابسامانی ناکارآمدی هلال‌احمر در بحران برفی گیلان و سیل سیستان برعهده چه کسی است و چرا جمعیت هلال‌احمر ایران به عنوان فرمانده ستادی در زمان بحران، بدون مسؤول باید به راهش ادامه دهد؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان