ایران از اوراسیا چه کالاهایی می‌خرد؟

با توجه به اجرای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اوراسیا و اعمال تخفیفات ترجیحی برای ۸۶۲ قلم کالای وارداتی و صادراتی، درآمدهای صادراتی به اوراسیا ۷۲ درصد بیشتر شده است و روغن دانه آفتاب‌گردان، دامپر، جو، ذرت دامی، محصولات نیمه تمام از آن و فولاد عمده کالاهای وارداتی ایران و همچنین گاز طبیعی مایع شده، پسته، سیب، کیوی تازه، خیار و خیار ترشی اصلی ...

ایران از اوراسیا چه کالاهایی می‌خرد؟

به گزارش ایسنا، سخنگوی گمرک اظهار کرد: صادرات به اوراسیا طی 10 ماهه گذشته به وزن دو میلیون و 683 هزار تن و به ارزش 861 میلیون و 19 هزار و 603 دلار رسید که این میزان به نسبت مدت زمان مشابه در سال گذشته از حیث وزنی 114 درصد و از لحاظ ارزش 72 درصد رشد داشته است.

سید روح الله لطیفی با اشاره به میزان واردات از کشورهای اتحادیه اوراسیا گفت: حجم واردات ایران از کشورهای اوراسیا در مجموع دو میلیون و 563 هزار و 801 تن و به ارزش یک میلیارد و 105 میلیون و 946 هزار و 125 دلار است که این میزان نیز به نسبت مدت زمان مشابه در سال گذشته از حیث وزنی 41 درصد رشد داشته است اما از لحاظ ارزش پنج درصد کاهش را نشان می‌دهد؛ بنابر این بررسی میزان تجارت خارجی کشور با مجموع کشورهای اوراسیا در مجموع به حدود دو میلیارد دلار رسیده است.

وی افزود: موضوع تعرفه و ارزش‌گذاری کالا در گمرک اهمیت ویژه دارد. در این زمینه تطبیق تعرفه‌های اوراسیا انجام و ابلاغ شده و درخصوص ارزش‌گذاری نیز قرار است اقداماتی انجام شود تا صادرات کالا برای صادرکنندگان مقرون به صرفه باشد.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک با اشاره به موافقت‌نامه اوراسیا بیان کرد: این توافقنامه اجازه می‌دهد گمرک ایران به صورت مستقیم ارزش، تعرفه و اظهارنامه را استعلام کند. همچنین درباره تسهیلات گمرکی، گمرک به لحاظ اهمیتی که برای اوراسیا قائل است سعی کرده بیشترین تسهیلات را برای صادرکنندگان اوراسیا قائل شود؛ اختصاص مسیر سبز، موافقت با حمل یک‌سره کالا، پذیرش حداقل اسناد و موافقت با ترخیص نسیه از جمله این تسهیلات بوده است.

لطیفی اضافه کرد: شرکای تجارت خارجی ایران در اتحادیه اوراسیا شامل فدراسیون روسیه، ارمنستان، بلاروس، قرقیزستان و قزاقستان هستند که بررسی چگونگی و میزان تجارت کشور با این اتحادیه نشان می‌دهد، طی 10 ماهه امسال بیشترین حجم واردات کشور از روسیه و به وزن دو میلیون و 322 هزار و 909 تن و به ارزش 963 میلیون و 673 هزار و 554 دلار بوده است. این درحالی است که بیشترین میزان صادرات کشور به این اتحادیه به کشور ارمنستان به میزان یک میلیون و 521 هزار و 641 تن و به ارزش 354 میلیون و 777هزار و 651 دلار صادر شده است که این میزان صادرات به ارمنستان به نسبت سال 1397 از حیث وزنی 228 درصد و از حیث ارزش 164 درصد رشد را نشان می دهد.

وی همچنین گفت که بیشترین مقصد صادراتی ایران در بین کشورهای اوراسیا پس از ارمنستان، فدراسیون روسیه است و پس از آن قزاقستان با 125 میلیون و 370 هزار و 109 دلار قرار دارد.

سخنگوی گمرک با اشاره به 20 قلم نخست از صادرات تعرفه ترجیحی گفت: صرف‌نظر از توجه به کشورهای مقصد، پسته، کیوی، انگور خشک کرده، کاهو، گل کلم و صفحه ورق چند لایه مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران است و کالاهای اصلی واردات تعرفه ترجیحی نیز به ترتیب جو، ذرت دامی، روغن دانه آفتابگردان و گوشت بوده است.

طبق اعلام گمرک، روغن دانه آفتاب گردان، دامپر، جو، ذرت دامی، محصولات نیمه تمام از آن و فولاد عمده کالاهای وارداتی ایران و همچنین گاز طبیعی مایع شده، پسته، سیب، کیوی تازه، خیار و خیار ترشی اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران به کشورهای اوراسیا طی 10 ماهه گذشته بوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان