به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، آژانس فضایی اروپا با همکاری کلینیک "مِدِس"(Medes) فرانسه قصد دارد تأثیر "حمامهای غوطه وری خشک"(dry-immersion baths) و به نوعی شناور بودن را بر روی بدن زنان مورد بررسی قرار دهد. آنها به دنبال 20 داوطلب زن هستند که بتوانند در اواخر سال 2020 به مدت پنج روز در مرکز "مدس" فرانسه بر روی تخت قرار گیرند.
طی این مطالعه داوطلبان همانند فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بینالمللی در وانی که تجربه شناور و معلق بودن فضانوردان در فضا را برای افراد ایجاد خواهد کرد، قرار خواهند گرفت.
آنها به داوطلبان زن نیاز دارند چرا که آژانس فضایی اروپا تقریباً هیچ اطلاعاتی در مورد تأثیر شناور بودن بر بدن زنان ندارد و این در حالی است که پیشتر چنین آزمایشاتی بر روی مردان انجام شده و پژوهشگران دادههایی از تاثیر شناور بودن بر بدن مردان در دسترس دارند.
دانشمندان این مطالعه میگویند که این کار ممکن است در ابتدا برای افراد جذاب و لذت بخش به نظر برسد اما باید بدانند که خیلی زود این لذت از بین خواهد رفت.
"جنیفر انگو آن"(Jennifer Ngo-Anh) پژوهشگر ارشد بخش پرواز فضایی انسان آژانس فضایی اروپا گفت: در دور اول آزمایشات، آزمایش خاصی انجام نمیشود. ما تنها اطلاعاتی را برای درک بهتر مدل غوطه وری خشک و نحوه واکنش زنان برای تحقیقات گستردهتر جمع آوری خواهیم کرد. ما درخواستهای زیادی برای داوطلب شدن در این مطالعات دریافت میکنیم اما برخی گویی آن را جدی نگرفتهاند بنابراین باید بگویم دراز کشیدن در رختخواب به نظر سرگرم کننده است اما لذت آن خیلی سریع از بین میرود. ما برای داوطلبانی که زندگی روزمره خود را فدای پیشرفت کاوشهای انسانی میکنند، بسیار احترام قائلیم.
آزمایش غوطه وری خشک برای ایجاد محیط خسته کننده و یکنواخت پروازهای فضایی، محدودیتهای حرکتی و سایر تأثیرات آن محیط بر روی بدن طراحی شده است. به گفته آژانس فضایی اروپا انجام آزمایش غوطه وری خشک به آنها در بررسی ودرک اثرات مضر پروازهای فضایی بر بدن انسان و طراحی یک روش نوین برای جلوگیری از اتفاقات مذکور و کاهش فعالیت حرکتی کمک خواهد کرد. آزمایش دیگر آزمایش "بستر آب" (water bed) خواهد بود و سر داوطلبان نیز به دلیل آزمایش بستر آب در شش درجه زیر افق نگه داشته میشود و بخشی از شانههای آنها نیز میبایست همیشه روی تخت بماند حتی زمانی که آنها قصد رفتن به دستشویی را دارند.
انتهای