خبرگزاری تسنیم: بررسی کلیات لایحه بودجه سال 99 کل کشور امروز در دستور کار نمایندگان قرار داشت که پس از اظهار نظر مخالفان و موافقان کلیات این لایحه و همچنین محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه وکلای ملت از مجموع 191 نماینده حاضر در صحن علنی قوه مقننه با 67 رأی موافق 114 رأی مخالف و سه رأی ممتنع با کلیات این لایحه مخالفت کردند و برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی نمایندگان به کلیات لایحه بودجه سنواتی کشور در صحن علنی پارلمان رای ندادند و لایحه بودجه رد شد و باید دولت بودجهای چند دوازدهم را تدوین بار دیگر به پارلمان ارائه کند. البته پیش از این در دولت دهم، تاخیر دولت در ارائه بودجه در سالهای 90 و 91 و 92 موجب شد بودجه «چند دوازدهم» به صورت اضطراری - که مختص شرایط زمان جنگ یا بحرانی است - به تصویب برسد.
اما پس از عدم تصویب کلیات بودجه سال 99 برخی از نمایندگان درباره دلایل رد کلیات این لایحه اظهار نظرهای مختلف داشتند که در زیر برخی از آنها را میخوانید.
رد کلیات بودجه سیاسی بود
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی رئیس فراکسیون مستقلان ولایی مجلس درباره رد کلیات بودجه سال 99 به خبرنگار تسنیم گفت: این کار به نظر بنده کاری اشتباه بود و واقعا این تصمیم مجلس را بنده نتوانستم درک کنم. من این موضوع را درک نمیکنم که نمایندگان از مردم ناراحت بودند که به آنها رای نداده بودند و یا اینکه میخواهند مجلس آینده را دچار چالش کنند و به اعتقاد بنده کار امروز مجلس برای رضای خدا نبود.
نماینده مردم رشت در مجلس با تاکید براینکه در رد کلیات بودجه سال 99 مسائل سیاسی دخیل بود، اضافه کرد: اگر بودجه در مجلس تصویب میشد قطعاٌ این پالس به جامعه داده میشد که مجلس کار خودش را انجام میدهد و نمایندگان خسته نیستند و این اتفاق خوب بود و دولت نیز با فراغ بال بهتری کار خود را با مجلس آینده شروع میکرد.
رئیس فراکسیون مستقلان مجلس درباره دلایل رد کلیات بودجه در صحن علنی پارلمان گفت: از ابتدای جلسه امروز مشخص بود که کلیات بودجه رای نخواهد آورد چون برخی از نمایندگان اعلام میکردند که یا حضور قلب ندارند یا خسته هستند و یا برخی از آنها میگفتند دولت آقای روحانی ما را جا گذاشته و ما باید تلافی کنیم که از جمله مواردی است که میتوان از آن به عنوان اینکه چرا کلیات بودجه رای نیاورد ذکر کرد.
این اظهارات جعفرزاده ایمن آبادی ناظر به نتایج انتخابات اخیر مجلس است که طی آن، از میان 173 نماینده مجلس فعلی که در رقابت انتخابات شرکت داشتند، فقط 56 نفر رای مردم را برای حضور در مجلس آینده کسب کردند.
مجلس یازدهم میتوانست بودجه 99 را اصلاح کند
سید محمد حسینی نماینده تفرش در مجلس درباره عدم تصویب کلیات لایحه بودجه در صحن علنی پارلمان، گفت: علیرغم اینکه بودجه سال 99 ایرادات فراوانی داشت بنده به کلیات رای مثبت دادم و اعتقادم بر این بود باید برخی از بندها را اصلاح میکردیم و بودجه را در اختیار دولت قرار میدادیم و البته مجلس یازدهم میتوانست در صورت لزوم لایحه بودجه را اصلاح میکرد.
میخواستند بار بودجه 99 را به دوش مجلس یازدهم بیندازند
بهروز بنیادی عضو فراکسیون امید و نماینده کاشمر در مجلس با بیان اینکه به اعتقاد بنده برخی از نمایندگان این تصور را داشتند اگر در روند بودجه سال آینده مشکلی رخ دهد همگان مجلس دهم را مقصر میدانند و به همین دلیل کلیات را تصویب نکردند تا در مجلس آینده بودجه سال 99 تصویب شود، گفت: تصمیم برخی از نمایندگان این بود که بار بودجه به دوش مجلس یازدهم بیفنتد.
وی درباره اینکه اصلاح طلبان به نوعی با دولت در تصویب بودجه تقابل کردهاند کردهاند، اظهار داشت: اینکه گفته میشود عملکرد دولت در چند سال گذشته مناسب نبوده و به همین دلیل اصلاحطلبان در انتخابات مجلس رای نیاوردهاند و امروز به نوعی با رای ندادن به کلیات بودجه آن موضوع را تلافی کردهاند نادرست است.
علیرضا هاشمزایی دیگر عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه برخی از نمایندگان اعتقاد داشتند که بودجه تدوین شده از سوی دولت برای سال 99 غیر واقعی است، اظهار داشت: علیرغم اینکه برخی از اصلاحطلبان به کلیات بودجه سال 99 در صحن علنی پارلمان رای نداند اما به اعتقاد بنده این موضوع سیاسی نبود و به نوعی انتقام از دولت نبود.
وی درباره اینکه برخی از اصلاحطلبان از عملکرد دولت دلخور هستند و این عملکرد را باعث رای نیاوردن خود در انتخابات میدانند، گفت: قطعا عملکرد دولت در این موضوع دخیل بوده است اما اینکه گفته شود اصلاحطلبان برای این موضوع به کلیات بودجه رای نداند باید بررسی شود چون عوامل متعددی همچون رد صلاحیت کاندیداها، عملکرد دولت و عملکرد فراکسیون امید در رای نیاوردن اصلاحطلبان دخیل بوده است.