جهانگیری: تداوم برنامه‌های حمایتی دولت با همکاری نهاد‌های عمومی غیردولتی و مردمی

معاون اول رئیس جمهور گفت: تلاش‌های دولت برای برنامه‌های حمایتی بخصوص با همکاری نهاد‌های عمومی غیردولتی و خیریه‌ها و مؤسسات مردمی باید تداوم یابد.

جهانگیری: تداوم برنامه‌های حمایتی دولت با همکاری نهاد‌های عمومی غیردولتی و مردمی

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در این جلسه بر ضرورت هم افزایی، همکاری و هماهنگی این نهاد‌ها در جهت حمایت از محرومان آسیب دیده از ورود ویوس کرونا به کشور تاکید شد.

در این جلسه مقرر شد به منظور جلب حمایت‌ها و هماهنگی کمک ها، ستاد‌های استانی «شورای همکاری، دولت، نهاد‌های عمومی و مؤسسات مردمی» تشکیل و شروع به فعالیت نمایند.

همچنین مقرر شد، ضمن انجام اقدامات لازم برای حفظ محرمانگی اطلاعات شخصی افراد، با استفاده از ظرفیت پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان خانوار‌های نیازمند برای حمایت به نهاد‌های عمومی و مؤسسات خصوصی معرفی شوند و هماهنگی لازم برای ارائه حمایت‌ها صورت گیرد.

توجه ویژه به پشت نوبتی‌های نهاد‌های حمایتی (کمیته امداد و سازمان بهزیستی)، مراکز شبانه روزی نگهداری سالمندان، مراکز شبه خانواده کودکان و عشایر در برنامه‌ها از دیگر مصوبات این شورا بود.

معاون اول رئیس جمهور در نشست شورای عالی رفاه، به تشریح برنامه‌های دولت برای حمایت اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: با توجه به گستردگی ابعاد موضوع، تلاش های دولت بخصوص با همکاری نهاد‌های عمومی غیردولتی و خیریه ها و مؤسسات مردمی که در حال حاضر هم اقدامات شایانی ارائه داده اند، باید تداوم یابد.

اسحاق جهانگیری افزود: مهمترین اقدامات دولت پس از مساله کرونا در حوزه رفاه اجتماعی شناسایی شده که از آن جمله می‌توان به حمایت نقدی 200 تا 600 هزار تومانی از حدود یک میلیون خانوار از محرومترین و آسیب پذیرترین خانوار‌های ایرانی، تصویب اعطای اعتبار 1 و 2 میلیون تومانی به خانوار‌های نیازمند و برنامه ریزی برای اعطای اعتبار یک میلیونی به همه خانوار‌های کشور طی هفته‌های آتی اشاره کرد.

ضرورت همبستگی ملی برای مقابله با فقر

در ادامه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ارتباط گسترده موضوع بیماری کرونا و فقر در ایران و همه کشور‌های جهان اشاره کرد و بیان داشت: بدون اتخاذ و اجرای برنامه‌های اساسی در حوزه رفاه اجتماعی اساساً مقابله با بیماری ممکن نیست.

شریعمتداری در ادامه به اهمیت همبستگی ملی برای مقابله با فقر بخصوص در شرایط فعلی و به صحنه آمدن نهاد‌های عمومی و مردمی برای این موضوع اشاره و از تلاش‌های این نهاد‌ها قدردانی کرد.

سامانه الکترونیک توزیع کالای حمایتی و شناسنامه خدمات اجتماعی

احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه آماری از تأثیرپذیری عمده کشور‌های جهان از موضوع کرونا، به رابطه دو طرفه فقر و کنترل بیماری اشاره کرد.

میدری افزود: بر اساس آمار سازمان بین المللی کار افزایش 25 میلیون نفری فقرای بیکار و حدود 38 میلیونی فقرای شاغل در نتیجه این شرایط در جهان محتمل است.

میدری به اقدامات کشور‌ها برای مقابله با بیماری کرونا هم پرداخت و اشاره کرد: در جهان حدود 22 درصد کشور‌ها از جمله ایران، سیاست¬های حمایت اجتماعی برای مقابله با بیماری را اتخاذ کرده اند.

وی با تاکید بر اینکه اطلاعات پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان باید پایه همکاری دولت، نهاد‌های عمومی و مؤسسات مردمی باشد اظهار داشت: این پایگاه ظرفیت بالایی برای شناسایی فقرا و نیازمندان دارد.

میدری پیشنهاد کرد: اطلاعات این پایگاه در کنار بررسی¬های میدانی مبنای کمک¬های نهاد‌های عمومی و مؤسسات خیریه مردمی قرار گیرد.

وی از اعلام آمادگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ارائه اطلاعات مورد نیاز در بستری امن و با حفظ محرمانگی آمار شخصی خبر داد و گفت: نهاد‌های عمومی هرچقدر که امکان دارد کمکهای خود را افزایش دهند.

میدری در ادامه سخنان خود افزود: علاوه بر این وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دو بستر برای افزایش هدفمندی و کارایی کمک‌ها فراهم کرده است که سامانه الکترونیک توزیع کالای حمایتی و شناسنامه خدمات اجتماعی از آن جمله است و در صورتی که از این ظرفیت‌ها استفاده شود، اطمینان از دسترسی فقرا به کالا‌ها به صورت هدفمند وجود خواهد داشت.

تشکیل ستاد‌های استانی «شورای همکاری نهاد‌های عموم غیردولتی، مؤسسات مردمی و دولت برای حمایت اجتماعی»

در ادامه سردار سپهر، جانشین سازمان بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن تشریح فعالیت-های این سازمان به خصوص در تعامل مستمر با وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، پیشنهاد کرد که شورای تشکیل شده در سطح استان‌ها به صورت یک ستاد با عضویت نمایندگان اعضاء این جلسه فعالیت نماید.

تشریح فعالیت‌های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در موضوع کرونا

مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به تشریح فعالیت‌های ستاد در موضوع کرونا از جمله تولید انبوه ماسک، همکاری در زمینه تولید دارو و تلاشهای قابل قبول در زمینه تولید واکسن، ضد عفونی بیش از 500 نقطه کشور و توزیع اقلام و بسته‌های بهداشتی برای نیازمندان، اختصاص حدود 6 هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی خرد و مشاغل خانگی برای بیش از 165 هزار نفر و اختصاص 200 میلیارد تومان تنخواه برای فعالیت‌های دانش بنیان در این مقطع، توزیع 1 میلیون بسته اقلام بهداشتی و 1 میلیون غذای خشک برای نیازمندان اشاره کرد.

مخبر همچنین بیان کرد: این ستاد، به هرکدام از نهاد‌های حمایتی کمیته امداد و بهزیستی نیز کمک خواهد کرد.

کمک 60 میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان به کمیته امداد و بهزیستی برای حمایت از نیازمندان

فتاح رئیس بنیاد مستضعفان نیز در این جلسه اعلام کرد: این نهاد همه حمایت‌های خود را از طریق نهاد‌های متولی حوزه حمایت اجتماعی از جمله کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری ها، استانداری‌ها و سایر دستگاه‌ها صورت می‌دهد.

وی افزود: این نهاد همکاری مستمری با شهرداری تهران، استانداری کردستان، استانداری سیستان، کمیته امداد و بهزیستی داشته است. امروز 20 میلیارد تومان به سازمان بهزیستی و 40 میلیارد تومان به کمیته امداد برای اقشار نیازمند کمک شد و آماده هر گونه همکاری بیشتر در این زمینه است.

در ادامه سازمان بهزیستی، کمیته امداد و مؤسسات خیریه مردمی از جمله شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه به تشریح فعالیت‌های خود برای حمایت اجتماعی از افراد تحت پوشش و انتظارات از دولت، مردم و نهاد‌های عمومی برای افزایش حمایت‌ها پرداختند.

جلسه «شورای همکاری نهاد‌های عمومی غیردولتی، مؤسسات مردمی و دولت برای حمایت اجتماعی» با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، جانشین سازمان بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شهردار تهران، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان بهزیستی، معاون کمیته امداد امام خمینی (ره)، رئیس حمعیت هلال احمر، مدیر عامل شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه و برخی از مؤسسات خیریه تشکیل شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان