خبرگزاری ایسنا: طبق قانون داروخانهها میتوانند در اماکنی که فاقد کاربری تجاری هستند فعالیت کنند، اما گاهی برخی شهرداریها این موضوع را نمیپذیرند و به عنوان تخلف با آن برخورد میکنند، هرچند که این موضوع بحثهای قانونی و حقوقی مفصلی را میطلبد، اما در این روزهای کرونایی که کادر پزشکی و داروسازی کشور، در خط مقدم مبارزه با این ویروس چموش ایستاده اند و از جانشان برای خدمات دهی به مردم مایه میگذارند، انتظار میرود نه تنها سدی در برابر فعالیتشان قرار نگیرد، بلکه برای تسهیل امور و تسریع خدمترسانی موانع احتمالی نیز برطرف شود.
دکتر سید علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران، با اشاره به تصاویری از قرار دادن نیوجرسی در مقابل یک داروخانه، گفت: درباره علت این مورد اطلاع خاصی ندارد، اما در گذشته متاسفانه برخی شهرداریها برای تحت فشار گذاشتن داروخانهها جهت تغییر کاربری و دریافت عوارض این اقدام را انجام میدادند.
وی افزود: بر اساس قانون کلیه مراکز و اماکن پزشکی از جمله داروخانهها و مطبها میتوانند در اماکنی با کاربری غیرتجاری نیز فعالیت کنند. برخی از شهرداریها ایرادی به این موضوع نمیگرفتند و برخی هم ایراد گرفته و اعلام میکردند که این مراکز باید کاربری شان را به تجاری تبدیل کنند. بر همین اساس در جلو داروخانه موانع یا نیوجرسی قرار میدادند تا داروخانه برای تغییر کاربری تحت فشار قرار گیرد و عوارض بپردازد.
فاطمی ادامه داد: در حال حاضر از مورد خاصی که تصویرش منتشر شده، بی اطلاع هستم، اما اگر به این دلیل این اتفاق رخ داده باشد، اصلا به ویژه در این شرایط شیوع کرونا که داروخانهها در ایام قرنطینه هم مجبور بودند، فعالیت شان را ادامه دهند، درست نیست.
نایب رییس انجمن داروسازان همچنین گفت: طی این مدت هم داروسازان و هم کارکنان داروخانهها در خطر ابتلا به کرونا بودند، اما برای رفع نیاز مردم این وضعیت را تحمل کردند. هرچند که قاعدتا در حال حاضر درآمدهای شهرداریها هم کاهش یافته، اما اینکه بخواهند برای بحثهای درآمدی، این بلا را بر سر موسسات پزشکی و داروخانهها بیاورند، واقعا باید گفت که اکنون وقت این کار نیست.
مدیر این داروخانه شبانهروزی که درباره این موضوع به ایسنا، گفت: ما در بخشی از ساختمان داروخانه اجناسی مانند شیرخشک و پوشک را زیر ایرانیت گذاشته ایم که شهرداری منطقه 2 ناحیه 6 بر همین اساس اقدام به گذاشتن نیوجرسی در مقابل داروخانه کرد. حتی اعلام کردیم که بعد از کرونا اقدام به برداشتن آنها میکنیم، اما قبول نکردند.
وی افزود: در شرایطی که همه بخشها کمک میکنند و ما میخواهیم به مردم خدمت رسانی کنیم، اما متاسفانه شهرداری مانع تراشی میکند.
وی در خاتمه با اشاره به شکایت خود در این رابطه به دیوان عدالت اداری مدعی شد که دیوان نسبت به برداشتن مانع حکم داد، اما شهرداری اقدامی نکرد. مجددا فردا این موضوع را از طریق قانونی پیگیری میکنم.
بدهی؛ علت قراردادن نیوجرسی در مقابل داروخانه
رسول کشتپور شهردار منطقه 2 تهران علت قراردادن نیوجرسی در مقابل داروخانهای در منطقه تحت مدیریت را بدهی و عدم پرداخت عوارض عنوان کرد.
کشتپور در گفتگو با ایسنا، گفت: بارها شهرداری منطقه 2 به این داروخانه مهلت داده بود که عوارض خود را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه داروخانهها فعالیت رایگانی برای مردم ندارند و میبایست مانند سایر صنوف عوارض خود را پرداخت کنند گفت: شهرداری منطقه 2 صرفا به این دلیل که این واحد، داروخانه بوده بارها به وی مهلت داده تا عوارض خود را پرداخت کنند، اما متاسفانه با اینکه بارها به وی مهلت داده شد، اما عوارض خود را پرداخت نکرد.
شهردار منطقه 2 افزود: تمامی صنوف در برابر اجرای قانون یکسان هستند و در صورتی که به قانون تمکین نکنند در خصوص آنها اعمال قانون میشود.