ماهان شبکه ایرانیان

زاکربرگ از آینده تماس ویدیویی و نقش کرونا در آن می‌گوید

زاکربرگ با اشاره به برقراری روزانه صدها میلیون تماس در «واتساپ» و «مسنجر»، دلیل سرمایه‌گذاری هنگفت فیسبوک در اپ‌های تماس تصویری را باور به رشد این حوزه در آینده عنوان می‌کند.

زاکربرگ از آینده تماس ویدیویی و نقش کرونا در آن می‌گوید

زاکربرگ با اشاره به برقراری روزانه صدها میلیون تماس در «واتساپ» و «مسنجر»، دلیل سرمایه‌گذاری هنگفت فیسبوک در اپ‌های تماس تصویری را باور به رشد این حوزه در آینده عنوان می‌کند.

افزایش محبوبیت اپ‌هایی مثل «زوم» در دورانی که بسیاری ناچار به دورکاری شده‌اند، دور از انتظار نبود اما این اپ‌ها برای دنیایی که در آن کار، تحصیل و تقریبا تمام جنبه‌های زندگی مجازی شده، طراحی نشده‌اند. واضح است که در این شرایط به ابزارهایی جدید نیاز داریم و فیسبوک اخیرا در این راستا گام‌هایی برداشته است.

این شرکت مجموعه ای از محصولات را با تمرکز بر آنچه «حضور مجازی» می‌خواند، معرفی کرده و برخی از قابلیت‌های قبلی خود را نیز ارتقا داده است. برای مثال امکان افزودن 8 نفر به تماس‌های ویدیویی واتساپ فراهم شده و لایو اینستاگرام را هم از این پس می‌توان در وب هم مشاهده کرد.

روزانه 700 میلیون تماس در واتساپ و مسنجر انجام می‌شود

در این بین مهمترین محصول «Messenger Room» است که فیسبوک را در رقابت مستقیم با زوم و «Houseparty» قرار می‌دهد.

این سرویس که قرار است با اینستاگرام و واتساپ یکپارچه شود امکان گفتگوی 50 نفر را با هم میسر می‌سازد. در این اپ می‌توانید پس زمینه را تغییر داده یا با استفاده از جلوه‌های واقعیت افزوده فضا را روشن‌تر کرده و ظاهر خود را بهبود ببخشید.

سایت «ورج» به واسطه معرفی این قابلیت‌ها گفتگویی را با «مارک زاکربرگ» ترتیب داده که در آن مدیرعامل فیسبوک دیدگاه‌های جالبی را درباره آینده ارتباطات ویدیویی و نقش واقعیت مجازی در آن مطرح می‌کند.

زمانی که از زاکربرگ درباره دلیل توسعه Messenger Room سوال می‌شود وی هدف از آنرا برقراری ارتباطات ویدیویی بین افراد بدون نیاز به برنامه‌ریزی قبلی عنوان می‌کند. این اپ به فرد اجازه می‌دهد هر زمان که دوست داشت تعداد نامشخصی از افراد را به تماس ویدیویی دعوت کرده یا به دنبال کنندگانش اجازه دهد در صورت تمایل وارد تماس ویدیویی شوند.

زاکربرگ با تایید گفته‌های خبرنگار ورج در مورد تلاش وی برای توسعه محصولات ویدیویی می‌گوید:

«من این اواخر به شدت روی محصولاتی تمرکز کرده‌ام که به مردم در برقراری ارتباط با یکدیگر کمک می‌کنند. در واقع تمرکز من روی «حضور مجازی» است که باعث می‌شود افراد حتی علیرغم فاصله فیزیکی فراوان، با یکدیگر احساس نزدیکی کنند. دو حوزه مهم دیگر برای ما کمک به کسب و کارهای کوچک و حفظ سلامتی مردم است.»

تماس با زوم در اوایل بحران کرونا به شدت مورد استقبال قرار گرفته بود اما اخیرا شاهد انتشار گزارش‌های هستیم که از کسل شدن یا خستگی در صورت تماس ویدیویی ممتد حکایت دارند. زاکربرگ بر این باور است که دلیل این مشکل نه فناوری بلکه نحوه استفاده از آن است:

«بخشی از این مساله به دلایل فنی برمی‌گردد و بخشی از آن اجتماعی است. اگر صدا یا تصویر با تاخیر مخابره شود حس زنده بودن تماس از شما سلب خواهد شد. دلیل خستگی افراد این نیست که تمام طول روز مشغول ویدیو کنفرانس بوده‌اند بلکه برگزاری جلسات متعدد و پشت سر هم بدین طریق است. بنابراین مشکل نه از فناوری بلکه از نحوه برگزاری است.»

مدیرعامل فیسبوک با اشاره به تجربه برگزاری جلسات واقعیت مجازی در اوایل بحران تاکید می‌کند که استفاده از هدست VR به خاطر القای حس قرار داشتن در یک فضای مشترک نسبت به ویدیو کنفرانس کارایی بالاتری دارد:

«احساس واقعی بودن جلسه در واقعیت مجازی بالاتر است. از نظر من حضور مجازی آخر خط نیست و در آینده به قابلیت‌های بهتری دست پیدا خواهیم کرد.»

زاکربرگ: آماده پذیرش نظارت دولتی هستیم

پس از همه گیری کرونا و افزایش دورکاری برقراری ارتباط‌های تصویری شاهد رشد خیره کننده‌ای بوده است. بحث‌های زیادی درباره موقتی یا دائمی بودن این تغییرات در گرفته اما با توجه به سرمایه گذاری گسترده فیسبوک به نظر می‌رسد این شرکت دستکم بخشی از این تغییرات را پایدار می‌داند. مدیرعامل این شرکت با تایید اینکه رشد کنونی تا حدی ناشی از کروناست بازگشت کامل به روال سابق را رد می‌کند:

«روزانه 700 میلیون تماس در واتساپ و مسنجر انجام می‌شود که نسبت به گذشته کمی بیشتر شده اما قبل هم رقم خیره کننده‌ای بود. انجام کاری خاص از سوی 700 میلیون کاربر طی یک روز را نمی‌توان صرفا پدیده‌ای موقتی در نظر گرفت. این ترند از قبل شروع شده بود و بحران کرونا شتاب آنرا بیشتر کرده اما تصور می‌کنم که در چند سال آینده به ثبات برسد.»

فیسبوک پیش از این با سرمایه‌گذاری روی واتساپ و اینستاگرام توانایی خود در پیش بینی نیاز کاربران و تمایلات آنها را نشان داده و حالا باید دید تصورات زاکربرگ در مورد گسترش تماس‌های تصویری گروهی تا چه حد درست از آب در خواهد آمد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان