ماهان شبکه ایرانیان

شوک موشکی ترامپ به بن‌سلمان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ همچنین ده‌ها نظامی نیز از این کشور بیرون می‌روند؛ زیرا اعلام شده که دیگر خطر مستقیمی علیه منافع استراتژیک آمریکا در منطقه وجود ندارد. همچنین واشنگتن در حال بررسی کاهش «سایر قابلیت‌های نظامی» خود در عربستان سعودی است. دو اسکادران از جنگنده‌های آمریکایی هم پیش‌تر منطقه را ترک کرده بودند و مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که در حال ارزیابی کاهش نیروهای دریایی خود در خلیج فارس هستند.

آمریکا تلاش دارد تا سامانه‌های موشکی پاتریوت را از عربستان خارج و حضور نظامی خود را در این کشور هم کاهش دهد. روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مسوولان آمریکایی اعلام کرد که آمریکا چهار سامانه‌ پدافند موشکی پاتریوت را از عربستان خارج می‌کند. همچنین ده‌ها نظامی خود را از این کشور بیرون می‌آورد و دلیل این اقدام هم چنین اعلام شده که ایران دیگر خطر مستقیمی بر منافع استراتژیک آمریکا در منطقه ندارد. الجزیره در گزارش دیروز جمعه 19 اردیبهشت ماه اعلام کرد که روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی بی‌نام روز پنج‌شنبه در گزارشی نوشت که نقل‌و‌انتقال این سیستم‌های پاتریوت از قبل اعلام نشده بود. دو اسکادران از جنگنده‌های آمریکایی هم پیش‌تر منطقه را ترک کردند و مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که در حال ارزیابی کاهش نیروهای دریایی خود در خلیج فارس هستند. گفته می‌شود که این کاهش‌ها به این دلیل صورت می‌گیرد که بر اساس ارزیابی‌های مقام‌های آمریکایی، ایران دیگر تهدید فوری برای منافع استراتژیک آمریکا محسوب نمی‌شود. الجزیره می‌نویسد، مقام‌های سعودی به سوالات رویترز پاسخی ندادند. این گزارش همچنین اعلام کرد که ایران هر گونه مشارکت در انجام حمله به مراکز سعودی را رد کرده است. مقام‌های آمریکایی می‌گویند حمله ماه ژانویه در کنار شیوع کرونا باعث شده قابلیت‌ها برای اعمال تهدید کاهش یابد. تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان پنتاگون در نظر دارند یک تغییر جهت و تغییر رویکرد برای پرداختن به اولویت‌های دیگر به وجود آورند از جمله تلاش برای خنثی کردن نفوذ چین در آسیای شرقی. روابط سنتی و گرم آمریکا و عربستان به تازگی رو به سردی رفته و به نوشته الجزیره «خدشه‌دار» شده و دلیل آن هم جنگ قیمتی بر سر نفت میان روسیه و عربستان بود. بسیاری از شرکت‌های نفتی آمریکایی در حال ورشکستگی هستند و سیاستمداران آمریکایی از ترامپ تا رده‌های پایین‌تر زیر فشار هستند تا واردات نفت از این پادشاهی را محدود یا قطع سازند.

براساس گزارش هفته گذشته رویترز، ترامپ به ولیعهد سعودی در اوایل آوریل گفته بود که تا زمانی که اوپک قیمت‌های نفت را کاهش ندهد او نمی‌تواند قانون‌گذاران را از تصویب قانون برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از این پادشاهی بازدارد. پس از اینکه عربستان سعودی اعلام کرد که قیمت‌ها را برای بهبود اوضاع بالا می‌برد، قیمت‌های نفت روز پنج‌شنبه 11 درصد بالا رفت. این افزایش قیمت بر عکس آن چیزی است که اوایل سال جاری رخ داد یعنی زمانی که عربستان نفت خود را با تخفیف‌های بالا می‌فروخت و باعث شعله ور شدن جنگ قیمتی شد. در هر حال، اگرچه وال‌استریت اعلام کرده بود که چهار سامانه پدافند موشکی از عربستان خارج می‌شود اما برخی منابع به سایت هیل آمریکا اعلام کردند که واشنگتن تعداد پاتریوت‌ها در عربستان را از چهار پاتریوت به دو کاهش می‌دهد و همچنین دو پاتریوت دیگر را از کشور دیگری در منطقه خارج می‌کند. یک مقام آمریکایی گفت که قرار بود خارج کردن پاتریوت‌ها در مارس گذشته انجام شود، اما در پی حملات موشکی به اردوگاه التاجی در عراق این امر به تعویق افتاد. وی تاکید کرد که 12 آتش‌بار از موشک‌های پاتریوت و یک آتش‌بار از موشک‌های پدافند هوایی تاد در منطقه باقی می‌ماند.

الجزیره می‌افزاید، بخشی از سخت‌افزارهای نظامی که اکنون از عربستان خارج می‌شود، سپتامبر گذشته و به‌دنبال حملات که به مراکز نفتی سعودی صورت گرفت وارد این کشور شده بودند. مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که این اقدام [انتقال این سیستم‌ها به عربستان] برای حفاظت از زیرساخت‌های نفتی سعودی حیاتی بود. الجزیره همچنین به نقل از روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشت که این تصمیم دولت آمریکا می‌تواند به مثابه پایان تقویت نظامی عربستان در مقابل ایران تلقی شود. در این گزارش همچنین آمده است که آمریکا در حال بررسی کاهش «سایر قابلیت‌های نظامی» خود در عربستان سعودی است. وال‌استریت ژورنال نوشته است که دولت آمریکا طی یک سال گذشته، حضور نظامی خود در منطقه را تقویت کرده بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان