به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، انتشار اخباری از روند مثبت مذاکرات مقامات ترک با همتایان ژاپنی، انگلیسی و آمریکایی برای دریافت خطوط اعتباری ارزی جدید باعث شد تا لیر که هفته گذشته به پایین ترین سطح تاریخ خود رسیده بود به بالاترین سطح یک ماه اخیر خود برسد و نرخ برابری دلار در کانال 6.9 لیر تثبیت شود. ترکیه هم چنین مذاکراتی با بانک های مرکزی قطر و چین برای استفاده از تسهیلات ارزی طبق مفاد قراردادهای سواپ داشته است.
سودا ییلماز، قایم مقام حزب حاکم عدالت و توسعه در امور خارجی گفت: مذاکراتی با بانک های مرکزی مختلف برای استفاده از فرصت های سواپ داشته ایم و این مذاکرات تنها محدود به آمریکا نبوده است.
در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با 0.2 درصد کاهش به 6.905 لیر رسید. با این حال لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی چهار ماه، 14 درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.
در حال حاضر بانک مرکزی ترکیه تنها 26 میلیارد دلار ذخیره ارزی در اختیار دارد که این رقم 14 میلیارد دلار کمتر از رقم ثبت شده در ابتدای سال است. طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود 30 میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است.
به گفته کارشناسان اگر ترکیه نتواند به منابع ارزی جدیدی دست پیدا کند باید منتظر عواقب شدیدی در بازار ارز باشد به ویژه حالا که کاهش های متوالی نرخ بهره در این کشور بر توانایی بانک مرکزی برای اجرای سیاست های حمایتی تاثیر زیادی گذاشته است.
ارزش پول ملی ترکیه از سال 2018 تاکنون 45 درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل 7.465 لیر و هر پوند معادل 8.37 لیر اعلام شد.