به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اغلب ما خبرهایی کذب درباره برخی از اشخاص یا اتفاقات را شنیدهایم؛ خبرهایی که ممکن است مشکلات جبران ناپذیری را به وجود آورند.
برخی از این خبرها منجر به تشویش اذهان عمومی میشود که از لحاظ قانونی این کار جرم به حساب میآید و مجازات قانونی برای آن در نظر گرفته شده است.
مطابق با قانون اگر هر فردی به قصد ضرر رساندن به دیگری، تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکوائیه یا هر گزارش دیگری اقدام به انتشار اخبار کذب کند متخلف است و باید با او برخورد قانونی شود.
البته انتشار مطالب کذب یا در فضای مجازی یا با توزیع هر گونه اوراق چاپی و خطی با امضاء یا بدون امضاء صورت میگیرد و در این کار مطالبی برخلاف حقیقت به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت داده میشود.
مطابق با ماده 698 قانون مجازات اسلامی هر شخص به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار کند و یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت رأساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی بهغیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از 2 ماه تا 2 سال و یا شلاق تا (74) ضربه محکوم شود.
بیشتر بخوانید:
زن باید بخشش مهریه خود را به صورت قانونی ثبت کند
اجاره حسابهای بانکی چه مجازاتی دارد؟
نحوه آزاد کردن متهم با وثیقه چگونه است؟
2 تا 3 سال حبس مجازات افرادی که تهدید میکنند
شرایط ارث بردن زن پس از طلاق