ماهان شبکه ایرانیان

۵ روش برای بهبود سریع‌تر آفت دهان

استفاده موضعی از هیدروژن پراکسید می تواند به بهبود آفت های دهان و ضد عفونی کردن زخم کمک کند.

آفت های دهان به زخم ها یا ضایعات کوچکی گفته می شود که در غشا مخاطی دهان یا لثه ها شکل می گیرند. برخی از آنها دردناک هستند، اما به طور کلی آفت های دهان موجب بروز علائم جدی نمی شوند. در حقیقت، بیشتر موارد آفت دهان به خودی خود طی یک یا دو هفته بهبود می یابند.

5 روش برای بهبود سریع‌تر آفت دهان

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، چندین روش درمان طبیعی وجود دارند که می توانند به تسریع روند بهبودی آفت های دهان و به حداقل رساندن ناراحتی ناشی از آنها کمک کنند. با این وجود، در بسیاری از موارد، اثربخشی این روش ها از پشتوانه علمی چندانی برخوردار نیست.

درمان های خانگی برای بهبود سریع‌تر آفت دهان

آفت ها یکی از رایج‌ترین مشکلات دهان محسوب می شوند. این زخم ها به طور معمول اندازه ای در حدود 5 میلیمتر دارند و به رنگ سفید دیده می شوند. برخلاف تبخال های دهان، آفت ها واگیردار نیستند و به طور معمول به آسانی بهبود می یابند.

عسل

عسل یکی از بهترین گزینه های طبیعی برای درمان شرایطی است که سلامت پوست را تحت تاثیر قرار می دهند. مطالعه ای در سال 2014 نشان داد که استفاده از عسل می تواند درد، اندازه و قرمزی ناشی از آفت های دهان را کاهش دهد. همچنین، این ماده به محافظت از بخش تحت تاثیر قرار گرفته در برابر عفونت کمک می کند.

شما می توانید سه یا چهار بار در روز مقدار کمی عسل را روی بخش تحت تاثیر قرار گرفته بمالید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل به واسطه کاربردهای مختلف پزشکی و آرایشی خود شناخته شده است و یک گزینه خوب دیگر برای درمان آفت های دهان محسوب می شود. خواص ضد میکروبی این روغن به مهار فعالیت باکتری ها و پیشگیری از عفونی شدن آفت های دهان کمک می کند.

شما می توانید مقداری پنبه را در روغن نارگیل فرو برده، سپس بخش تحت تاثیر قرار گرفته را به آرامی با آن پاک کنید. این کار را سه یا چهار بار در روز انجام دهید تا زمانی که زخم بهبود یابد.

هیدروژن پراکسید

استفاده موضعی از هیدروژن پراکسید می تواند به بهبود آفت های دهان و ضد عفونی کردن زخم کمک کند. به واسطه قدرت ضدعفونی کنندگی، هیدرژون پراکسید گزینه خوبی برای پیشگیری از تکثیر باکتری ها در محل تحت تاثیر قرار گرفته محسوب می شود.

به منظور استفاده از هیدروژن پراکسید برای درمان آفت های دهان ابتدا یک قاشق از هیدروژن پراکسید 3% را در یک قاشق آب رقیق کرده سپس مقداری پنبه را در این ترکیب فرو برده و آن را روی آفت قرار دهید. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.

اگر زخم ها داخلی هستند، یک قاشق هیدروژن پراکسید را در نصف لیوان آب رقیق کنید. سپس، این ترکیب را برای دو دقیقه در دهان خود غرغره کرده و در نهایت آن را به بیرون تف کنید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید.

بابونه

افزون بر کمک به درمان سریع‌تر آفت های دهان، بابونه می تواند تسکین آلرژی ها و آسیب دیدگی های پوست را تسریع کند. این گیاه حاوی آزولن (Azulene) و لوومنول (Levomenol) است که خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده به بابونه می بخشند.

ابتدا یک چای غلیظ بابونه آماده کنید.

سپس یک گاز یا مقداری پنبه تمیز را در این مایع فرو ببرید.

گاز یا پنبه را روی آفت دهان قرار داده و اجازه دهید پنج دقیقه به همان حالت باقی بماند.

همچنین، شما می توانید چای کیسه ای بابونه خیس شده را به طور مستقیم روی بخش تحت تاثیر قرار گرفته بگذارید.

این کار را دو یا چهار بار در روز انجام دهید.

ماست ساده

کارشناسان از دلیل دقیق بروز آفت های دهان آگاه نیستند. با این وجود، از عوامل موثر می توان به عفونت اچ. پیلوری و بیماری های التهابی در روده اشاره کرد. از این رو، مصرف و استفاده از ماست طبیعی می تواند به تسکین این شرایط کمک کند.

ماست ساده طبیعی حاوی پروبیوتیک ها و باکتری های زنده است که می توانند به مبارزه با عفونت اچ. پیلوری کمک کنند. همچنین، ماست به تنظیم pH پوست و کاهش خطر عفونت کمک می کند.

شما می توانید هر روز یک فنجان ماست ساده مصرف کنید.

همچنین، شما می توانید ماست را به طور مستقیم روی آفت قرار دهید. سپس، اجازه دهید برای مدتی به همان حالت باقی بماند، بدون این که در نهایت دهان خود را بشویید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

در بیشتر موارد، آفت های دهان بی نیاز از درمان پزشکی خاص بهبود می یابند. با این وجود، در موارد دیگر، این زخم ها یا ضایعات می توانند وضعیت وخیم‌تری به خود بگیرند. در این صورت، شما باید برای تشخیص دلیل این شرایط به پزشک مراجعه کنید.

در صورت تجربه علائم زیر بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

چند آفت در دهان شما شکل گرفته است.

پیش از بهبود کامل آفت قبلی، یک آفت جدید در دهان شما شکل گرفته است.

آفت طی دو هفته بهبود نیافته است.

آفت دهان شما با درد شدید همراه است.

زخم ها تا لب های شما گسترش یافته اند.

درد اجازه خوردن و نوشیدن عادی را به شما نمی دهد.

با تب نسبتا بالا مواجه هستید.

-----------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*7 درمان خانگی برای زخم‌های دهان

*دلیل آفت دهان چیست؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی