به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ایگور بابوشکین در ارتباط تصویری با استاندار گیلان، ضمن قدردانی از ابتکار عمل استاندار گیلان برای برگزاری این نشست؛ جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از شرکای تجاری آستراخان عنوان و بیان کرد: مبدا یا مقصد بیش از 90 درصد کالاهایی که از مرز آبی این کشور عبور میکند، ایران است.
وی با اشاره به فعالیت 174 شرکت با سرمایه ایرانی در آستراخان افزود: بر اساس آمارهایی که در سال 2019 در خصوص حجم تجارت آستراخان با ایران انجام گرفت؛ این رقم حدود 260 میلیون دلار بود که نسبت به سال 2018 با 10 درصد افزایش مواجه بوده و در سه ماه اول سال 2020 نیز حجم تجارت حدود 67 میلیون دلار است.
استاندار آستاراخان، این استان را دارای نزدیک ترین ارتباط خارجی با گیلان عنوان کرد و با یادآوری اولین موافقتنامه همکاری دو استان در سال 1994 و همکاری فعال در حوزههای اقتصای، تجاری و اجتماعی گفت: آستراخان و گیلان به عنوان حلقه های مهم و اصلی کریدور حمل و نقل شمال – جنوب هستند که در این ارتباط توجه ویژهای به توسعه همکاری در حوزه حمل و نقل و تجارت داریم.
بابوشکین، به فعالیت سرای تجارت ایران در آستراخان که توسط اتاق بازرگانی گیلان ساخته شده، اشاره و خاطرنشان کرد: بازرگانان گیلانی به صورت مستمر از بازارهای آستراخان بازدید میکنند و میتوان ادعا کرد که شریک قابل اعتمادی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز علمی تحقیقاتی دو کشور با یکدیگر همکاری خوبی دارند و روابط خود را در حوزه های فرهنگی، ورزش و سیاست جوانان دنبال میکنند، گفت: گیلان مجسمه شاعر نامدار ایرانی عمر خیام را به آستراخان هدیه کرده که محل نصب این مجسمه هم اکنون یکی از مکان های خوب برای تفریح و استراحت مردم این استان است.
استاندار آستراخان ادامه داد: حسن همجواری که بین دو استان گیلان و آستراخان ایجاد شده، بسیار خوب ارزیابی میشود که آن را ارج می نهیم و تلاش خود را برای ارتقای همکاری های همه جانبه بین دو استان انجام میدهیم.
بابوشکین پیشنهاد داد با توجه به اینکه دو استان به صورت فعال از حمل و نقل آبی در دریای خزر استفاده می کنند، حجم روابط را گسترش دهند و گفت: آمادگی داریم که آستراخان مرکز حمل و نقل کالاهای ایرانی به روسیه و دیگر کشورهای اوراسیا تبدیل شود.
استاندار آستراخان به ظرفیت راهآهن به عنوان فرصتی مناسب برای توسعه حمل و نقل بین دو استان اشاره کرد و افزود: در استان های آستاراخان و آستارا، هاب(مرکز) راه آهن شروع به کار کرده و همه شرایط لازم برای خدمات رسانی از جمله خدمات گمرکی، کنترل بهداشتی، عمل آوری و نگهداری بارها را دارد و این شیوه مفیدتر از حمل و نقل جادهای است و در جهت جلوگیری از شیوع کرونا نیز راهکاری مطمئن محسوب میشود.
وی با ابراز علاقه برای گسترش فعالیت های تجاری با ایران بیان کرد: سرای تجارت ایران در واقع بستری برای ملاقات های تجاری دو کشور است و نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی که در این مرکز وجود دارد هم بستری برای ظرفیت های تجاری خواهد بود.
بابوشکین به وجود زمینهای مستعد کشاورزی در این استان اشاره و اضافه کرد: میتوانیم این اراضی را به شرکت های گیلانی برای پرورش محصولات دامی، کشاورزی و صادرات به ایران اجاره دهیم.
استاندار آستراخان، همچنین ایجاد و فعالیت شرکت های مشترک برای تولید گوشت، مرغ و تخم مرغ و نیز سایر محصولات کشاورزی در محافل تجاری آستراخان را پیشنهاد داد و گفت: تولیدکنندگان محصولات کشاورزی آستراخان آمادگی دارند تولیدات خود در حوزه گوشت حلال و نیز پوست و پشم دام ها را به گیلان صادر کنند.
وی به فعالیت یک شرکت ایرانی در منطقه ویژه اقتصادی لوتوس که در زمینه تولید محصولات شوینده خانگی فعالیت دارد، اشاره و از بازرگانان گیلانی دعوت کرد عضو این منطقه اقتصادی شوند.
بابوشکین، به ظرفیت بندر علیا در آستراخان به عنوان منطقه ویژه اقتصادی بندری در چارچوب کریدور حمل و نقل شمال جنوب نیز اشاره کرد و افزود: شرکتهای گیلانی برای اجرای پروژههای زیرساخت منطقه بندری ما و نیز تاسیس شرکت برای تولید کالاهایی با ریشه ایرانی و نیز عمل آوری و بسته بندی محصولات ایرانی همچون چای و خشکبار، می توانند از ظرفیت این بندر استفاده کنند.
وی با اشاره به فعالیت کارخانه کشتی سازی و تعمیرات کشتی در استان آستراخان یادآور شد: شرکت های کشتی سازی ایرانی که در گیلان مستقر هستند در دریای خزر با ناوگان تجاری بسیار مهمی در حال فعالیت می باشند از این رو استفاده فعال دریای خزر این ضرورت را ایجاب می کند که به صورت مستمر کشتی ها سرویس دهی شوند.
استاندار آستاراخان، با بیان اینکه پیشتر بخشی از کشتی های ایرانی در آستراخان تعمیر می شدند، اظهار کرد: پیشنهاد می شود شرکت های آستراخان سفارشاتی برای سرویس دهی به کشتیهای ایرانی که در دریای خزر فعالیت دارند، دریافت کنند ضمن آنکه آمادگی داریم از سوی ایران سفارشاتی برای ساخت کشتی در مدل های مختلف با اهداف گوناگون داشته باشیم.
وی به موضوع دارو نیز اشاره کرد و گفت: ایران جزو 10 کشور اول دنیا در حوزه تولید داروست که با رشد و توسعه خوبی مواجه است و در بازارهای منطقهای آسیا نیز ترکیبات مختلف دارویی ساخت ایران ارائه میشود اما متاسفانه در بازار روسی محصول دارویی از ایران وجود ندارد.
بابوشکین به آمادگی یک کمپانی روسی برای همکاری با شرکت داروسازی ایرانی و انجام فعالیت های مشترک ترکیبات دارویی بر اساس فناوری و مواد اولیه ایرانی اشاره و اضافه کرد: تقاضا دارم برای یافتن چنین شریک تجاری در ایران و تولید ترکیبات اصلی داروی ایرانی در استان آستراخان، همکاری لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: روابط آموزشی بین دانشگاه ها و مراکز علمی دو استان بسیار خوب است و فعالیت های آموزشی متعددی انجام میشود اما خواستار گسترش این ارتباط به صورت ویژه و اجرای پروژههای مشترک در حوزه فناوری اطلاعات، امور کشاورزی و پزشکی هستیم.