ماهان شبکه ایرانیان

عواقب توهین توییتری به نوه اردوغان: دستگیری ۱۱ نفر و تهدید به کنترل شبکه‌‌های اجتماعی

حداقل ۱۱ نفر در ترکیه به جرم توهین به دختر و داماد رئیس جمهور این کشور، «رجب طیب اردوغان» و پسر تازه متولد شده آن‌ها در توییتر بازداشت شدند.

عواقب توهین توییتری به نوه اردوغان: دستگیری 11 نفر و تهدید به کنترل شبکه‌‌های اجتماعی

حداقل 11 نفر در ترکیه به جرم توهین به دختر و داماد رئیس جمهور این کشور، «رجب طیب اردوغان» و پسر تازه متولد شده آن‌ها در توییتر بازداشت شدند.

به گزارش نیویورک تایمز، اردوغان وعده داده پس از توییت‌هایی که اعضای خانواده‌اش را هدف قرار داده‌اند، دولت کنترل روی شبکه‌های اجتماعی را شدیدتر کند. به گفته رئیس جمهور ترکیه، دولت وی قوانینی را برنامه‌ریزی کرده که بر اساس آن، شرکت‌های رسانه‌‌های اجتماعی باید به صورت حقوقی در ترکیه حضور داشته باشند که نتیجه آن، اطلاع از مسائل مالی و همچنین پاسخگویی در دادگاه‌های این کشور خواهد بود.

اردوغان در صحبت با اعضای تیم خود اعلام کرده:

«حالا می‌دانید چرا ما مخالف رسانه‌های اجتماعی مانند یوتیوب، توییتر و نتفلیکس هستیم؟ ضروری است که این کانال‌ها تحت کنترل قرار بگیرند. ترکیه کشور کوچکی نیست و آن‌هایی که دستگاه‌های اجرایی و قضایی این کشور را مدنظر قرار نمی‌دهند، رد می‌کنیم.»

پلیس اعلام کرده که حداقل 11 نفر به علت توهین به دختر و داماد اردوغان و فرزند جدید آن‌ها دستگیر شده‌اند. بسیاری از مردم ترکیه شامل مخالفان سیاسی، در حمایت از خانواده رئیس جمهور تجمع و توهین‌ها را محکوم کردند.

ترکیه

این اقدام اردوغان در شبکه‌های اجتماعی مخالفت‌های زیادی در پی داشت و در ترکیه، هشتگ «Don'tTouchMySocialMedia» ترند شد. «مرال آکشنر»، رهبر «حزب خوب» که مخالف اردوغان محسوب می‌شود، رئیس جمهور را در توییتر به سخره گرفت و گفت که اگر رئیس جمهور نتفلیکس را پیش از پخش فصل پایانی سریال «تاریک» قطع کند، ناراحت می‌شود.

اگرچه اردوغان پس از توهین‌های اخیر دوباره خبر از محدودیت برای شبکه‌های اجتماعی داده، اما این اولین باری نیست که دولت ترکیه بدنبال چنین کاری است و در گذشته خبر از اصلاحاتی برای کنترل غول‌های رسانه‌ای مانند توییتر، فیسبوک و یوتیوب داده بود. مردم ترکیه حضور پررنگی در توییتر دارند و این شبکه اجتماعی اخیرا 7 هزار و 340 حساب کاربری جعلی و هک شده مرتبط با دولت ترکیه را نیز حذف کرده که برای پخش اخبار به نفع حزب حاکم ترکیه استفاده می‌شدند.

اوایل سال جاری میلادی سایت ویکی‌پدیا تقریبا پس از دو و نیم سال در ترکیه رفع فیلتر شد. منتقدان از محدودیت برای دسترسی مردم ترکیه به اخبار منابع مستقل ابزار نگرانی کرده‌اند. در حال حاضر هزاران سایت در این کشور مسدود هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان