ماهان شبکه ایرانیان

واکنش متکی به اعطای پناهندگی دولت‌های غربی به تروریست‌ها

خبرگزاری ایسنا: منوچهر متکی، وزیر خارجه و دیپلمات سابق ایران، در پاسخ به این سوال که نظر شما در رابطه با اعطای پناهندگی دولت هلند به یک تروریست و مسئولیت این کشور در قبال قربانیان جنایت هفتم تیر چیست؟ بر مسئولیت دولت هلند در قبال اعطای پناهندگی به مجرم تروریستی فاجعه هفتم تیر، محمدرضا کلاهی، تاکید کرد.

وی که با انجمن دفاع از قربانیان تروریسم گفت‌وگو می کرد، با تشکر از اقدامات انجمن گفت: اقدام خوب انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در بیش از دو دهه گذشته آثار و برکات خیلی خوبی داشته و تا حدودی توانسته چهره کسانی که با نام های معنون حقوق بشر و دموکراسی و حمایت از غرب بر پیکر این ملت خنجر زده و افرادی را به شهادت رسانده اند، افشا و آشکار کند و من شاهد تلاش های این مجموعه در ارتباط با جنایات منافقین در ایران بوده ام.

وی در ادامه گفت: آن زمان آمریکایی‌ها بنا به مصالح و شرایطی که در آن قرار گرفته بودند و با توجه به اینکه منافقین یک سلسله ترورهایی را انجام داده بودند، این گروه را در لیست تروریسم قرار دادند و بعدها بنا به مصالح دیگری آنها را از لیست خارج کردند.

وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی در بخش دیگری از مصاحبه در خصوص اقدام غیرقانونی هلند در اعطای پناهندگی به مجرم تروریستی محمدرضا کلاهی بیان داشت، کشور هلند متاسفانه پیشینه ای منفی به لحاظ حقوق بشر، به لحاظ رعایت حقوق ملت ها و رعابت حقوق بین الملل دارد.

وی با اشاره به بخشی از اقدامات ضد حقوق بین الملل از سوی دولت هلند بیان داشت: هلند اولین کشوری است که در دادن سلاح شیمیایی به صدام در دادگاههای خودش محکوم شده و شرکتی که اقدام به فروش سلاح های شیمیایی به صدام کرده و منجر به فاجعه حلبچه و سردشت شده و بسیاری به شهادت رسیدند، برای اولین بار در دادگاه خود کشور هلند محکوم شد.

متکی در بخش دیگری از مصاحبه گفت: اقدام دیگر هلند مسئله پناه دادن به جدایی طلبان تروریست ایرانی بوده است. از جمله برخی از سران گروههایی که در خوزستان فعالیت‌های تجزیه طلبانه داشتند. دولت هلند آن تروریست ها را پناه می داد و بسیار متکبرانه وقتی که در ایران بازداشت شدند، مدعی می‌شدند هلندی هستند و خواستار دفاع از حقوق شان بودند.

وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی در ادامه بیان داشت: مورد آخری که متاسفانه هلند هیچ کارنامه درخشانی ندارد موضوع اعطای پناهندگی به مسئول اقدام تروریستی یکی از فاجعه هایی است که یک ملت، قریب چهل سال داغدار شهدایش و از جمله رئیس قوه قضائیه و وزرا و بیست و هفت نفر از نمایندگان مجلس، می باشد.

وی ادامه داد: من خودم آن موقع نماینده مجلس دوره اول بودم، عاملش همین فرد [محمدرضا کلاهی] بوده و به این فرد، در حالی که هویتش کاملا برای سرویس های اطلاعاتی هلند، آلمان و غرب مشخص بوده، در یک همدستی و با اجرای دولت هلند، پناهندگی می‌دهند و به مدت سه دهه امکانات و تسهیلات برایش فراهم کردند.

متکی در ادامه گفت: آنها از وی حفاظت می کردند و من فکر می کنم امروز [حقوق] خونخواهان شهدای هفتم تیر که خانواده های شهدای معظم هستند و 27 نفر جانباز از حادثه هفتم تیر که برخی از آن ها را همی‌نجا [در یادمان شهدای هفتم تیر در بهشت زهرا] دارید مشاهده می کنید، مثل آقای کیاوش که نماینده مجلس بودند و بیش از سی سال از جراحت های آن اقدام رنج بردند و همین ماههای گذشته مرحوم شدند و از دنیا رفتند، همه اش به گردن دولتی است که این تسهیلات و امکانات و پناهندگی را برای آنها فراهم کردند.

وی در بخش دیگری از مصاحبه در پاسخ به سوالی پیرامون میزان مسئولیت دولت هلند در قبال خانواد های قربانیان حادثه تروریستی هفتم تیر بیان داشت:، من فکر می کنم که همانند موضوع سلاح های شیمیایی یکبار دیگر دادگاههای هلند استقلال خودشان را نشان بدهند و در دفاع از حق ملت مظلوم ایران و خانواده های شهدا که به نمایندگی از همه ملت ایران این دادخواهی را در دادگاههای آن کشور دارند، به دادخواهی خانواده های شهدای هفتم تیر که دادخواهی همه مردم ایران است، توجه کنند.

متکی ادامه داد، با توجه به پیگیریهایی که در حاشیه نسبت به این فرد، یعنی کلاهی، در هلند صورت می گیرد، آشکارا مشخص می باشد که به سازمان منافقین پیوستگی دارد و این هم نکته دیگری است که برای غرب مایه شرمساری است؛ یعنی پناه دادن به کسانی که در این اقدام تروریستی نقش و حضور داشتند.

وی در پایان گفت: از تلاش های انجمن دفاع از قربانیان تروریسم صمیمانه تشکر می کنم و خسته نباشید میگویم و علیرغم برخی از بی‌مهری ها، امیدوارم با عزم جزم به تلاش‌هایتان ادامه دهید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان