قیمت مسکن ایلام به تهران رسید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم؛ بازار مسکن ایلام حال‌وروز خوبی ندارد، قیمت خانه از فروردین‌ماه امسال به دو تا سه برابر افزایش پیداکرده است . قیمت اجاره‌بها نیز افزایش‌یافته و مستأجران را روزبه‌روز نگران‌تر می‌کند و آن‌هایی هم که توان اجاره خانه را در شهر ندارند ناچار به چادرنشینی و سکنی در حاشیه شهر روی می‌آورند.

این وضعیت آرامش روانی اجاره‌نشینان را با خطر مواجه کرده است. تداوم وضعیت فعلی در بازار مسکن خطری آشکار است که امنیت مردم را تهدید می‌کند و کاهش تقاضا برای خرید خانه و ساخت‌وساز واحدهای مسکونی نیز منجر به رکود شدید بازار کار شده و این امر خانه‌دار شدن بخش عمده‌ای از مردم را به یک حسرت تبدیل کرده است.

 سؤال این است که نهادهای نظارتی امروز کجا هستند که چنین مشکلات لجام‌گسیخته‌ای را نادیده می‌گیرند.

با بررسی میدانی بنگاه‌های معاملات ملکی در مناطق مناسب شهر ایلام مشاهده می‌کنیم که حداقل قیمت هر مترمربع واحد مسکونی شاید کمتر از 10 میلیون تومان نباشد؛ و حتی اجاره یک واحد 50 متری نیازمند 80 تا صد میلیون پیش با ماهی یک‌میلیون تومان اجاره است.

البته در این میان نیز مشاهده می‌شود که برخی از بنگاه‌های معاملاتی املاک با سودجویی بدون قیمت‌گذاری صحیح رقم اعلام می‌کنند که این نوع قیمت‌گذاری خود باعث ایجاد تنش در بازار مسکن می‌شود و در این میان تنها عده‌ای که قدرت مالی کمتر دارند در آتش خودخواهی آن‌ها می‌سوزند و سال‌ها زحمتشان برای خانه‌دار شدن با طمع دیگران و بی‌توجهی مسئولان به برنامه‌ها و قوانین وضع کرده خودشان از بین می‌رود.

حال و با افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها قشر ضعیف و متوسط که از کرونا آسیب دیدند فشار مضاعفی را متحمل خواهند شد که حتی با دریافت تسهیلات عمدتاً خانه‌دار شدن برای خیلی از افراد دست‌نیافتنی است.

یکی از بنگاه‌داران ایلامی درباره گرانی مسکن در این شهر چنین می‌گوید: ما بنگاه‌داران از گرانی مسکن منفعتی نخواهیم برد و به قول قدیمی‌ها نان در ارزانی است زیرا وقتی قیمت بالا رود تعداد معاملات پایین‌تر می‌آید و به ضرر بنگاه‌دار است. البته سایت دیوار و شیپور نیز بر گرانی مسکن تأثیر گذاشته و هر کس هر جور بخواهد در این سراچه‌ها ملک خود را برای فروش عرضه می‌کند.

به گفته وی مردم همچنان در انتظار کاهش قیمت هستند و اجاره‌نشینی را ترجیح می‌دهند تا خرید خانه و ملک این شرایط در حالی است که تقاضا برای اجاره‌بها در ایلام نسبت به سال‌های گذشته تغییر چندانی نکرده است چراکه بسیاری از زوج‌ها ترجیح می‌دهند در خانه پدر و مادر روزگار بگذرانند تا خانه‌ای را اجاره کنند.

وی افزود: دولت باید فکری برای مسکن قشر جوان و افرادی که قصد تشکیل زندگی دارند کند در این صورت با وضعیت فعلی کسی نمی‌تواند صاحب‌منزل شود.

برای نظارت بر بازار مسکن در ایلام "افشار خسرو زاده" دادستان ایلام وارد عمل شد و به پلمب چند واحد بنگاه املاک اقدام کرد اما به‌واقع این اقدامات نیز نتوانست بازار مسکن ایلام را به سامان برساند، چراکه سایر مسئولان مرتبط با موضوع بازار مسکن در ایلام، وظیفه نظارتی خود را به فراموشی سپرده‌اند و در این راستا ورود نکرده‌اند با این وصف بر بازار مسکن ایلام نظارتی نیست؟ امید است که مسئولان برای آن چاره‌ای داشته باشند.

اردشیر حاتمی، رئیس  اتحادیه مشاوران املاک ایلام نیز به ورود این اتحادیه به مبحث نظارت  اشاره و اظهار داشت: گرانی مسکن و افزایش اجاره‌ها کشوری است و صرفاً در ایلام اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: اتحادیه مشاوران املاک در ایلام در این ارتباط نقش ندارند و آندسته از مشاوران املاک که به طریقی در این ارتباط قصوری متوجه آنان شده است توسط دادستان محترم ایلام واحد صنفی آنان پلمب شده است.

حاتمی سیاست‌های دولت در بُعد مسکن را عامل چنین وضعیتی دانست و گفت: در ایلام قیمت زمین برابری دارد با بهترین نقطه تهران، این افزایش قیمت زمین نیز به علت تقاضای زیاد و عرضه کم است.

وی در ادامه در بحث اجاره بها نیز شرایط تورمی موجود کشور، افزایش ناگهانی قیمت ارز و نبود مسکن به حد کافی، رکود ساخت و سازها را عامل گرانی پیش و اجاره در ایلام  عنوان کرد و افزود: رئیس  اتحادیه مشاوران املاک ایلام در کنار مسئولان به جد در راستای نظارت اقدام می‌کند و مواردی که قصور متوجه بنگاه داران باشد را در دستور برخودی خود دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان