به گزارش عصر ایران، مردان نسبت به زنان کمتر به علائم و نشانههای مربوط به وضعیت سلامت خود توجه میکنند و ممکن است تا زمانی که دیگر توانایی تحمل آنها را نداشته یا فردی آنها را مجبور نکند، برای بررسی شرایط سلامت خود به پزشک مراجعه نکنند. اما هر فردی همواره باید به بدن خود گوش کند! بدن آن چه را باید بدانید به شما میگوید و نسبت به بروز مشکل هشدار میدهد.
در ادامه با چند نشانه هشدار دهنده که مردان نباید هرگز نادیده بگیرند، بیشتر آشنا میشویم.
احساس دائمی سرما
احساس دائمی سرما میتواند نشانهای از کم کاری تیروئید باشد. در شرایطی که بسیاری از مردان فکر میکنند که زنان بیشتر به کم کاری تیروئید مبتلا میشوند و آن را یک بیماری زنانه میدانند، اما این شرایط در مردان نیز شایع است و یکی از روشنترین علائم آن عدم تحمل سرما است.
از دیگر نشانههای کم کاری تیروئید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خستگی
- افزایش وزن
- بی اشتهایی
- افسردگی
- یبوست
مردان مبتلا به کم کاری تیروئید میتوانند کاهش میل جنسی و اختلال نعوظ را نیز تجربه کنند. همچنین، کمبود هورمونهای تیروئید میتواند دلیل ریزش موی آنها باشد. اگر فکر میکنید با علائم مرتبط با تیروئید مواجه هستید، بهترین گزینه مراجعه به پزشک برای بررسی سطوح هورمونهای این غده است.
بیشتر بخوانید:
کاهش وزن ناخواسته
کاهش وزن میتواند روندی دشوار و چالش برانگیز باشد. به طور معمول، برای کاهش وزن اضافه خود باید به سختی ورزش کرده و رژیمهای غذایی مناسب را دنبال کنید. اما اگر بدون دلیلی مشخص کاهش وزن را تجربه میکنید، این میتواند نشانهای از بروز مشکل باشد. دیابت، پرکاری تیروئید، سرطان و بیماری کبد همگی از جمله مواردی هستند که میتوانند به کاهش وزن ناخواسته منجر شوند.
کاهش میل جنسی و اختلال نعوظ
اگر مشکلات تیروئید دلیل کاهش میل جنسی و اختلال نعوظ شما نیستند، همچنان شرایط دیگری وجود دارند که باید مد نظر قرار بگیرند. مشکلات قلبی و گردش خون از جمله کلسترول بالا یا مشکلی در تولید گشادکننده رگهای خونی بدن به نام نیتریک اکسید میتواند جریان خون به آلت تناسلی مردان را کاهش دهد. اگر با مشکلات جنسی مواجه هستید، بررسی شرایط قلب و گردش خون خود را فراموش نکنید.
تغییر در شکل بدن
اگر میل جنسی کم، افزایش چربی اطراف قسمت میانی بدن و از دست دادن توده عضلانی را تجربه میکنید، آن را نباید تنها با افزایش سن مرتبط بدانید. این احتمال وجود دارد که سطوح پایین تستوسترون دلیل بروز این شرایط باشد. پس از تشخیص سطوح پایین تستوسترون، شما میتوانید اقداماتی را در راستای افزایش تولید این هورمون مد نظر قرار دهید که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کار با وزنه - تمرینات قدرتی محرک خوبی برای افزایش تولید تستوسترون در بدن هستند.
مصرف پروتئین بیشتر - اسیدهای آمینه موجود در پروتئین برای تولید تستوسترون ضروری هستند.
مصرف چربیهای مناسب - چربیهای اشباع موجود در زرده تخم مرغ و گوشت قرمز حاوی کلسترول هستند که یک پیشساز مهم برای تولید تستوسترون است.
خلاص شدن از استروژنهای تقلبی - دی-ایندول متان (Di-Indole Methane) یک مکمل طبیعی است که به استروژنهای تقلبی در بدن متصل شده، آنها را خنثی کرده و به صورت امن از بدن دفع میکند. این شرایط به حفظ تعادل تستوسترون/استروژن کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
تنگی نفس
تنگی نفس پس از انجام ورزش میتواند شرایطی کاملا عادی باشد، اما همانند کاهش وزن ناخواسته، اگر دلیل مشخصی برای تنگی نفس وجود ندارد باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.
از جمله دلایل تنگی نفس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیماری مزمن انسدادی ریه
- مشکلات قلبی
- چاقی
- سرطان ریه
همچنین، یک عفونت ویروسی یا باکتریایی مانند برونشیت، آسم یا سینه پهلو نیز میتواند موجب تنگی نفس شود. با توجه به شیوع بیماری کووید-19 نیز باید هرچه بیشتر به تنگی نفس خود توجه داشته باشید.
بیشتر بخوانید: