به گزارش ایسنا مهرداد بذر پاش در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس و در جریان بررسی کاندیداهای ریاست دیوان محاسبات، گفت: دیوان محاسبات مصداق حسابرسی و نهادی است که در قانون اساسی با هدف نظارت ملت بر وضع مالی کشور پیش بینی شده تا نظارت بر خرج کرد را دنبال کند و بتواند جلوی اسراف و تبذیر را بگیرد.
وی دیوان محاسبات را جلوه قانونی عدالت ورزی عنوان و خاطرنشان کرد: دیوان محاسبات را می توان مصداق مردمی ترین بخش نظام اسلامی برای اقامه عدالت دانست اما آیا دیوان محاسبات اکنون به وظیفه خود عمل می کند؟ از دو هزار هزار میلیارد تومان بودجه چند درصد صرف ناکارآمدی ها شده است. این مبلغ می توانست چه سرمایه فیزیکی و اجتماعی ایجاد کند و ما الان با چه سرمایه ای مواجه هستیم؟
بذرپاش با طرح این سوال که دیوان محاسبات چقدر نظارت اثربخشی داشته است؟ خاطرنشان کرد: آیا اگر امروز دیوان محاسبات به جای این که ذیل مجلس باشد ذیل دولت بود تفاوتی می کرد؟ اگر بودجه دولت مبتنی بر عملیات و حسابرسی مبتنی بر عملکرد بود آیا ما دچار کسری بودجه می شدیم یا مازاد داشتیم؟. چقدر از بودجه در خدمت رفع نیازهای اساسی است؟ اگر دیوان محاسبات تعطیل شود چقدر در تصمیم گیری شما نمایندگان خلل ایجاد می شود و دیوان کجای تصمیم گیری نمایندگان است.
کاندیدای ریاست دیوان محاسبات با بیان این که مردم از مجلس انتظار حسابرسی و حسابکشی را دارند، افزود: با این میزان هدف رفت سرمایه چطور می شود به نفع مردم عمل کرد؟. مردم گله مند هستند و از مجلس انقلابی انتظار تحول به نفع کشور را دارند. همان قدر که از خطا باید جلوگیری شود با کارنکردن ها هم باید برخورد شود. اگر نقش نظارتی دیوان درست ایفا می شد چقدر بودجه هدر نمی شد.
بذرپاش ادامه داد: آیا ساختار بودجه ریزی و حسابرسی سکوی تولید است یا مانع جهش تولید؟ آیا قوانین ما پاسخگوی چالشهای امروز است؟ دیوان محاسبات باید کلاف در هم پیچیده دخل و خرج را برای نمایندگان ساده سازی کند و کشف گریزگاههای قانونی، مبارزه با فساد، رویکرد پیشگیرانه و فعالانه و مبارزه با کم کاری را در دستور کار قرار دهد. در این جنگ اقتصادی که درآمد سرانه مردم در حال کاهش است و فشار به طبقات جامعه وارد می شود، ناکارآمدی پذیرفته شده نیست.
وی ادامه داد: اگر دیوان محاسبات در انجام وظایف خود مطابق قانون اساسی عمل کند و گزارش تفریغ بودجه را در زمان مناسب تقدیم مجلس کند آن وقت چقدر اثر بخشی تصمیمات افزایش می یابد. پاسداری از بیت المال هدف اصلی دیوان محاسبات است. آیا می شود پاسدار بیت المال بود ولی به شرکتهای دولتی کم توجه بود تعریف بیت المالی که دیوان قرار است از آن پاسداری کند، چیست؟
بذرپاش اضافه کرد: بی شک این آغازی بر یک پایان بزرگ است و آن پایان ارزیابی های ظریف و بی خاصیت عملکرد دستگاههاست. البته دیوان دچار کمبود زیر ساخت و محروم از برخورداری از پایگاههای اطلاعاتی یکپارچه است و نتوانسته به عملیات بر خط فرایند تفریغ بودجه دست یابد. اما اگر توفیق خدمت گزاری بر عهده من گذاشته شود ان شاءالله دیوان به سمت حسابرسی اثربخش می رود.