ماهان شبکه ایرانیان

سرطان های مردانه ای که باید جدی گرفته شود!

رسیدگی زودهنگام به برخی بیماری ها، از جمله سرطان می‌تواند به معنای نجات زندگی فرد باشد.مردان برخلاف زنان ممکن است توجه کمتری به نشانه‌ها و علائم بیماری داشته و برای بررسی شرایط سلامت خود دیرتر به پزشک مراجعه کنند .

سرطان های مردانه ای که باید جدی گرفته شود!

مردان برخلاف زنان ممکن است توجه کمتری به نشانه‌ها و علائم بیماری داشته و برای بررسی شرایط سلامت خود دیرتر به پزشک مراجعه کنند یا حتی علائم موجود را نادیده بگیرند.

این در شرایطی است که رسیدگی زودهنگام به برخی بیماری ها، از جمله سرطان می‌تواند به معنای نجات زندگی فرد باشد. در صورت تشخیص زودهنگام سرطان، روند درمان می‌تواند کمتر تهاجمی بوده، و در نتیجه آن بیمار با عوارض جانبی کمتری مواجه شود.

ده سرطان مرگبار شایع بین مردان شامل موارد زیر می‌شوند:

- سرطان ریه

- سرطان پروستات

- سرطان کولورکتال

- سرطان پانکراس

- سرطان کبد و مجاری صفراوی

- سرطان خون (لوسمی)

- سرطان مری

- سرطان مثانه

- لنفوم غیر هوچکین

- سرطان کلیه

در ادامه با 10 نشانه سرطان که مردان هرگز نباید نادیده بگیرند، بیشتر آشنا می‌شویم.

بیشتر بخوانید:

نشانه‌های سرطان سینه در آقایان

سرفه مزمن

سرطان ریه یکی از دلایل اصلی مرگ ناشی از سرطان در مردان است. سرفه مزمن، سرفه‌ای که از بین نمی‌رود، شایع‌ترین نشانه سرطان ریه در مردان است. در صورت سابقه سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض رادون یا کار در مشاغلی که فرد با مواد شیمیایی صنعتی، آزبست یا سوخت دیزل تماس دارد، احتمال این که سرفه مزمن با سرطان ریه مرتبط باشد، بیشتر می‌شود. البته، سرطان ریه می‌تواند در افراد غیر سیگاری و آن‌هایی که دارای هیچ عامل خطر آشکاری نیستند نیز رخ دهد.

از دیگر علائم سرطان ریه می‌توان به تنگی نفس (می تواند خفیف باشد یا تنها در زمان فعالیت شکل بگیرد)، خس خس سینه، گرفتگی صدا، یا سرفه خونی اشاره کرد. اگر با سرفه مزمن مواجه هستید، حتی اگر هیچ علائم دیگری به غیر از آن وجود ندارد، برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید.

درد یا دشواری در دفع ادرار

سرطان پروستات یکی دیگر از سرطان‌های شایع بین مردان و از دلایل اصلی مرگ آن‌ها در جهان محسوب می‌شود. درد یا دشواری در دفع ادرار اغلب نشانه‌ای از ابتلا به این سرطان است. این می‌تواند شامل جریان ضعیف ادرار یا نیاز مکرر به دفع ادرار هنگام شب باشد.

با پزشک خود درباره غربالگری و تشخیص سرطان پروستات صحبت کنید و وی را از هر نوع نشانه و علائمی که موجب نگرانی شما شده است، آگاه سازید.

لگن درد

درد در ناحیه لگن می‌تواند نشانه‌ای از موارد مختلف، از جمله سرطان بیضه، سرطان پروستات یا سرطان روده بزرگ باشد. درد ممکن است به واسطه خود تومور بوده یا به واسطه درگیر شدن غدد لنفاوی در لگن شکل بگیرد. هر نوع دردی که بیش از چند روز ادامه می‌یابد، یا دردی که از بین نمی‌رود، باید توجه فرد را به خود جلب کرده و برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کند.

بیشتر بخوانید:

توصیه های سلامتی مخصوص آقایان

ناراحتی مداوم معده یا تغییرات در شرایط اجابت مزاج

سرطان روده بزرگ سومین دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان است و در شرایطی که انجام غربالگری از طریق کلونوسکوپی برای همه در 50 سالگی توصیه شده است، مردان ممکن است در سنین پایین‌تر به این بیماری مبتلا شده یا ممکن است غربالگری را انجام ندهند.

اگر با مدفوع خون آلود، یبوست، اسهال، گاز، مدفوع نازک یا یک تغییر کلی در عادات اجابت مزاج خود مواجه هستید، برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید. هر فردی دارای عادات اجابت مزاج مختلف است و آنچه اهمیت دارد تغییری است که برای شخص شما رخ داده است.

ناراحتی مداوم معده یا درد در این اندام ممکن است با سرطان کبد و مجاری صفراوی مرتبط باشد. سرطان پانکراس اغلب با یک درد عمیق در شکم آغاز می‌شود و ممکن است درد شکل گرفته و از بین برود. در مورد سرطان کبد، افراد ممکن است به یرقان مبتلا شوند که به تغییر رنگ پوست و سفیدی چشم‌ها به زرد گفته می‌شود و همچنین با خارش شدید همراه است.

خون در ادرار یا توده‌های بیضه

سرطان مثانه یکی از دلایل شایع مرگ ناشی از سرطان در مردان است و یکی از نخستین علائم آن وجود خون در ادرار است. دلایل دیگری برای ادرار خون آلود یا حتی صورتی رنگ وجود دارند، اما تمام موارد باید بررسی شوند. سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از شایع‌ترین دلایل ابتلا به سرطان مثانه هستند، اما همانند دیگر انواع سرطان، افراد بسیاری بدون این که دارای عامل خطر آشکار باشند به این بیماری مبتلا می‌شوند.

خون در ادرار ممکن است نشانه‌ای از سرطان کلیه نیز باشد.

یک توده در بیضه می‌تواند نشانه‌ای از سرطان بیضه باشد. مردان باید هر ماه کیسه بیضه و بیضه‌های خود را معاینه کنند که به نام خودآزمایی بیضه شناخته می‌شود.
کاهش وزن ناخواسته

کاهش وزن ناخواسته یک نشانه نگران کننده نه تنها برای سرطان، بلکه برای دیگر شرایط پزشکی نیز است. در مورد سرطان، کاهش وزن ناخواسته می‌تواند به واسطه سرطان‌های مرتبط با خون، مانند لوسمی یا لنفوم غیر هوچکین رخ داده یا ممکن است در مراحل پیشرفته تومور‌های جامد نیز شکل بگیرد.

کاهش وزن ناخواسته به کاهش 5 درصد از وزن بدن طی یک بازه زمانی 6 تا 12 ماهه گفته می‌شود. در صورت مواجه با این شرایط باید برای بررسی دلیل آن به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

این سرطان های زنانه سراغ آقایان هم می آید!

 خستگی

خستگی یکی از شایع‌ترین علائم سرطان است. این نشانه اغلب به واسطه سرطان‌های مرتبط با خون، مانند لوسمی شکل می‌گیرد و غالبا در مورد تومور‌های جامد نیز دیده می‌شود.

خستگی ناشی از سرطان با خستگی معمولی یا احساس خستگی پس از یک روز کاری طولانی متفاوت است. خستگی ناشی از سرطان معمولا به واسطه استراحت و خواب خوب شبانه یا حتی نوشیدن قهوه و چای بهبود نمی‌یابد.

اگر نسبت به گذشته با احساس خستگی بیشتری مواجه هستید یا احساس خستگی شما را از انجام فعالیت‌های عادی روزانه باز می‌دارد، برای بررسی شرایط خود به پزشک مراجعه کنید.

تغییرات در پستان

سرطان پستان در مردان به اندازه سرطان پستان در زنان شایع نیست، اما احتمال وقوع آن وجود دارد. تقریبا از هر 100 مورد سرطان پستان، یکی از آن‌ها مرد است. مردانی که به سرطان پستان مبتلا می‌شوند، احتمال بیشتری دارد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری بوده یا دارای یک جهش ژنی BRCA باشند.

از علائم سرطان پستان در مردان می‌توان به شکل گیری یک توده، ترشح از نوک پستان، حفره حفره شدن پوست (ظاهری شبیه به پوست پرتقال)، یا راش‌های پوستی قرمز و پوسته پوسته اشاره کرد. همچنین، مردان ممکن است متوجه تورم در زیربغل خود به واسطه درگیر شدن غدد لنفاوی شوند.

زخم، ضایعه یا توده در آلت تناسلی

یک زخم یا ضایعه در آلت تناسلی مردان ممکن است نشانه‌ای از سرطان آلت تناسلی باشد. این سرطان اغلب به واسطه ویروس پاپیلومای انسانی شکل می‌گیرد. در صورت مشاهده هر گونه ناهنجاری در بخش‌های مردانه برای بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید.

منبع: عصرایران

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی