خبرگزاری فارس: «محمود الربیعی» سخنگوی دفتر سیاسی جنبش الصادقون عراق، امروز (چهارشنبه - 26 آگوست) نیز به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر ابقای نیروهای این کشور به مدت سه سال دیگر در خاک عراق، واکنش نشان داد و گفت که این امر، اعلام صریح اشغال عراق است.
پیشتر نیز شمار دیگری از نمایندگان پارلمانی عراق این تصمیم ترامپ و موافقت ضمنی «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق با این امر را محکوم کرده بودند و به اهمال و ضعف نخستوزیر این کشور در سفر به واشنگتن در قبال مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی پارلمان انتقاد و به تمدید سهساله حضور آمریکاییها در کشورشان اعتراض کردند.
الربیعی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: جنبش الصادقون، حضور هرگونه نیروی بیگانه در خاک عراق را رد میکند و ابقای نیروهای آمریکایی منبع نگرانی و تهدید آشکار علیه حاکمیت عراق است. فراکسیون پارلمانی الصادقون نیز طی نشستهای آتی پارلمان، در قبال اظهارات ترامپ که گفت، واشنگتن سه سال دیگر سربازان خود را در عراق حفظ خواهد کرد، موضعگیری خواهد کرد.
وی افزود: تمامی گزینهها فراروی ما قرار دارند. اگر کلیه تلاشهای دولتی و پارلمانی بینتیجه بماند، ما چارهای جز حفظ حاکمیت نخواهیم داشت. شانه خالی کردن طرفهای مسئول در اجرای تعهداتشان، به ملت برای مقابله با اشغالگر آمریکایی مشروعیت قانونی میبخشد.
موضوع اخراج نیروهای آمریکا از عراق بعد از آن جدی و تبدیل به خواسته پارلمان این کشور شد که ارتش آمریکا، شماری از نیروهای الحشد الشعبی و ارتش عراق را در غرب این کشور هدف قرار داد و بعد از آن در اقدامی جنایتکارانه، شهید سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به همراه «ابومهدی المهندس»، معاون رئیس سازمان الحشد الشعبی و نیروهای مرتبط به این سازمان را در تاریخ 13 دی ماه گذشته به شهادت رساند.
نخست وزیر عراق در سفر اخیرش به آمریکا و دیدار با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور، جمعه شب گذشته گفت که ترامپ تأکید کرد که «نیروهای آمریکایی طی سه سال آتی، از عراق خارج خواهند شد و آنان در پی استقرار آنها در خارج از عراق هستند».
اعلام تداوم حضور آمریکاییها در عراق برای سه سال دیگر با واکنش تند شماری از نمایندگان پارلمانی و شخصیتهای سیاسی نزدیک به مقاومت این کشور همراه شد و نمایندگان ائتلاف الفتح نیز طی اظهارنظرهای رسانهای اعلام کردند که تمدید حضور نیروهای آمریکایی در عراق در حوزه اختیارات نخستوزیر نبوده و پارلمان به محض از سرگیری نشستها، در قبال این امر، اعلام موضع خواهد کرد.
شخصیتهای سیاسی عراق با انتقاد به کارنامه سفر الکاظمی به واشنگتن میگویند که وی در این سفر بیشتر شنونده خواستههای ترامپ بود تا مردم کشور خود. لذا به جای آنکه از این سفر با توافقی شفاف و واضح درباره خروج نیروهای آمریکایی پیش از پایان سال جاری میلادی به کشور بازگردد، با خبر تمدید حضور سه ساله آمریکاییها بازگشت.
کارشناسان پیشبینی میکنند که در سایه افزایش نارضایتیها از نتایج این سفر نخستوزیر عراق به آمریکا، پارلمان عراق به محض از سرگیری نشستهای خود پس از تعطیلات، نخستوزیر را برای توضیح درباره این امر، فرا بخواند و مورد پرسش قرار دهد.