ایسنا: خبرگزاری IHA ترکیه به نقل از منابع نظامی اعلام کرد دو کاروان حامل تجهیزات نظامی و 40 تانک استان هاتای در مرز با سوریه را ترک کردند و قرار است این تانکها به استان ادرنه در مرز با یونان اعزام شوند.
رسانههای محلی ترکیه ویدیوهایی را از کامیونهایی که درحال انتقال تانکها از مناطقی در استان هاتای بودند، منتشر کردند.
تاکنون هیچ بیانیه رسمی از سوی وزارت دفاع ترکیه در این باره صادر نشده است اما خبرگزاری آناتولی به نقل از منابع نظامی اعزام تانک به مرز با یونان را تکذیب کرد.
به گفته این منابع، هیچگونه تجهیزاتی به مرز با یونان منتقل نشده است و این تحرکات نظامی یک اقدام برنامهریزی شده از سوی فرماندهی دوم ارتش بوده است.
ترکیه و یونان یکدیگر را به امضای توافقنامههای غیرقانونی برای ترسیم مرزهای دریایی بدون در نظر گرفتن منفعت طرف مقابل متهم میکنند.
روابط یونان و ترکیه به دلیل اقدامات ترکیه در مدیترانه شرقی و تلاشش برای یافتن منابع طبیعی دچار تنش شده است. یونان این منطقه را جزو منطقه اقتصادی خود میداند. ترکیه همچنین به عملیات استخراج نفت و گاز در منطقهای که قبرس آن را منطقه اقتصادی خود میداند، میپردازد.
اردوغان به یونان هشدار داد
رئیسجمهوری ترکیه به یونان بابت بیتوجهی به ایده مذاکرات درباره مناقشه در شرق مدیترانه هشدار داد و گفت، آتن اراده آنکارا را در حفاظت از منافعش در منطقه خواهد دید.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت: آنها یا باید زبان سیاست و دیپلماسی را بفهمند یا اینکه تجربیات دردناک را شاهد باشند. ترکیه قدرت کافی سیاسی، اقتصادی و نظامی برای از بین بردن نقشههای نادرست و اسناد مرتبط به دریای مدیترانه دارد.
اظهارات اردوغان در پی آن مطرح شد که مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، آتن را به دروغگویی متهم کرد؛ یونان گفته بود که هرگز با مذاکرات فنی با ترکیه درباره مدیترانه موافقت نمیکند.
پیشتر ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفته بود که یونان و ترکیه با انجام مذاکرات برای حل مناقشه بر سر دریای مدیترانه شرقی موافقت کردند پیشنهادی که آتن آن را رد کرد.
ترکیه از یونان خواسته تا این مناقشه را با مذاکره حل و فصل کند تا از درگیریهای احتمالی پرهیز شود و به کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه نسبت به مداخله در مسالهای که بین آتن و آنکاراست، هشدار داده است.