به گزارش ایندیناکسپرس، رینوویروسها به عنوان شایعترین علل سرماخوردگی، میتوانند از آلودگی دستگاه تنفسی به ویروس آنفلوآنزا جلوگیری کنند. دلیل این امر احتمالاً این است که ویروس سرماخوردگی باعث ایجاد دفاع طبیعی ضدویروسی در بدن میشود.
در سال 2009 میلادی همه گیری آنفلوآنزا در اروپا متوقف شد، اما تاکنون معلوم نبود چرا؟ محققان دانشگاه ییل اکنون دریافتهاند که اگر شخصی قبلاً سرما خورده باشد، احتمال ابتلایش به آنفلوآنزا حتی در ماههایی که هر دو ویروس فعالاند، بسیار کم است.
دانشمندان برای آزمایش چگونگی تعامل ویروسهای آنفلوآنزا و سرماخوردگی، آزمایشهایی را بر روی بافت تنفسی انسان در آزمایشگاه انجام دادند. آنها دریافتند که ویروس آنفلوآنزا اگر بافت تنفسی از قبل در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفته باشد، نمیتواند آن را آلوده کند.
ویروسهای سرماخوردگی منجر به تولید و ترشح اینترفرون، ماده پیامرسان سیستم ایمنی بدن میشوند. این امر توان دفاعی بدن در برابر ویروس آنفلوآنزا را افزایش میدهد.
اینترفرونها مولکولهایی در بدن هستند که به خصوص در برابر عفونتهای ویروسی مقاومت ایجاد میکنند و در واکنشهای ایمنی طبیعی بدن، حتی در غیاب ویروسها شرکت دارند.
این تیم تحقیقاتی در حال بررسی این موضوع است که آیا ویروسهای سرماخوردگی محافظت مشابهی در برابر عفونت با ویروس سارس-کوو2 (کرونا) هم ایجاد میکنند یا نه. نتایج این تحقیق روز جمعه در مجله The Lancet Microbe منتشر شد.
منبع: دویچه وله