شناسه : ۲۱۲۰۴۰۱ - چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۹
مولکول خنثی کننده ویروس کرونا شناسایی شد!
دانشمندان "دانشگاه پیتسبرگ" آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند مولکول کوچکی را شناسایی کردهاند که ویروس کرونا را خنثی میکند و میتواند پایه و اساس برای توسعه دارویی به منظور پیشگیری و مبارزه با کووید-۱۹ باشد.
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه "پیتسبرگ" که یافتههای خود را در مجله Cell منتشر کردند، گزارش دادند که مولکول مذکور یک جزئی از آنتی بادی است که 10 برابر کوچکتر از یک آنتی بادی کاملاً بزرگ است و میتواند پایه و اساس توسعه داروی کووید-19 باشد، مولکول مذکور "Ab 8" نام دارد و در پیشگیری و درمان کووید-19 در موش و همستر موثر بوده است.
محققان حدس میزنند که Ab 8 به دلیل کوچک بودن اندازهاش ممکن است کاندیدای مناسبی برای توسعه به عنوان یک داروی استنشاقی یا داروی تزریقی باشد.
شرکت تازه تأسیس تحت حمایت دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبرگ "Abound Bio" به عرصه رقابت برای ایجاد درمان و واکسن کووید-19 گام نهاد و مجوز Ab 8 را برای توسعه در سراسر جهان صادر کرد.
دکتر "جان ملورز" (John Mellors) رئیس بخش بیماریهای عفونی این دانشگاه گفت: Ab 8 نه تنها میتواند به عنوان درمانی برای کووید-19 مورد استفاده قرار گیرد، بلکه میتواند برای جلوگیری از ابتلا به عفونت کووید-19 نیز مورد استفاده قرار گیرد. آنتی بادیهایی با اندازه بزرگتر در برابر سایر بیماریهای عفونی عملکرد خوبی داشتهاند که این موضوع ما را امیدوار میکند که این نیز میتواند یک درمان موثر برای بیماران مبتلا به کووید-19 و حتی برای محافظت از کسانی که هرگز به این عفونت مبتلا نشدهاند و ایمن نیستند، باشد.
دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل (UNC) و دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس (UTMB) در گالوستون و همچنین دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه ساسکاچوان در این تحقیق و ارزیابی شرکت کردند که منجر به نتیجه گیری در مورد Ab 8 شد. سخنگوی دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبرگ گفت که کشف آنتی بادی ریز Ab 8 بر اساس تحقیقات دکتر "دیمیتر دیمیتروف" نویسنده ارشد نشریه Cell و مدیر مرکز درمانی آنتی بادی دانشگاه پیتسبرگ است.
در سال 2003 نیز او آنتی بادیهایی را کشف کرد که تأثیر خنثی کنندهای برای سارس داشتند. تیم وی از آن زمان آنتی بادیهایی را کشف کرده است که با انبوهی از بیماریهای عفونی از جمله ویروس مرس، دانگ، هندرا و نیپا مبارزه میکنند. سارس و مرس نیز همانند کووید-19 هر دو توسط ویروسهای مختلف کرونا ایجاد میشوند.
منبع: ایسنا