باشگاه خبرنگاران جوان: دین مبین اسلام نگهداری از پرندگان و حیوانات خانگی را جایز و مورد سفارش قرار داده اما آزار دادن آنها را نهی کرده است. همچنین در روایات وارده از ائمه اطهار بر اهمیت نگهداری از حیوان خانگی نظیر کبوتر، مرغ، خروس، گوسفند یا بز و یا گاو شیرده سفارش شده است؛ البته صاحب پرنده باید وظایفی در قبال آن انجام دهد.
نگهداری پرندگان از نگاه ائمه اطهار
امام محمد باقر (ع) میفرمایند: نگاه داشتن حیوانات در خانه خوب است، مثل کبوتر و مرغ و بزغاله، تا آن که اطفال جنیان با ایشان بازى کنند و با اطفال شما بازى نکنند.
حضرت صادق (ع) درباره کبوتر بیان کردند: «کبوتر از مرغان پیغمبران است.»
و در حدیث دیگری فرمودند: «کبوتر در خانه نگاه دارید که دوست داشتنى است، و دعا کرده حضرت نوح است، و هیچ چیز در خانه مثل آن باعث انس نمى شود.»
امام کاظم (ع) نیز درباره بال زدن کبوتر گفتند: «هر بالى که کبوتر مى زند باعث نفرت و گریختن شیاطین مى شود.»
در حدیث دیگر فرمودند: «در خانه حضرت رسول (صلّى الله علیه وآله) یک جفت کبوتر سرخ بود.»
در چند حدیث منقول است که«کبوتر خانگى یا کبوتر یاهو، بسیار یاد خدا مى کنند و اهل بیت را دوست مى دارند و صاحب خانه را دعا مى کنند که خدا شما را برکت دهد.»
حضرت صادق (ع) درباره خروس فرموده اند: «خروس بال گشاده سفیدى که در خانه باشد، آن خانه و هفت خانه دورتر از آن را از بلاها نگاه مى دارد. یک بال زدن کبوتر دو رنگ بهتر است از هفت خروس سفید.»
حضرت امیرالمومنین (ع) نیز درباره خروس بیان میکنند: «فریاد کردن خروس نماز او است و بال زدنش رکوع و سجود او است.»
نظر مراجع تقلید درباره نگهداری از پرندگان در منزل
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
آیت الله خامنهای بیان کرده است: «فى نفسه اشکال ندارد.»
آیت الله مکارم شیرازی گفته است: «نگهدارى حیوانات مانعى ندارد. ولى سزاوار است افراد با ایمان هدفى از آن داشته باشند، هر چند استفاده از زیبایى و صداى خوش آنها باشد، در ضمن باید این امر به اسراف کارى منتهى نشود.»
آیت الله سیستانی بیان کرده است: «جایز است.»
آیت الله نوری همدانی گفته است: «فی حد نفسه مانعی ندارد.»