ماهان شبکه ایرانیان

با اعلام نتایج اولیه نظرسنجی از بیمه بیکاری؛

بیش از ۶۰ درصد بیکاران سرپرست‌خانوار هستند/ ۷۲.۴ درصد متقاضیان بیمه بیکاری متأهل‌اند

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی از انتشار جدیدترین نتایج «نظرسنجی» این موسسه از متقاضیان «بیمه بیکاری» که همچنان بیکار هستند، خبر داد.

بیش از 60 درصد بیکاران سرپرست‌خانوار هستند/ 72.4 درصد متقاضیان بیمه بیکاری متأهل‌اند

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، روزبه کردونی رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در جمع خبرنگاران در فضای مجازی، اظهار کرد: آگاهی دقیق از وضعیت جامعه و انجام پژوهش‌های مبتنی بر نظرسنجی، حرکت به سمت هرگونه سیاستگذاری یا مداخله‌ای را با کاهش احتمالات قابل توجهی از شکست، اتلاف منابع یا حتی تحقق اهدافی ناخواسته و خلاف اهداف مدنظر مداخله کنندگان روبرو خواهد کرد.

وی ادامه داد: از همین رو موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در راستای اهداف مأموریتی خود، پژوهشی از نوع نظرسنجی را به منظور سنجش «وضعیت متقاضیان دریافت بیمه بیکاری» به انجام رسانده و بنا دارد تحلیل‌هایی را بر پایه این داده‌های دقیق در اختیار متخصصین و سیاست گذاران حوزه‌های مرتبط قرار دهد.

کردونی گفت: این سنجش، وضعیت حدود بیش از 700 هزار متقاضی بیمه شده تامین اجتماعی را که مستحق دریافت این خدمت بوده‌اند را در دو گروه از جامعه هدف یعنی افرادی که پس از درخواست بیمه بیکاری دوباره مشغول به کار شده و افرادی که همچنان بیکار هستند، مورد ارزیابی قرار داده که نتایج بدست آمده برای آن‌دسته از افرادی است که همچنان پس از درخواست مقرری بیمه بیکاری، بیکار هستند؛ نکته جالب اینکه 40.4 درصد از پاسخگویان در این سنجش، زن و 59.6 درصد مرد بوده‌اند.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی اظهار کرد: 21.2 درصد از پاسخگویان «مجرد»، 72.4 درصد «متأهل»، 1.2 درصد «همسرشان فوت شده است» و 5.2 درصد نیز «از همسران خود جدا شده» اند.

وی با بیان اینکه 22.6 درصد از پاسخگویان دارای «قرارداد دائم» و 77.4 درصد نوع قراردادشان «موقت» بوده‌، افزود: 13.6 درصد از پاسخگویان قبلا (پیش از این مورد) مقرری بیمه بیکاری دریافت کرده و 86.4 درصد آن‌ها قبلا مقرری بیمه بیکاری دریافت نکرده‌اند. همچنین 76.7 درصد از آن‌ها اعلام کرده که خودشان و 23.3 درصد کارفرمایان درخواست بیمه بیکاری را ثبت کرده‌اند.

کردونی ادامه داد: براساس این نظرسنجی، 77.1 درصد پاسخ‌دهندگان در بخش «خدمات»، 1.4 درصد در بخش «کشاورزی» و 21.5 درصد در بخش «صنعت» مشغول بکار بوده اند.

وی در مورد نوع قرارداد این افراد گفت: 76 درصد به صورت تمام‌وقت و 24 درصد ساعتی بوده و 58.2 درصد آن‌ها اعلام کرده که کارفرمایانشان نسخه‌ای از قرارداد را به آن‌ها تحویل نداده‌اند.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: 61.9 درصد پاسخگویان، «سرپرست خانوار» بوده و این درحالی است که فقط 27.1 درصد پاسخگویان بیان کرده‌اند که فرد دیگری در خانواده آن‌ها «حقوق‌بگیر» است.

کردونی بیان کرد: طبق این گزارش، متوسط مخارج ماهیانه خانوار در این نظرسنجی با 29.9 درصد (بین 2 تا 3 میلیون تومان) «بیشترین» و با 1.1 درصد (کمتر از 500 هزارتومان درماه) «کمترین» مخارج ثبت شده و پس از آن، متوسط مخارج ماهیانه 22.2 درصد (بین 3 تا 4 میلیون تومان)، 20.1 درصد (بین یک تا 2 میلیون تومان)، 11.9 درصد (بین 4 تا 5 میلیون تومان)، 6.9 درصد (بیش از 6 میلیون تومان)، 5.3 درصد (بین 5 تا 6 میلیون تومان) و 2.7 درصد (بین 500 هزار تا یک میلیون تومان) ثبت شده است.

وی افزود: طبق این نظرسنجی 58.4 درصد پاسخگویانی که همچنان بیکار بوده، «مستاجر» و 41.6 درصد «مالک» هستند.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: اقساط ماهیانه این افراد 25.5 درصد (بین 500 هزار تا یک میلیون تومان)، 25 درصد (بین یک تا 2 میلیون تومان)، 16 درصد (کمتر از 500 هزار تومان)، 15.6 درصد (بدون قسط)، 10 درصد (بین 2 تا 3 میلیون تومان)، 4 درصد (بین 3 تا 4 میلیون تومان) و 3.7 درصد (بیش از 4 میلیون تومان) گزارش شده است.

کردونی تصریح کرد: 87.9 درصد از پاسخگویان اظهار کرده‌اند که «یارانه 45 هزارتومانی» دریافت می‌کنند و 54.6 درصد نیز «یارانه معیشتی» می‌گیرند.

وی خاطرنشان کرد: نتایج تفصیلی این نظرسنجی بزودی در اختیار پژوهشگران و سیاستگذاران قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان