ایسنا: به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان امروز، یکشنبه اظهار کرد، کشورش در صورتی آماده پذیرش آتشبس است که ارمنستان نیروهای خود را از شهرهای منطقه قره باغ خارج کند.
علیاف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "العربیه" گفت: شرط ما برای آتشبس این است که ارمنستان باید یک برنامه موقت برای عقب نشینی نیروهایش از سرزمینهای اشغالی آذربایجان در قره باغ ارائه دهد که کدام روزها کدام مناطق آزاد میشوند. این برنامه نباید تنها در حرف باشد که باید به آن عمل شود.
رئیس جمهوری آذربایجان افزود، پس از خروج نیروهای ارمنستان از قره باغ، آذربایجان سعی میکند روابط را با ملت ارمنستان به حالت عادی بازگرداند.
وی اشاره کرد: حل نزاع باید براساس مذاکره باشد و مذاکره مستلزم یک اصل و پایه است.
او تصریح کرد: نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان باید اعلام کند که به توافقات قبلی که ناگورنو- قرهباغ را به عنوان اراضی اشغالی آذربایجان به رسمیت میشناسد، پایبند باشد.
علیاف همچنین تاکید کرد، پاشینیان باید از طرف آذربایجانی برای توصیف اراضی اشغالی آذربایجان به عنوان خاک ارمنستان عذرخواهی کند.
رئیسجمهوری آذربایجان از دولت فرانسه خواست تا به دلیل سخنان ماکرون درباره مزدوران قره باغ عذرخواهی کند.
رئیس جمهوری آذربایجان گفت که او خواستار عذرخواهی فرانسه و سخنان امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در مورد انتقال شبه نظامیان سوری به باکو برای حضور در درگیری ها در قره باغ است.
ماکرون پیشتر گزارش داده بود که 300 شبه نظامی سوری از طریق شهر غازیآنتپ ترکیه به باکو منتقل شدهاند.
علیاف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه گفت: "هیچ مزدوری وجود ندارد، ما یک ارتش 100000 نفری داریم. من میخواهم که فرانسه عذرخواهی کند".
شایان ذکر است که درگیریهای نظامی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از روز 27 سپتامبر آغاز شد. جمهوری آذربایجان اعلام کرد که نیروهای ارمنستان به سوی مناطق مسکونی مرزی این کشور حملاتی انجام داده که منجر به کشته شدن شماری غیرنظامی شدهاند. این در حالی است که ارمنستان جمهوری آذربایجان را متهم میکند که این منطقه را مورد حملات هوایی و موشکی قرار داده است.
ادعای باکو؛ ارمنستان 3 شهر دیگر را هدف حملات موشکی قرار داده است
مقامات جمهوری آذربایجان مدعی شدند که نیروهای ارمنستان، شهرهای خیزی، آبشرون و مینگه چویر را با موشک و راکت هدف قرار داده که بر اثر آن شماری زخمی شدهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که نیروهای ارمنستان چند شهر این کشور را با موشک هدف قرار دادهاند.
وزارت دفاع آذربایجان طی بیانیهای یکشنبهشب گفت که در این حملات، شهر «مینگه چویر» واقع در شمال هدف حمله موشکی و «تِرتِر» نیز هدف حملات توپخانهای قرار گرفتهاند. بر اساس این بیانیه، در این حملات، شماری زخمی شدهاند.
همزمان نیز «حکمت حاجیاف»، معاون رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در حساب توییتری خود نوشت که حملات موشکی علاوه بر شهر مینگه چویر، شهرهای خیزی و آبشرون در شرق آذربایجان و نزدیک به پایتخت این کشور نیز مورد حمله موشکی قرار گرفتهاند.
او گفته چند راکت از نوع «اسمرچ» با سرجنگی خوشهای، دو موشک میان برد 300 کیلوگرم به شهرهای خیزی و آبشرون و دو موشک نیز به مینگه چویر که سد و نیروگاه برق در آنجا قرار دارد، شلیک شده است.
حاجیاف در توییتی دیگر تعداد راکتها به شهر مینگه چویر را چهار راکت از نوع توچکا اعلام کرد و گفت که خسارتهای چندانی به زیرساختهای این شهر وارد نشده ولی تعدادی غیرنظامی زخمی شده است.
مقامات جمهوری آذربایجان ظهر یکشنبه از حمله موشکی به شهر گنجه خبر داده بودند در این حمله موشکی، بیش از 20 نفر خمی شدهاند.
جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال 1992 به دنبال تصرف منطقه قرهباغ کوهستانی و بخشهایی از اراضی آذربایجان توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاشها برای حل مناقشه قرهباغ در قالب گروه میانجی «مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بینتیجه بوده است.
دور جدید درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از چند ماه در منطقه «تووز»، یکشنبه گذشته در قرهباغ کوهستانی آغاز شد و دو طرف، طی یک هفته یکدیگر را به انتقال نیروهای خارج به مناطق درگیر متهم کردهاند.
دستگاه امنیتی ارمنستان چند تبعه خارجی را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد
دستگاه امنیتی ارمنستان از دستگیری شماری اتباع خارجی در خاک خود به ظن تلاش برای جمع آوری اطلاعات نظامی در بحبوحه نبرد این کشور با جمهوری آذربایجان خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در ادامه تنش بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دستگاه امنیت ملی ارمنستان عصر یکشنبه از بازداشت چند تبعه خارجی به «ظن جاسوسی» خبر داد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» دستگاه امنیتی ملی ارمنستان در این باره اعلام کرد: «ما اطلاعاتی صحیح درباره تلاش اتباع خارجی در جمع آوری اطلاعات درباره تجهیزات نظامی متعلق به نیروهای مسلح ارمنستان، جابجایی سلاح و محل استقرار واحدهای نظامی دریافت کردیم. در 2 اکتبر (جمعه 10 مهر) چند تبعه خارجی به ظن جاسوسی و تحریک شهروندان ارمنی برای جاسوسی بازداشت شدند.»
در این بیانیه هیچ اطلاعاتی در مورد شمار خارجیان بازداشت شده یا ملیت آنها ارائه نشده است. دستگاه امنیت ملی ارمنستان اعلام کرده که تحقیقات خود را برای شناسایی هویت سایر اتباع خارجی و شهروندان ارمنی که ممکن است در این ماجرا دست داشته باشند، ادامه میدهد.
جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال 1992 به دنبال تصرف منطقه قرهباغ کوهستانی و بخشهایی از اراضی آذربایجان توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاشها برای حل مناقشه قرهباغ در قالب گروه میانجی «مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بینتیجه بوده است.
دور جدید درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از چند ماه در منطقه «تووز»، یکشنبه گذشته در قرهباغ کوهستانی آغاز شد و دو طرف، طی یک هفته یکدیگر را به انتقال نیروهای خارج به مناطق درگیر متهم کردهاند.
امروز یکشنبه نیروهای ارمنستان شهر «گنجه»، دومین شهر بزرگ جمهوری آذربایجان را با موشک هدف قرار دادند و مدعی شدند که فرودگاه این شهر را از کار انداختهاند. ارتش آذربایجان نیز در پاسخ، «استپاناکرت» (خان کندی)، مرکز جمهوری خودخوانده قره باغ را هدف حملات خود قرار داد.