ماهان شبکه ایرانیان

واردات گلابی آمریکایی از شایعه تا واقعیت

باشگاه خبرنگاران: با وجود تنوع اقلیم و پتانسیل بالای بخش کشاورزی در کشور، علاوه بر بی نیازی از واردات میوه و خروج ارز از کشور، امکان کاهش وابستگی اقتصاد به درآمد‌های ارزی حاصل از صادرات نفت وجود دارد که طی سال‌های تحریم اهمیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی بیش از پیش احساس می‌شود.

این در حالی است که برخی افراد با نفوذ در بدنه دولت به سبب پر کردن جیب‌های خود، اقدام به واردات میوه می‌کنند که این امر ضربه مهلکی به تولید داخل می‌زند چرا که دیگر بهره برداران رغبتی به تولید ندارند.

در شرایط فعلی که اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه از یک سو و شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرز‌ها از سوی دیگر دست و پای مراوده با دیگر کشور‌ها را بسته است، دست‌های پشت پرده با استفاده از رانت و سودجویی اقدام به واردات گلابی از چین و آمریکا می‌کنند، درحالیکه نیازی به تامین‌این میوه از مبادی خارجی احساس نمی‌شود.

با وجود آنکه اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه، مسئولان دولتی را در تامین مواد غذایی و دارو با کمبود 6 میلیارد دلار ارز روبرو کرده است، جای این سوال مطرح است که وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی چطور اجازه واردات گلابی و خروج‌ارز نایاب به ورود این میوه را داده اند؟

هرچند بسیاری از مسئولان این موضوع را تکذیب می‌کنند و معتقدند که ورود موقت میوه آزاد است و این موضوع به اشتباه در رسانه‌ها انعکاس داده شده است، اما نایب رئیس اتحادیه باغداران اذعان می‌کند که اگر واردات گلابی از چین و آمریکا ورود موقت بوده، چطور سر از بازار درآورده است؟

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از صحت و سقم ماجرای واردات گلابی و اختصاص ارز نایاب به ورود این میوه و تعداد واردکنندگان و دست‌های پشت پرده با خبر شویم:
واردات گلابی از چین و آمریکا واقعیت ندارد

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی  واردات گلابی از چین و آمریکا را تکذیب کرد و گفت: در رسانه‌ها در خصوص واردات میوه از آمریکا و چین اطلاع رسانی نادرست صورت گرفته است چرا که ورود موقت انواع میوه آزاد شده است.

وی با اشاره به آزاد بودن ورود موقت انواع میوه افزود: براین اساس میوه‌های وارداتی تحت بسته بندی‌های جدید مجدد صادر می‌شود که این امر اشتغالزایی برای کشور ایجاد می‌کند. به عنوان مثال مجوز واردات 10 تن پیاز از هند داده می‌شود که همین‌میزان باید از کشور تحت بسته بندی‌های جدید صادر شود.

نورانی ادامه داد: در شرایط فعلی اعمال تحریم‌های ظالمانه، گسترش ویروس کرونا و کمبود منابع ارزی ورود موقت میوه می‌تواتد به سبب ایجاد ارز آوری راهگشا مشکلات باشد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه با واردات هر گونه میوه مخالف هستیم، گفت: با ایجاد زیرساخت‌های لازم و تقویت صادرات این امکان وجود دارد که محصولات کشاورزی جایگزین درآمد‌های نفتی شود چرا که با اعمال تحریم‌های سخت گیرانه نیازی به واردات نداریم.

وی با بیان اینکه مخالف واردات میوه جز میوه‌های گرمسیری هستیم، گفت: با وجود صادرات مویرگی به بازار‌های هدف در نظر داریم تا با رونق صادرات و ایجاد ارزآوری بتوانیم مواد اولیه صنایع، دارو و کالا‌های اساسی را وارد کنیم.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، کمبودی در عرضه وجود ندارد و انتظار می‌رود که در 6 ماهه دوم سال بتوانیم صادرات مناسبی داشته باشیم.
عرضه میوه‌های ورود موقت در بازار

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با اشاره به اینکه نیازی به واردات میوه نداریم، اظهار کرد: بنابر برنامه ریزی‌های صورت گرفته در خصوص میوه‌های گرمسیری به حد خودکفایی در آینده خواهیم رسید.

وی افزود: تنوع میوه در کشور به حدی زیاد است که خواص میوه‌های گرمسیری را داراست. به عنوان مثال علی رغم خروج قابل توجه ارز برای واردات موز، اما سیب تولید داخل خواص آن را داراست.

شادلو با اشاره به اینکه واردات 4 قلم کالا میوه گرمسیری ازاد است، بیان کرد: با توجه به ممنوعیت سایر میوه ها، موضوع واردات گلابی را از وزارت جهاد کشاورزی جویا شدیم که مسئولان ورود موقت و صادرات به دیگر کشور‌ها را مطرح کردند که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا این میوه‌ها در بازار داخل توزیع شده است؟

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران واردات میوه را نوعی خیانت به کشاورزان و کشور اعلام کرد و افزود: در شرایطی که تنوع میوه به حدی بالاست که سفره هایمان غنی است و کمبودی در عرضه گلابی داخل وجود ندارد، نیازی به واردات نداریم.

این مقام مسئول ادامه داد: در 6 ماهه دوم سال که خانواده مرکبات اعم از لیموشیرین، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و انواع سیب، کیوی و انار در بازار عرضه می‌شود، واردات ضربه مهلکی به کشور وارد می‌کند.

به گفته شادلو، در شرایطی که تحت تحریم‌های ظالمانه و ناجوانمردانه هستیم، واردات میوه اخلال در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و شعار سال ایجاد می‌کند، به همین خاطر باید به تولید داخل اکتفا کرد تا از اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه سربلند بیرون آمد.

وی درباره تاثیر اجرای قانون تمرکز بر موضوع واردات میوه گفت: با اجرای قانون تمرکز و تکمیل زنجیره تولید تا ارزش، دیگر شاهد سودجویی در واردات نیستیم و واردات محصولات کشاورزی برمبنای تولید داخل و نیاز بازار صورت می‌گیرد که امیدواریم هر چه سریع‌تر این مشکلات حل و فصل شود.
نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه آماری از تعداد وارد کنندگان گلابی در دسترس نداریم، افزود: اطلاعی از تعداد واردکنندگان نداریم و همواره این موضوع باید از وزارت صمت پیگیر شود که ایا واردات گلابی با مجوز قانونی وارد شده یا خیر؟
وزارت جهاد کشاورزی واردات گلابی را تکذیب کرد

محمد مصطفی لو مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های باغبانی کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، واردات گلابی را تکذیب کرد و گفت: با وجود پیگیری از وزارت جهاد کشاورزی، مسئولان موضوع واردات را تکذیب کردند.

وی با اشاره به اینکه با واردات میوه مخالف هستیم، افزود: با تنوع به تنوع اقلیم و تولید میوه‌های مختلف، واردات ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می‌کند.

مصطفی لو با بیان اینکه نیازی به واردات گلابی نداریم، گفت: با توجه به تولید و قیمت مناسب گلابی در داخل، کمبودی در عرضه وجود ندارد که بخواهیم نیاز کشور را از طریق واردات تامین کنیم.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های باغبانی درباره تاثیر اجرای قانون تمرکز بر کنترل واردات محصولات کشاورزی بیان کرد: با اجرای قانون تمرکز، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تنها در صورت کمبود و آسیب مصرف کننده اقدام به واردات می‌کند.
پشت‌پرده واردات گلابی چیست؟

اصغر یاوری عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به واردات گلابی از آمریکا و چین اظهار کرد: علی رغم آنکه گلابی به اندازه کافی در کشور موجود است، اما متاسفانه واردات گلابی بدون هماهنگی با اتحادیه باغداران صورت گرفته است.

وی افزود: با وجود آنکه گلابی به میزان کافی در کشور وجود دارد، اما نمی‌دانیم چه دست‌هایی پشت پرده است که اقدام به چنین کاری کردند؟

یاوری با بیان اینکه گلابی تولید داخل جوابگوی نیاز کشور است، گفت: اگرچه قیمت گلابی مقداری بالاست، اما نیازی به واردات نداریم.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به بسته بودن مرزها، باید روی صادرات کار شود تا ارز آوری مناسبی نصیب کشور شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: واردات گلابی از چین و امریکا با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت انجام شده است چرت که در شرایط فعلی تحریم که با محدودیت ارزی مواجه هستیم، انتظار می‌رود تخصیص ارز به کالا‌های ضرور و دارو اختصاص یابد.

با توجه به تنوع اقلیم و فراوانی تولید، مخالف واردات میوه جز 4 قلم گرمسیری موز، اناناس، انبه و نارگیل هستیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان