ماهان شبکه ایرانیان

هفت گام مهم در ساخت یک خانه منحصر به فرد

اطلاعات معماری: چه بخواهید خانه جدیدی بسازید یا خانه فعلی خود را بازسازی کنید، در هر صورت خلق یک خانه جدید سفری است در کشف این‌که چه کسی هستید، چه چیزی می‌خواهید، چگونه می‌خواهید زندگی کنید، و کجا می‌خواهید زندگی کنید

اطلاعات معماری: چه بخواهید خانه جدیدی بسازید یا خانه فعلی خود را بازسازی کنید، در هر صورت خلق یک خانه جدید سفری است در کشف این‌که چه کسی هستید، چه چیزی می‌خواهید، چگونه می‌خواهید زندگی کنید، و کجا می‌خواهید زندگی کنید. این کار موقعیتی است برای شما تا نسبت خود را با جهان، خانواده‌یتان، و خودتان تعریف کنید. خلق یک خانه چیزی فراتر از ساختن «3 اتاق خواب و 2 حمام » است. این کار چیزی بیش از مجموعه‌ای از چند کار مختلف است.

مانند هر سفری شما باید تحقیقات و برنامه‌ریزی‌هایی برای سفر خود انجام دهید. باید حس و تصویری از نتیجه نهایی و قیمت کلی آن داشته باشید. اگرچه ممکن است به‌تنهایی قادر به انجام این کار باشید، اما یک راهنمای دنیادیده و باتجربه می‌تواند راهی را به شما نشان دهد که راهی لذت‌بخش‌تر، غنی‌تر، و در نهایت بهتر است. در این مطلب هفت مرحله خلق یک فضای جدید را به‌ترتیب اولویت به شما معرفی می‌کنیم.

حرف‌های یک معمار برجسته است را به یاد داشته باشید: «اگر به‌قدر کافی دقت کنید می‌توانید کار را به سرانجام برسانید. شما وسایل و تجملات زندگی خود را با رویاهایتان کنار هم جمع می‌کنید تا فضایی بسازید که منحصرا مخصوص شماست. مهم‌ترین مسئله دقت در شیوه ساخت خانه و شکلی است که به زندگی شما می‌دهد.»

1. تعیین اهداف در ساخت یک خانه
خلق یک خانه جدید تماما به معنی تعیین اهدافی مشخص و تلاش برای رسیدن به آن‌هاست. در این راه باید به تعداد مشخصی سوال پاسخ دهید تا بتوانید این اهداف را تعیین کنید. تعیین هدف نیازمند راضی‌کردن فعالیت‌های سمت چپ و سمت راست مغز است. بنابراین لیست اهداف شما شامل دو جنبه خواهد شد: جنبه کاربردی و اصلی و جنبه عاطفی و سرگرمی آن. هر دوی این جنبه‌ها مهم هستند و باید به‌روشنی مشخص شوند تا نتیجه نهایی بازتاب‌دهنده یک کلیت منسجم باشد.  

سوالاتی که باید از خود بپرسیم:

به چه چیزی می‌خواهید دست یابید؟

به کجا می‌خواهید برسید؟

این کار چقدر هزینه خواهد داشت؟

 آیا واقعا می‌توان به آن دست یافت؟

در هر صورت اهداف چیزهایی هستند که معماران به‌عنوان نقشه راه به آن‌ها مراجعه می‌کنند. پس وقتی معمار شما واژه «برنامه» را به کار می‌برد منظورش «اهداف» شماست.
 


2. تعیین بودجه برای ساخت یک خانه
اگرچه از مسئله بودجه در بخش اهداف نام بردیم اما این موضوع آن‌قدر مهم است که آن را به‌عنوان گام دوم در خلق یک خانه بیان می‌کنیم. هنگام تعیین بودجه، بدیهی است که شما با توان مالی خود و چگونگی انطباق برنامه کلی شما با بودجه‌یتان آغاز می‌کنید. وقتی وارد جزئیات می‌شوید به تمام بخش‌های پروژه خود به‌دقت فکر کنید: قیمت زمین، دستمزدها و مالیات‌های منطقه، دستمزد مهندسان و طراحان، هزینه‌های مربوط به فضاهای بیرونی، و مبلمان و چیدمان.

هم‌چنین از اتفاقات احتمالی غافل نشوید. مانند هر پروژه دیگری اتفاقات و انحرافات مختلفی در مسیری که  طی می‌کنید خواهد افتاد. این مسائل را تا جایی که ممکن است پیش‌بینی کنید تا در میانه راه دچار مشکل نشوید.
یک برنامه مانند Excel ابزار خوبی برای برنامه ریزی بودجه شماست، زیرا به طور مداوم می‌توانید آن را به‌روز و اصلاح کنید.

3. پیداکردن زمین برای ساخت خانه
 به کجا می‌خواهید برسید؟ چگونه می‌خواهید زندگی کنید؟ به‌دنبال چه چیزی هستید؟ شاید شما دوست دارید که در منطقه خاصی زندگی کنید، اما به دلیل مسائل مالی و یا هر دلیل دیگری قادر به آن نیستید. مهم نیست، شاید در آینده به آرزوهایتان برسید. اکنون باید به یک راه میانه فکر کنید. نکته این است که باید براساس توان مالی خود مکانی را پیدا کنید که مناسب شما است و می‌توانید خانه خود را در آن بنا کنید.

شاید زمین شما خیلی بزرگ و وسیع باشد. شاید خانه‌ای قدیمی و کهنه باشد که دیگر امکان سکونت در آن وجود ندارد. خود خانه به شما خواهد گفت که از چه رنگی در آن استفاده کنید و از چه فرش و چه پنجره‌ای در آن بهره ببرید. پس اصلا نترسید و تصمیم خود را عملی کنید. قطعا از کار خود و تبدیل یک زمین به یک خانه شگفت‌زده خواهید شد.


4. جمع‌آوری تیم از افراد باتجربه در طراحی داخلی
اگرچه ممکن است فکر کنید که به‌تنهایی قادر به انجام کارها هستید، اما جمع‌کردن تیمی از افراد متخصص و حرفه‌ای روی‌کرد و ایده بهتری است. این کار بخش زیادی از دغدغه‌های شما را برطرف می‌کند. پس کارهای تخصصی را به افراد باتجربه بسپارید تا اهداف شما به سرانجام برسند. 

یک معمار و یک سازنده ( اگر یک نفر نباشند) مهم‌ترین اعضای تیم شما خواهند بود. این افراد در طول سفر در نقش راهنما، درمان‌گر، حامی، و مشاور شما فعالیت خواهند کرد. بنابراین وجود چنین افراد باتجربه‌ای سفر شما را لذت‌بخش‌تر خواهد کرد.
همان‌طور که گفتیم در این سفر شما در تیم خود به اعضای مختلفی نیاز دارید. یکی از این اعضا شاید یک طراح آشپزخانه و حمام باشد و یا شاید یک طراح داخلی. یادتان باشد که طراح منظره نباید در گام آخر که تمام پول‌ها خرج شده است استخدام شود. شما باید یک حیاط فوق‌العاده زیبا خلق کنید که مکملی برای ساختمان شماست. 


5. برنامه‌ریزی، برنامه‌ریزی، و برنامه‌ریزی بیش‌تر
مرحله برنامه‌ریزی در تمامی پروژه‌هایی که تا به حال بر روی آن‌ها کار کرده‌ام مشترک بوده است. مالک، چه خصوصی و چه دولتی، از اهمیت برنامه‌ریزی دقیق پروژه پیش از شروع ساخت‌وساز به خوبی آگاه است.

مالکان به‌خوبی می‌دانند که جابه‌جایی دیوارها روی کاغذ خیلی ساده‌تر از جابه‌جایی آن‌ها پس از ساخت است. پس حسابی روی فاز برنامه‌ریزی و طراحی آن وقت بگذارید.

  • بازی «چه می‌شود اگر» را انجام دهید. گاهی اولین پاسخ بهترین پاسخ است و گاهی این‌گونه نیست. هیچ‌وقت پیش از بررسی و شناخت همه امکانات به فاز بعدی کار نروید. قطعا شما دوست ندارید که پس از پایان کار این جمله را با خود بگویید: «اگر این کار را می‌کردم ...»
  • بزرگ فکر کنید یا کاری را آغاز نکنید. منظورم بزرگ در اندازه نیست بلکه منظورم ایده‌ها و افکار بزرگ است. ساختن یک خانه، از صفر یا بازسازی، تمرینی برای ساختن چیزی برای خودتان است. پس رویاهای بزرگ در سر بپرورانید و برنامه‌‌های بزرگی داشته باشید. به‌قدر کافی وقت برای سروکله‌زدن با واقعیت‌های اقتصادی، دستورالعمل‌ها، و منطقه‌بندی‌های اداری خواهید داشت. در این مرحله کام خود را با این افکار تلخ نکنید.
  • خودتان را بی‌جهت اذیت نکنید. تصمیم‌ها، تصمیم‌ها، و باز هم تصمیم‌ها. بیش از آن‌چه که تصور می‌کنید باید در طول پروژه تصمیم بگیرید. فقط باید به جزئیات توجه کنید تا خانه شما مناسب خود شما و منطبق با شخصیت و سبک زندگی‌تان شود.


6. مسائل غیرقابل اجتناب را بپذیرید.
اکنون برنامه‌ریزی‌ها انجام شده است، مجوزها گرفته شده، و مسائل مالی حل شده است، تنها چیزی که باقی مانده ساخت خانه است. شما به همه چیز توجه کرده‌اید پس تمام کارها به نرمی ابریشم انجام خواهند شد. درسته؟

اما در این راه مسائل مختلفی پیش می‌آید. نحوه واکنش شما و تیم‌تان به این مسائل مهم خواهد بود. توصیه من این است که آرام بمانید، حس شوخ‌طبعی خود را از دست ندهید، و به کمک تیم خود مسائل را حل کنید. در این جاست که یک تیم خوب می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. یک معمار، یک سازنده، و دیگر اعضای تیم در کنار هم فعالیت می‌کنند و بدون انتقاد از یک‌دیگر ایده‌های خود را به اشتراک می‌گذارند. این کار سبب می‌شود تا شما بدون دغدغه به کار خود ادامه دهید.
چند نکته برای این‌که در طول کار آرامش خود را حفظ کنید:

  • تصمیم خود را عوض نکنید. به‌دقت تصمیمات مهم را بگیرید و به نتایج آن فکر کنید و آن را تغییر ندهید. بله، در طول پروژه مسائل مختلفی به وجود می‌آید اما گول آن‌ها را نخورید. فقط به یاد داشته باشید که وقتی ساخت‌وساز شروع شد، اگر تصمیمات خود را عوض کنید زمان، پول، و نیروی زیادی را از دست خواهید داد.
  • گوش‌های خود را بگیرید و ادامه دهید. در هر کاری کارکنانی هستند که دائما شکایت می‌کنند. اصولا چه کسی هست که از کارش شکایت نداشته باشد؟ چه کسی نمی‌خواهد که رئیسش عوض شود؟ بهترین کار نادیده‌گرفتن آن‌هاست. نگران نباشید، تمام این چیزها طبیعی است و به‌سادگی قابل حل است.


7. از خانه جدید خود لذت ببرید.
شما به‌سختی کار کرده‌اید و پول زیادی خرج کرده‌اید، پس از خانه جدید خود بیش‌ترین لذت را ببرید. از تغییر نور اتاق‌ها به‌دلیل تغییر فصل‌ها شاد شوید. مکان‌های نامتعارفی را برای گفتگو با اعضای خانواده خود پیدا کنید. ببینید که این فضاها چگونه به زندگی شما شکل می‌دهند و به شما این امکان را می‌دهند که کسی باشید که خودتان می‌خواهید.

در نهایت از این‌که خانه جدید شما چیزی بیش از یک فضای فیزیکی، سه اتاق خواب، یک اتاق نشیمن، و غیره، است متعجب خواهید شد. این‌جا جایی است که به آن خانه می‌گویند و منحصرا مخصوص شماست. 

منبع:houzz ؛ ترجمه شده توسط تحریریه چیدانه

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان