خبرگزاری فارس: «علیرضا میریوسفی» سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل بامداد امروز (سهشنبه) در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد در واکنش به جدیدترین تحریمهای وزارت دارایی ایالات متحده علیه «بیژن زنگنه» وزیر نفت ایران گفت که دشمنی آمریکا با مردم ایران هیچگونه محدودیتی ندارد.
وی در این پیام با اشاره به اعتیاد واشنگتن به سیاست تحریم گفت: «دشمنی ایالات متحده در قبال مردم ایران هیچگونه محدودیتی ندارد. ایالات متحده نهادهایی که از قبل تحت اتهامات واهی و ساختگی تحریم شده بودند را تحریم میکند. اعتیاد آمریکا به تحریمها نتیجه نداده است و همانطور که رابرت اوبراین (مشاور امنیت ملی کاخ سفید) هم اعتراف کرد، ایالات متحده چیز دیگری برای تحریم ندارد».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه هفته جاری در جمعه خبرنگاران اعتراف کرد که ایالات متحده گزینه چندان دیگری برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران ندارد.
وی در این خصوص توضیح داد: «یکی از مشکلات ما با ایران و روسیه این است که در حال حاضر به قدری دو کشور را تحریم کردهایم که کار چندانی نمانده که انجام دهیم».
وزارت دارایی آمریکا روز گذشته با صدور بیانیهای، اسامی افراد و مؤسساتی که به فهرست تحریمشدگان ایران افزوده شدهاند را منتشر کرد که در آن نام وزیر نفت و برخی مدیران ارشد شرکتهای ملی نفت و گاز و پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران نیز به چشم میخورد.
این وزارتخانه آمریکایی در وبسایت خود اعلام کرد که «بازیگران کلیدی در بخش نفت ایران» را به دلیل حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم کرده است. (جزئیات بیشتر)
زنگنه نیز شب گذشته در واکنش به این اقدام آمریکا در پیامی که در صفحه توییتر خود قرار داد، نوشت: «تحریم من و همکارانم واکنش منفعلانه به شکست سیاست واشنگتن برای به صفر رساندن صادرات نفت است. دوران یکجانبهگرایی در جهان به پایان رسیده است. صنعت نفت ایران از پا نخواهد نشست. هیچ دارایی هم در خارج از ایران ندارم که شامل تحریم شود. جان و مال و آبرویم فدای ایران».
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از زمان آغاز به کار خود در ژانویه 2017 وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری»، ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
با اینحال، در حالی که بیش از 2 سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماههای اخیر روی تلاش برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران و پس از آن بازگرداندن تمامی تحریمهای بینالمللی علیه ایران قرار گرفته است. هر دوی این تلاشها با مخالفت اعضای شورای امنیت روبهرو شد.