ماهان شبکه ایرانیان

پیش‌بینی کیهان از آمریکای بعد از سوم نوامبر

گروه سیاست سایت فردا: یک هفته تا مشخص شدن نتیجه انتخابات در آمریکا مانده و به چشم خیلی‌ها به آن است. بالاخره این انتخابات در بسیاری از مسائل دنیا تاثیرگذار است و پیروزی بایدن و ترامپ تفاوت‌هایی دارد. حتی در ایران نیز برخی معتقدند که روی کار آمدن دموکرات‌ها علی‌رغم یکی بودن سیاست‌های کلی با جمهوری‌خواهان و به خاطر تفاوت‌هایی که در تاکتیک دارند، به نفع ما است! این موضوع بعدا مشخص خواهد شد، اما در مرحله فعلی همه سرگرم پیش‌بینی نتیجه انتخابات هستند.
اگرچه انتخابات آمریکا به خاطر پیچیدگی‌های ساختاری ساده پیش‌بینی نمی‌شود و به نظرسنجی‌ها هم نمی‌توان کاملا اطمینان کرد، اما بسیاری از رسانه‌ها و افراد مایل به ارائه پیش‌بینی خود هستند. مثلا «کیهان» امروز در یادداشت روز خود به این امر پرداخته است.
اولین پیش‌بینی این روزنامه اصولگرا بروز هرج و مرج است و استنادش نیز اظهارات دو نامزد انتخاباتی است. کیهان می‌نویسد: (جو بایدن به تلویح و دونالد ترامپ به تصریح) بار‌ها اعلام کرده‌اند، اگر نام آن‌ها به‌عنوان پیروز انتخابات اعلام نشود، در انتخابات تقلب شده و نتایج را نخواهند پذیرفت. این انتخابات به یک دلیل دیگر «خاص» و «حساس» است و آن دلیل، خودِ شخصیت‌های خاص دو نامزد انتخابات است. هر دو نامزد بنابر اعلام روانشناسان، دچار زوال عقلند و یکی از آن‌ها حتی دچار معجونی از بیماری‌های روانی از جمله خودبرتربینی و خودشیفتگی مفرط است. همین مسائل در کنار برخی دلایل اقتصادی و جامعه‌شناختی جامعه آمریکا باعث شده بسیاری از کارشناسان تراز اول دنیا پیش‌بینی کنند، این انتخابات با انتخابات قبلی ریاست‌جمهوری آمریکا متفاوت خواهد بود.»
جعفر بلوری در ادامه این یادداشت آورده است: «1. «جنگ داخلی»، «هرج و مرج»، «تجزیه»، «تقویت گروه‌های ناسیونالیست و نژادپرست» و در یک کلام «افول آمریکا» از جمله تعابیری است که طی سه چهار ماه گذشته در توصیف ایام پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا از دهان کارشناسان زیادی خارج شده و رسانه‌های معتبر متعددی نیز چه در آمریکا و چه خارج از این کشور وقوع آن‌ها را «محتمل» خوانده‌اند. 2- اوضاع وقتی پیچیده‌تر و حساس‌تر می‌شود که بدانیم، موضوع فقط جو بایدن و دونالد ترامپ نیست! میلیون‌ها نفر از مردم آمریکا نیز اعلام کرده‌اند، اگر نامزد مورد حمایت‌شان پیروز انتخابات اعلام نشود، یعنی تقلب شده و آن‌ها نتایج را نخواهند پذیرفت. این خبر را دیروز خبرگزاری رویترز منتشر کرد. نظرسنجی این خبرگزاری که با مشارکت موسسه «ایپسوس» صورت گرفته نشان می‌دهد، بیش از 43 درصد از حامیان «جو بایدن» و 41 درصد از حامیان «دونالد ترامپ» گفته‌اند، فقط در صورتی نتایج انتخابات را خواهند پذیرفت که پیروز انتخابات نامزد مورد حمایت آن‌ها باشد! در جامعه‌ای که نه نامزد‌های انتخابات نتایج را بپذیرند و نه حامیان نامزدها، رسیدن به نتیجه‌ای که امثال «توماس فریدمن» به آن رسیده‌اند، اصلا عجیب نیست.»
در ادامه این یادداشت نشانه‌های بروز هرج و مرج در ایالات متحده نیز بررسی شده و آمده است: «3- وقتی صحبت هرج و مرج و جنگ داخلی می‌شود، عمدتاً «حفظ جان» تبدیل به اولویت نخست شهروندان آن کشور خواهد شد. اگر با جامعه‌ای مثل جامعه آمریکا سروکار داشته باشی، اوضاع کمی پیچیده‌تر هم خواهد شد. دیروز خبری به نقل از «بلومبرگ» منتشر شد مبنی بر اینکه، مردم آمریکا دیوانه‌وار به فروشگاه‌های اسلحه‌فروشی هجوم آورده و در حال خرید سلاح و جلیقه‌های ضدگلوله‌اند: «به‌تازگی شاهد موج دوم علاقه آمریکایی‌ها به خرید انواع تسلیحات هستیم؛ چرا که مردم نگران ناآرامی‌هایی هستند که در روز‌های نزدیک به انتخابات، روز انتخابات و بعد از آن رخ می‌دهند... در نتیجه این شرایط، جلیقه‌های ضدگلوله، و ماسک‌های مقاوم در برابر گلوله‌های ساچمه‌ای فروخته می‌شوند و مردم عادی علاقه زیادی به خرید این اقلام از خود نشان می‌دهند. این‌ها افرادی هستند که در کوئینز و سانفرانسیسکو زندگی می‌کنند و تا همین اواخر هرگز علاقه‌ای به خرید این تجهیزات نظامی نشان نمی‌دادند، اما اکنون احساس می‌کنند باید این کار را انجام دهند».
یادداشت نویس کیهان، اما در بند آخر سعی دارد به این سوال مهم که ریاست جمهوری بایدن برای ما بهتر است یا ترامپ پاسخ دهد. او می‌نویسد: «اینکه چرا برخی در کشور تنها راه‌حل برون‌رفت از وضع موجود را «مذاکره» می‌دانند نیز مسئله جالبی است. طرفداران این روش غالباً (نه همه آنها) چند ویژگی مشخص دارند. یک) تنها کاری که بلد نیستند، همین «مذاکره» است! این را می‌توان از بلایی که با اسم مذاکره و برجام بر سر اقتصاد و معیشت این مردم آوردند فهمید. غالباً، پشت «مردم» و مشکلات آن‌ها پنهان می‌شوند. پشت مشکلاتی که خود، عامل ایجادشان هستند! اعتقادی به توانایی داخلی و اینکه، به غیر از آمریکا، کشور‌های دیگری هم هستند که بتوان با آن‌ها تعامل کرد، ندارند، قطب‌نمایشان همیشه و تحت هر شرایطی، «غرب» را نشان می‌دهد.... غربی‌ها خود وخامت اوضاع را درک کرده‌اند. یعنی فهمیده‌اند در حال افولند و دور، دور غرب نیست. خدا می‌داند پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یعنی 7 روز دیگر، این کشور در چه وضعیتی خواهد بود. شاید جنگ شود، شاید هم حاکمیت با ابزار قدرت و خشونت اوضاع را کنترل کند. اما آنچه تا اینجای کار مسلم شده اینکه، هم ترامپ و هم بایدن شمشیر را از رو بسته و گفته‌اند، پیروز انتخابات هستند. پیش‌بینی نتیجه انتخابات سخت است. یا ترامپ پیروز می‌شود، یا بایدن، یا هر دو با هم؟ ترجیح ما همین، گزینه سوم است!»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان