کیهان: فریدون مجلسی، دیپلمات سابق در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «تشریفات الحاق ایران به FATF زمانبر است. اما ایران به FATF بپیوندد و از لیست سیاه هم خارج شود، تازه به تحریمهای یکجانبه آمریکا برمیگردیم که اروپا و دنیا با آن مخالفت کرده اما عملا از آن تبعیت میکنند. بنابراین پیوستن به FATF نیز دستاورد عملی خاصی برای ایران جز از بعد سیاسی ندارد».
مجلسی در ادامه گفت: «در نهایت قرار نیست با قبول لوایح FATF مشکلات بسیار کشور حل شود».
در روزهای گذشته غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود: «تا امروز 39 بند از 41 بند FATF را عمل کردهایم و این در حالی است که FATF هیچ اقدام مثبتی در مورد کشور ما انجام نداده است».
مصباحی مقدم افزود: «از دو بندی که مانده یک بند در مورد کنوانسیون پالرمو و بند دیگر درباره کنوانسیون CFT است... از مدعیان، یک سؤال داریم آنهم این است که اگر ما به CFT و پالرمو بپیوندیم آیا بانکهایی که در خارج از کشور در حال حاضر با ما کار نمیکنند به کارشان با ما ادامه خواهند داد یا خیر؟ حقیقت این است که آنها این کار را نخواهند کرد، چون در اثر تهدیدهای آمریکا مبنی بر تحریم کشور ما، آمریکاییها به بانکهای خارجی گفتهاند یا باید با ما کار کنید یا با ایران و به شرکتها هم گفتهاند یا با آمریکا کار میکنید یا با ایرانیها».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: «همه بانکها و شرکتها اگر با ایران معامله و یا مبادلهای داشته باشند مشمول تحریمهای آمریکا میشوند پس این تهدید آمریکا بالا سر تمام بانکها و شرکتهای همه کشورها وجود دارد و به این ترتیب آنها قدمی در ارتباط مالی با ما بر نخواهند داشت».
«افایتیاف» بازوی وزارت خزانهداری آمریکا در هوشمندسازی تحریمهاست. سازمان FATF در اسفندماه 97 با انتشار گزارشی صراحتاً اعلام کرد که اجرای مؤثر تحریمهای مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را ذیل رسالت مقابله با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خود تعریف کرده و با جدیت تمام در پی اجرای آن است.