موتور بنتلی بنتایگا "اسپید" دوازده سیلندر با قدرت 635 اسب بخار است
شیک و سریع
بنتلی یک ماه پس از معرفی نسل جدید شاسیبلند خود، بنتایگا، نمونهای از این مدل رونمایی کرده که موتوری دوازده سیلندر دارد. خودروساز انگلیسی میگوید این ماشین با حداکثر سرعت 306 کیلومتر در ساعت سریعترین شاسیبلند جهان است.
مدل جدید بنتایگا با پسوند "اسپید" (سرعت) از مدلهای معمولی این شاسیبلند متمایز شده است. ظاهر ماشین نسبت به مدلهای هشت سیلندر بنتایگا متفاوت است و گلگیرها و چرخهای بزرگتری دارد. قدرت موتور بنتایگا اسپید 635 اسب بخار است. با این نیرو شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت این شاسیبلند 3/9 ثانیه است.
اتاق بنتلی بنتایگا اسپید از مدلهای معمولی بنتایگا شیکتر است
بنتلی برای کاهش مصرف سوخت، سیستمی طراحی کرده که موتور در اکثر مواقع تنها با شش سیلندر کار کند.
بنتلی مدل اسپید خود را همزمان با آغاز تولید اولین شاسیبلند آستون مارتین معرفی میکند که تصور میشود نزدیکترین رقیب این ماشین باشد. لامبورگینی اوروس و رولزرویس کالینان از دیگر رقیبان بنتلی در بازار شاسیبلندهای بسیار لوکس هستند.
تولید بنتایگا اسپید از اوایل سال 2021 آغاز خواهد شد. قیمت پایه ماشین هنوز اعلام نشده است، اما پیشبینی میشود حدود 245 هزار دلار باشد.
سوپرکار هیدروژنی
شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت هایپریون 2/2 ثانیه است
یک شرکت آمریکایی از سوپرکار هیدروژنی رونمایی کرده که حداکثر سرعتش بیش از 350 کیلومتر در ساعت است و با هر بار سوختگیری میتواند تا 1600 کیلومتر حرکت کند.
شرکت هایپریون (Hyperion)، سازنده این ماشین، کارش تولید فنآوریهای مربوط به سوخت هیدروژنی است. این شرکت میگوید اولین محصولش به نام XP-1 حاصل یک دهه تحقیق بیش از دویست دانشمند است و در ساخت آن فنآوریهایی به کار گرفته شده که ناسا از آن استفاده میکند.
وزن ماشین کمی بیشتر از 1000 کیلوگرم است. برای سبکتر شدن ماشین، شاسی و بدنه از فیبر کربن ساخته شده است. ترکیب وزن کم و قدرت زیاد باعث شده تا سرعت ماشین تنها در 2/2 ثانیه از صفر به 96 کیلومتر در ساعت برسد.
XP-1 یک نمایشگر 98 اینچی منحنی دارد که برای استفاده از آن نیاز به لمس صفحه نیست و میتوان با حرکت دست آن را کنترل کرد. تبدیل هیدروژن به الکتریسیته روشی بهتر از استفاده از باتری در خودروهای الکتریکی است. اما فنآوری سوخت هیدروژنی پیچیده و گران است و زیرساخت کافی برای آن در جهان وجود ندارد.
تولید XP-1 از سال 2022 آغاز میشود و تنها سیصد دستگاه از آن ساخته خواهد شد.
خانواده الکتریکی هیوندای
اولین مدل ایونیک با الهام از کانسپت 45 هیوندای طراحی شده است
هیوندای قصد دارد در آینده ماشینهای الکتریکی خود را در زیرمجموعهای جدید به نام "ایونیک" به بازار عرضه کند. ایونیک در حال حاضر نام یکی از مدلهای پرفروش کارخانه کرهای است که نمونهای الکتریکی هم از آن تولید میشود.
هیوندای در چهار سال آینده سه مدل الکتریکی در این زیرمجموعه به بازار عرضه خواهد کرد. این ماشینها همه ایونیک نام دارند و با یک عدد از یکدیگر متمایز خواهند شد.
اولین مدل ایونیک 5 است که بر اساس کانسپت 45 هیوندای ساخته شده و سال آینده معرفی میشود. هیوندای سپس در سال 2022، یک مدل چهار در اسپرت به نام ایونیک 6 را به بازار عرضه خواهد کرد. مدل سوم ایونیک 7 نام دارد که یک شاسیبلند بزرگ است و هنوز اطلاعات زیادی درباره آن منتشر نشده است.
استفاده از چراغهای پیکسلی نقطه اشتراک محصولات الکتریکی هیوندای است
هیوندای میگوید برخلاف رسم کارخانههای آلمانی که مدلهایشان به هم شبیه است، ظاهر محصولاتش با یکدیگر فرق دارد. تنها نقطه مشترک این مدلها، چراغهایی است که از مجموعهای از لامپهای کوچک مربع تشکیل شده است.
همه این مدلها بر روی یک پلتفرم مشترک ساخته میشود که به گفته کارخانه قابلیت شارژ سریع دارد و میتواند با هر بار شارژ مسافتی طولانی حرکت کند. هیوندای همچنین گفته داخل این ماشینها با الهام از اتاق نشیمن یک خانه طراحی شده است.
کارخانه کرهای میخواهد تا سال 2025 شانزده مدل با موتور الکتریکی در محصولاتش داشته باشد و سالانه بیش از 500 هزار دستگاه ماشین الکتریکی بفروشد. این تعداد حدود ده درصد کل فروش شرکت را شامل میشود.
تسلا با قیمت ارزان
مدل ارزان تسلا به احتمال زیاد براساس تسلا "مدل 3" ساخته خواهد شد
تسلا با هدف افزایش فروش و در واکنش به مدلهای تازه شرکتهای رقیب، ماشینی کوچک و ارزان به بازار عرضه خواهد کرد. ماشین ارزان تسلا به احتمال زیاد، مدلی هچبک از تسلا مدل 3 است که با هدف فروش در بازار اروپا طراحی شده و در کارخانه جدید این شرکت در آلمان تولید خواهد شد.
تسلا به تازگی روشی تازه برای ساخت خودرو ابداع کرده که میتوان با آن ماشین را سریعتر و ارزانتر تولید کرد. ایلان ماسک، مدیر تسلا میگوید که در این روش تعداد قطعاتی که چارچوب ماشین را شکل میدهد از 70 به دو قطعه کاهش یافته است.
تسلا امیدوار است با این روش تازه بتواند هزینه ساخت را آنقدر پایین بیاورد تا تولید یک ماشین ارزان مقرون به صرفه باشد. هچبک ارزان تسلا به فهرستی از ماشینهایی اضافه میشود که تسلا قول ساخت آنها را داده است. خودروساز آمریکایی پیش از این، دو کامیون الکتریکی، یک ماشین اسپرت و یک وانت الکتریکی رونمایی کرده است. اما به نظر میرسد به خاطر شرایط بازار، ساخت مدل ارزان برای تسلا اولویت بیشتری داشته باشد.
فولکسواگن و پژو با عرضه هچبکهای کوچک الکتریکی در حال تصرف بخشی از بازار هستند که تسلا در آن ماشینی ندارد. خودروسازان ژاپنی و کرهای هم به زودی ماشینهای الکتریکی کوچکی به بازار عرضه میکنند که قیمت آنها ارزانتر از محصولات تسلا است.