خبرگزاری میزان: سرهنگ رامین پاشایی گفت: یکی از ویژگیهای بارز فضای سایبر، ایجاد سرگرمی و راه اندازی چالشهای مختلف است و کاربران فضای مجازی با پیگیری چالشها و دعوت به رفتار و گفتمانی خاص، پیگیر تحقق بخشیدن به اهداف خاصی هستند ضمن اینکه دعوت به چالشها یکی از پیوستهای جدانشدنی از فضای سایبر است.
وی ادامه داد: بعضی اوقات یک پویش و چالش از حالت محلی، منطقهای و قارهای خارج میشود و به علت خصلت بارز فضای مجازی که وابسته به مکان نیست در سطح بین المللی و جهانی مطرح شده و کاربران فضای مجازی فارغ از محل اقامت، نژاد و مذهب به آن میپیوندند و پیام همبستگی خود را با آن اعلام میکنند؛ در این حوزه میتوان به چالشهای ضد نژاد پرستی و یا کودکان و خانوادههای آسیب دیده از جنگ و تضییع حقوق انسانی اشاره کرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اجرا و راه اندازی چالشهای مختلف در هر کشور و اقلیم از فرهنگ و هنجارهای اخلاقی هر جامعه پیروی میکند از سویی با توجه به اختلاف نظرهای گفتمان فرهنگی، دینی و اخلاقی در هر جامعه برخی چالشها در قالب شوخی و سرگرمی، فعالیتهای مدنی و اجتماعی، زیستی و محیطی و ... هر کشور صورت میپذیرد.
وی گفت: به تازگی در کشور چالشی توسط تعدادی افراد به راه افتاده که کاربران را به رفتار زشت و ناپسند و مغایر عفت عمومی دعوت میکند و ضمن تشویش اذهان عمومی، باعث اعتراض شدید کاربران عادی و کنشگران حرفهای فضای مجازی شده است.
سرهنگ پاشایی بیان داشت: در این راستا طی چند روز اخیر افرادی که به عنوان سر شاخه اصلی تشویق کننده و ترغیب کننده اجرای این چالشهای غیر اخلاقی بودند شناسایی و ضمن دستگیری به مراجع قضایی معرفی شدند.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه رصد دائمی رفتارهای مغایر با شئونات دینی، اخلاقی و فرهنگی پذیرفته شده در جامعه توسط پلیس فتا در حال اجراست، تصریح کرد: هر گونه تشویق، ترغیب و راه اندازی کانال با موضوع اجراء چالشهای مغایر با اخلاق، عفت عمومی و شئونات عام رفتاری و هنجارهای جامعه جرم است و پلیس فتا با دعوت کنندگان با این گونه اعمال برابر قانون برخورد خواهد کرد.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا بیان داشت: هموطنان میتوانند در صورت مشاهده و گزارش موارد مشکوک و یا نیاز به مشاوره و راهنمایی به سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cybrpolice.ir بخش مرکز امداد و فوریتهای سایبری مراجعه کنند و با پلیس فتا در ارتباط باشند.