ماهان شبکه ایرانیان

محمد نزال عضو ارشد حماس: انتظار نمی‌رود مذاکرات غزه در صورت از سرگیری به نتیجه‌ای برسد

من از دولت آمریکا می‌خواهم مدارک قانونی را که بر اساس آن نام من را در فهرستی که صادر کرده، قرار داده، ارائه کند، این لیست به طور ضمنی اشاره دارد که من در تامین اسلحه یا پول نقش دارم. این افتخاری است که من ادعای آن را ندارم.

یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در مصاحبه با العربی الجدید از ترتیبات جدید رهبری دفتر سیاسی پس از شهادت «یحیی السنوار»، رهبر جنبش حماس و آنچه در مذاکرات غیرمستقیم با رژیم اشغالگر در مورد آتش‌بس در نوار غزه و «تدارکات روز بعد» و مدیریت نوار غزه مطرح است، صحبت کرد.
 
به گزارش ایسنا، «محمد نزال» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس در مصاحبه با العربی الجدید درباره تحریم‌های جدید آمریکا علیه مسؤولان این جنبش گفت: فهرست تحریم‌های جدید آمریکا که توسط وزارت خزانه‌داری این کشور علیه 6 مقام جنبش حماس صادر شد، بار دیگر بر اتحاد استراتژیک مطلق بین دولت آمریکا و نظام حاکم در رژیم صهیونیستی، حال می‌خواهد چه دولتی در رژیم صهیونیستی بر سر کار باشد، تاکید می‌کند.
 
حقیقت تاسف بار این است که این لیست‌ها دستپخت سرویس اطلاعات خارجی رژیم اشغالگر، موساد، و سرویس امنیت داخلی، شین بت است و توسط دولت آمریکا از طریق نهاد رسمی آمریکایی به منظور محاصره مقاومت، ایجاد رعب و وحشت برای کسانی که در صفوف آن مبارزه می‌کنند، صرف نظر از ماهیت موقعیت‌های رسانه‌ای، نظامی، امنیتی و اجتماعی و غیره صادر می‌شود.
 
وی اضافه کرد: من از دولت آمریکا می‌خواهم مدارک قانونی را که بر اساس آن نام من را در فهرستی که صادر کرده، قرار داده، ارائه کند، این لیست به طور ضمنی اشاره دارد که من در تامین اسلحه یا پول نقش دارم. این افتخاری است که من ادعای آن را ندارم. از زمان حضورم در جنبش حماس، از سی و هفت سال پیش، یعنی از دوران نوجوانی و ارتقای مناصب سازمانی تا زمانی که به عضویت نهادهای رهبری آن درآمدم، در عرصه سیاسی و رسانه‌ای و سایر حوزه‌های عمومی و علنی و فعالیت داشته و دارم.
 
نزال ادامه داد: در هر صورت قرار گرفتن نام من در این لیست برای من و همچنین برای همه برادرانم که در این لیست یا لیست‌های قبل از آن قرار گرفته‌اند، مدال افتخار است زیرا افتخار می‌کنیم که خداوند متعال ما را هدایت فرموده تا در دفاع از سرزمین مبارک فلسطین، پرچم جهاد فی سبیل الله را به دوش بکشیم، هر کاری که انجام دهیم، کاری مشروع است که قوانین آسمانی و زمینی آن را مجاز دانسته‌اند. تهدید، ارعاب و باج خواهی صهیونیست‌ها به طور مستقیم، یا از طریق دولت آمریکا و دیگران، علیه رهبران و کادر جنیش حماس، ما را از ادامه این نقش مقدس و بزرگ در مقاومت در برابر اشغالگری، به طرق مختلف که در قوانین آسمانی و زمینی اجازه داده شده است، مرعوب و منصرف نخواهد کرد.
 
او درباره انتشار اخباری از خروج رهبران حماس از قطر نیز تاکید کرد: کمپین افشاگری‌های شدید سیاسی و امنیتی که از طریق رسانه‌ها انجام می‌شود، از جمله اخراج رهبران حماس از قطر، در چارچوب یک کارزار سازمان یافته و سیستماتیک است که از طریق یک تیم سیاسی، رسانه‌ای و امنیتی به رهبری شخص (بنیامین نتانیاهو) انجام می‌شود تا جنبش حماس را تا زمان تسلیم شدن و برافراشتن پرچم‌های سفید، در نبرد شرافتمندانه و عادلانه‌ خود تحت فشار قرار دهد در حالیکه این جنبش علیه تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین و سرزمین و مقدسات آن به ویژه در نوار غزه وارد عمل شده است. آنچه را او با نیروی نظامی وحشیانه و جنایتکار نتوانست به دست آورد، می‌خواهد از طریق مسیر سیاسی، با به راه انداختن جنگ روانی علیه حماس، تلاش برای محاصره آن و کاهش گزینه‌ها و مناطق تحرک آن، به دست آورد. این همان چیزی است که با استقامت و استواری و سربلندی با استعانت از خداوند متعال قبل از هر چیز و سپس از حمایت مردم فلسطین به آن پاسخ خواهیم داد.
 
او درخصوص فشارهایی بر حماس جهت انجام مذاکرات گفت: مذاکرات غیرمستقیم بین ما و اشغالگران در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده است، زیرا بنیامین نتانیاهو نمی‌خواهد در دوران جو بایدن (رئیس‌جمهور آمریکا) به توافقی دست یابد، در حالی که منتظر است تا «دونالد ترامپ» اختیارات ریاست جمهوری خود را به دست گیرد. از این رو او در تمام طول مدت مذاکرات برای تعلل و اتلاف وقت تلاش کرد تا اینکه به تاریخ انتخابات آمریکا رسید و روی پیروزی ترامپ در آن شرط بندی کرد که همین هم شد و اکنون منتظر است تا ترامپ در بیستم ژانویه 2025، یعنی 2 ماه دیگر  اختیارات قانون اساسی خود را در دست بگیرد، لذا انتظار نمی‌رود در صورت از سرگیری مذاکرات نتیجه‌ای حاصل شود.
 
نزال درباره دیدگاه حماس درباره آتش‌بس پس از ترور «یحیی السنوار» نیز تاکید کرد: در تمام مراحل مذاکره، جنبش حماس مثبت و انعطاف زیادی از خود نشان داد و با میانجی‌های مصری و قطری در غلبه بر موانع، منافع و آرمان خود و مردمش را همیشه در نظر گرفت و هیئت مذاکره کننده به نمایندگی از جنبش حماس و همه جناح‌های مقاومت بر اساس ارکان و مبانی مورد توافق حرکت می‌کرد که مورد تایید رهبری حماس و به طور کلی جناح‌های مقاومت بوده است. حقایق و حوادث ثابت کرده‌اند که هر چه در مورد تصمیم نهایی مذاکرات که منحصراً توسط برادر یحیی السنوار منتشر شده بوده نادرست هستند و موضع ما قبل از شهادت ایشان و بعد از شهادت ایشان این است که تصمیم در جنبش حماس است تصمیمی نهادی است که جنبش بر اساس مکانیسم‌های مبتنی بر سیستم‌ها و مقررات آن را اتخاذ می‌کند و این منعکس‌کننده موضع یک فرد خاص صرف‌نظر از جایگاه او نیست.
 
این عضو رهبری حماس تاکید کرد:‌ رهبری جنبش حماس بین داخل و خارج توزیع شده است که بازتابی از پخش بودن مردم ما است که بر اساس آمارهای اخیر تعداد آنها به حدود پانزده میلیون نفر می‌رسد که 55 درصد آنها خارج از فلسطین و 45 درصد آنها در داخل هستند. سیستم‌ها و مقررات جنبش حماس توزیع فوق‌الذکر را رعایت کرده و خود را به یک مکان محدود نکرده است، این یکی از نقاط قوت جنبش حماس است که اگر به یک مکان منحصر شود، رهبران جنبش در جاهای دیگر می‌توانند امور را مدیریت کنند. آنچه درباره انتقال رهبران جنبش به برخی پایتخت‌ها و ترسیم سناریوها، داستان‌ها و روایت‌هایی که در این باره شنیده می‌شود، در چارچوب جنگ روانی است. به هر حال برادر خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در خارج ساکن امان بود، او سپس به دوحه و سپس به دمشق رفت و سپس به دوحه بازگشت. پس از انتخاب برادر اسماعیل هنیه به عنوان جانشین وی در نوار غزه که در آنجا اقامت داشت و بنا به ضرورت به دوحه نقل مکان کرد تا اینکه در سفر رسمی به تهران به شهادت رسید، سپس برادر یحیی السنوار که در نوار غزه می‌جنگید و رهبری جنگ را برعهده داشت، نیز در غزه اقامت داشت.
 
وی افزود: ماه‌ها است که بخش‌های رهبری حماس در حال بررسی گزینه‌های خود برای پرکردن جای خالی شهید السنوار  هستند اما با در نظر گرفتن همه شرایط و اوضاع پیرامون حماس و منطقه، آن را به آرامی پیش می‌بریم. در حالی که ما از همه کشورهایی که میزبان رهبران جنبش بوده و هستند تشکر می‌کنیم، باید از دولت قطر و رهبری آن صمیمانه تشکر کنم، زیرا قریب به ربع قرن، میزبان برخی از رهبران جنبش، به ویژه رئیس دفتر سیاسی جنبش بود. بر اساس میراث تاریخی اش که همیشه کعبه مستضعفین بوده که مستضعفان، مضطرین و پناهندگان به آن پناه می‌برند. آنچه قطر انجام داد بدهی ما باقی خواهد ماند که فراموش نمی‌کنیم و به آن وفادار خواهیم بود.
 
وی درباره جنگ لبنان نیز اظهار کرد: تجاوز به لبنان برادر تجاوز به فلسطین است و ما با قدرت، صریح و قاطعانه در کنار مقاومت لبنان به رهبری حزب‌الله ایستاده‌ایم... نسل کشی که دشمن در نوار غزه انجام داده و می‌دهد همان را در حال حاضر در لبنان اجرا می‌کند، اگرچه سطح آن به دلیل ویژگی‌های سیاسی و جغرافیایی هریک غزه و لبنان متفاوت است.
 
این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در اظهاراتی درباره اداره غزه نیز گفت این جنبش گفت‌وگوهای عمیقی را با هیئت‌های رهبری در بالاترین سطوح از گروه‌های مختلف فلسطینی شامل جنبش فتح، جهاد اسلامی، جبهه مردمی، جبهه دموکراتیک و ابتکار ملی انجام داده است.
 
وی اظهار داشت: در این گفت‌وگوها به محورهای اصلی پرداخته شد؛ از جمله اوضاع غزه بعد از توقف جنگ با تمرکز بر لزوم ساماندهی داخلی فلسطین.
 
نزال تصریح کرد: جنبش حماس از پیشنهادات استقبال کرده و برداشت‌ها و مکانیزم‌های عملی را برای آینده نوار غزه ارائه کرده است؛ از جمله پروژه تشکیل اداره ملی مدنی برای این باریکه که مورد توافق فلسطینی‌ها است.
 
وی درباره کمیته اداره غزه تاکید کرد که ایده تشکیل اداره مدنی برای نوار غزه مورد تایید اصولی گروه‌های فلسطینی قرار گرفته است. به رغم اینکه دیدگاه نهایی در انتظار جنبش فتح است که خواستار مهلت برای رایزنی با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شده است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی