خبرگزاری مهر: قاسم جان بابایی، با عنوان این مطلب که هر بیمار کرونایی به طور متوسط پنج تا 10 قلم دارو دریافت میکند که همه این داروها تحت پوشش بیمه قرار دارند، افزود: تنها یک قلم داروی ضدویروس که پیش از این در پرونده بیماران آزاد حساب میشد، بر اساس مصوبه جدید از هفته گذشته در پوشش بیمهای قرار گرفته است.
وی گفت: در بیمارستانها نیز این نوع پوشش بیمهای مدیریت خواهد شد و انتظار داریم تا هر چه سریعتر این مسیر را اصلاح کنند و دارو با پوشش بیمهای در اختیار بیماران قرار گیرد.
جان بابایی با بیان اینکه درصد بالایی از مبتلایان و جانباختگان کرونا را افراد بالای 60 سال تشکیل میدهند، ادامه داد: کرونا درمان مشخصی ندارد و درمان مبتلایان آن بیشتر از هر چیز به مراقبت نیاز است و اصولی دارد که باید رعایت شود و اصول اصلی آن مراجعه سریع بیمار با مشاهده نخستین علائم آن به پزشک است که با تشخیص زودهنگام مرگ و میر ناشی از آن کاهش خواهد یافت، اما ترس و نگرانی باعث مراجعه دیرهنگام افراد شده است.
وی، ترس مردم را مهمترین علت افزایش کرونا برشمرد و افزود: ترس نباید باعث مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی شود، بلکه ترس اصلی باید از احتمال آلوده کردن دیگران باشد و تا زمانی که این ویروس در دنیا میچرخد هیچکس نمیتواند مدعی غلبه بر آن باشد چرا که اصول موفقیت در این بخش رعایت پروتکلهای بهداشتی، تشخیص و درمان زودهنگام و جدا کردن اعضای خانواده از فرد آلوده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به چرخش ویروس کرونا در منازل، گفت: مردم در خانهها کنار یکدیگر نشسته و در مهمانیهای دسته جمعی حضور یافته و در کنار سفرههای گروهی یکدیگر را آلوده میکنند.
جان بابایی افزود: برخی افراد ناقل بدون علامت هستند خصوصاً بچهها که جزو گروهی هستند که به سرعت دیگران را مبتلا میکنند.
معاون وزیر بهداشت گفت: اغلب مرگ و میرها مربوط به افراد مسن است که بسیاری از آنان نیز مقصر نیستند و فرد دیگری آنان را به این بیماری مبتلا کرده است که درصد بسیاری از فوتیهای بیمارستان سالمندان هستند که باید بیشتر مراقب آنان باشیم.
جان بابایی در واکنش به اعمال محدودیتهای جدید، گفت: محدودیتها طیف وسیعی دارد و تنها بستن خیابان نیست، بیشتر از محیط کسب و کار، در تجمعات است که این ویروس منتقل میشود و خیلی از تجمعات غیرضروری کسب و کار نباید باشد.