تحقیقات جدید حاکی است فنجانهای چای (کیسهای) ممکن است حاوی میلیونها ذره میکروسکوپی پلاستیکی باشند. در ادامه جنگ پلاستیک، حالا توجهها به سمت نوشیدنیهای محبوب مردم معطوف شده است.
بریتانیاییها به عنوان مردمی که عاشق چای هستند، سالانه بیش از 62 میلیارد فنجان چای مصرف میکنند، ولی با این که شاید فکر میکنند چای کیسهای آنها صرفا از چای و کاغذ تشکیل شده است، اما در واقع بسیاری از این چایها حاوی پلیپروپایلن است (مادهای که برای بستن کیسه به کار میرود تا به شکلی که هست باقی بماند).
تعدادی از سازندگان چای کیسهای، از جمله «کلیپر»، «آبل» و «کول»، برای حذف این ماده شیمیایی از چرخه تولید خود اقدام کردهاند، ولی از آنجا که بقیه هنوز در تلاش هستند تا راهحلی پیدا کنند، باید بپذیریم که بسیاری از مارکهای مورد پسند ما هنوز حاوی پلاستیک هستند.
به گزارش مجله علم و فناوری محیطزیست، محققان دانشگاه مکگیل در پی آن بودند که دریابند آیا چای کیسهای پلاستیکی ممکن است ذرات میکرو و نانوپلاستیک را هنگام دم کردن چای به این نوشیدنی پس بدهد؟
با توجه به این که دانشمندان هنوز نمیدانند این ذرات میکروسکوپی برای بدن مضر هستند یا خیر، تیم تحقیق تلاش کرد دریابد که پلاستیک، بر روی موجودات آبی کوچکی به نام «دافینا ماگنا» یا «کنه آبی» چه تاثیری میگذارد. این موجودات غالبا در تحقیقات زیستمحیطی مورد استفاده قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه 10 نوشیدنی مخصوص پاییز
محققان برای انجام آزمایشهای خود، بستههایی از چهار مارک مختلف چای کیسهای را که در کیسههای پلاستیکی عرضه میشوند، تهیه کردند. آنها کیسه را باز کردند، چای خشک را از آن بیرون آوردند و کیسه خالی را شستند. سپس کیسهها را داخل ظرف آب جوشاندند تا حالت دم کشیدن شبیهسازی شود.
تیم تحقیق با کمک میکروسکوپ الکترونیکی کشف کرد که یک کیسه پلاستیکی در دمای دم کشیدن حدود 11.6 میلیارد ذره میکروپلاستیک و 3.1 میلیارد ذره نانو پلاستیک در آب آزاد میکند. محققان اظهار میکنند که این میزان پلاستیک هزاران بار بیشتر از میزانی است که وجود آن پیشتر در سایر غذاها گزارش شده بود.
این محققان در یک آزمایش دیگر، کنههای آبی را در معرض اندازههای مختلفی از میکرولاستیک و نانوپلاستیک حاصل از کیسه چای قرار دادند. به گزارش تیم تحقیق، اگرچه این موجودات زنده ماندند، ولی نشانههایی از ناهنجاریهای آناتومی و رفتاری در آنها دیده شد.
به این ترتیب، نتیجه گرفتند که یافتههای به دست آمده اگرچه موجب نگرانی است، ولی تحقیقات بیشتری لازم است تا معلوم شود که این پلاستیکها میتوانند روی بدن انسان عوارض کوتاه مدت یا دراز مدت داشته باشند یا خیر.
کلیپر (یکی از بزرگترین مارکهای چای در بریتانیا) در سال 2018 اعلام کرد که یک چای کیسهای بدون پلاستیک را روانه بازار میکند که (بستههای آن) از موز درست شده است. این شرکت اعلام کرد از اکتبر 2018 تمام تولید خود را به این نوع جدید تغییر داده است که به جای چسب پلاستیکی پلیپروپایلن، از مواد طبیعی گیاهی در آنها استفاده میشود.
منبع: ایندیپندنت