خبرگزاری تسنیم: دکتر سعید نمکی در وبینار پیشرفت تولید واکسن کووید19 در ایران گفت: سازمان جهانی بهداشت با بررسیهای متعدد و رسیدگی به محتویات ارسالی ما، نشستی را در سطح منطق شرق مدیترانه به شکل ویدئوکنفرانس برگزار کردند؛ امروز، روزی است که آنها هم بارو کردند گامهای مؤثری برداشتهایم که در نتیجه همکاری شرکتهای دانشبنیان، دانشمندان ما، انستیتو پاستور و رازی و حامیان آنها مانند بنیاد برکت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است.
وی افزود: از بین 12 شرکت که درحال تلاش برای تولید واکسن هستند، هفت یا هشت شرکت ما در وضعیت مطلوبتری قرار دارند و چهار شرکت، مراحل پیشرفته فاز یک و دو را طی کردهاند و طی دو هفته آینده وارد فاز انسانی خواهد شد. همه این حرکتها مبتنی بر استانداردهای بینالمللی است و گام به گام با تأیید کارشناسان سازمان جهانی بهداشت پیش خواهد رفت و قبلاً نیز به صورت مکتوب، این موارد را به اطلاع آنها رساندهایم.
نمکی تصریح کرد: ما امروز به عنوان یکی از کشورهای پیشتاز در عرصه ساخت واکسن کرونا شناخته خواهیم شد.
وی اظهار امیدواری کرد که با لطف خداو حمایتهای مستمر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور و پشتوانه دعای خیر مردم سرزمین، خبر خوشی از تولید واکسن محقق شود و در آینده نزدیک بتوانیم یکی از سازندگان واکسن کرونا برای مردم ایران و سایر کشورها باشیم.
باید بهینه ترین زمان محدودیت ها را اعمال کنیم/حاشیه شهرها یکی از نقاط مهم و آسیب پذیر است
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باید بهینه ترین زمان محدودیت ها را اعمال کنیم، گفت: اولین گام ما باید کاهش بار بیمارستان ها باشد.
به گزارش ایسنا، سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست مشترک ویدئو کنفرانس قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا با فرمانداران، بخشداران و روسای شبکه بهداشت و درمان شهرستان های سراسر کشور، در محل وزارت کشور گفت: ما در اعمال محدودیت قصد مزاحمت برای کسی و تعطیلی کسب و کارها را نداریم، اما معتقدیم تطویل حضور این بیماری، مهلک ترین آفت برای اقتصاد، مسائل سیاسی و اجتماعی کشور است، اما مع الوصف ما جزء اولین کشورهایی بودیم که توانستیم پروتکل هایی را تدوین کنیم که اقتصاد کشور در کنار مدیریت بیماری کمترین آسیب را ببیند. اکنون هم در هر شرایطی، تامین خدمات برای مردم تعطیل نمی شود.
وی خطاب به فرمانداران، بخشداران و روسای شبکه بهداشت سراسر کشور تاکید کرد: ما باید بهینه ترین زمان محدودیت ها را اعمال کنیم و بهترین جایزه برای مدیرانی که در این عرصه خوب کار کنند، این است که وضعیت حوزه استحفاظی این مدیران از قرمز به نارنجی، از نارنجی به زرد و از زرد به سفید تبدیل شود.
دکتر نمکی افزود: ما این تجربه را در مرحله نخست کنترل بیماری داشتیم و همه عوامل در کشور اثبات کردند که در کمتر از دو ماه چه اتفاق بزرگی به عنوان یک نشانه از این همدلی و وفاق رقم خورد.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: امروز هم به لطف خداوند با همدلی و وفاق و رهنمودهایی که مقام معظم رهبری فرمودند و تشکیل یک ساختار جدید این کار را بهتر از گذشته به پیش خواهیم برد.
وی اظهار داشت: اولین گام ما باید کاهش بار بیمارستان ها باشد که این مهیا نخواهد شد مگر اینکه با تشدید فاصله گذاری، اعمال پروتکلهای گسترده تر ، آموزش همگانی و از همه مهمتر بیمار یابی گسترده و درمان سرپایی برای کاهش بار بیمارستانها اقدام کنیم.
نمکی تصریح کرد: انتظار ما این است که در یک زمان یک ماهه بتوانیم با کاهش موارد بستری فرصت بیشتری را برای همکاران نظام سلامت فراهم کنیم تا بتوانند به بیماران بستری، بهتر برسند و بعد از آن بتوانیم به یک شرایط عادی برگردیم.
وزیر بهداشت افزود: در روند این مبارزه، کلانشهرها و حاشیه شهرها از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. حاشیه شهرها یکی از نقاط مهم و آسیب پذیر ما است که با 12 میلیون جمعیت باید در ساختار ارائه خدمات به شکل ویژه ای نسبت به آن نگاه کنیم و اگر نیاز باشد با کمک همدیگر زیرساختهای موقت قرنطینه و بیمهای برای آنها ایجاد شود.