تاتلی از انواع شیرینی های خوشمزه و خوش طعم ترکیه ای است که شما می توانید این نوع شیرینی را به راحتی و با نکات ترفندهایی در منزل تهیه کنید. در طرز تهیه تاتلی از شربت مخصوص استفاده می شود به همین دلیل طبع این شیرینی ترکیه ای گرم است.
باقلوا استانبولی و تاتلی و قرابیه و شیرینی لقمه ای از انواع شیرینی های بی نظیر می باشند و اگر شما به پخت شیرینی در منزل علاقه مند می باشید می توانید به کمک دستورات ذکر شده در پخت شیرینی های خانگی تنوع ایجاد کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی
- کره : 150 گرم
- آرد شیرینی پزی : 450 گرم
- پودر نارگیل : ده گرم
- آرد سمولینا : 20 گرم
- پودر قند : 35 گرم
- ماست ساده : صد گرم
- تخم مرغ بزرگ : یک عدد
- سفیده تخم مرغ : یک عدد
- بیکینگ پودر : 15 گرم
- پودر وانیل : یک قاشق چایخوری
- مغز گردوی خرد شده : 4 قاشق غذاخوری
- زرده تخم مرغ برای رومال کردن : یک عدد
- بادام برای تزیین : به مقدار لازم
- پودر پسته برای تزیین : به مقدار لازم
- پودر وانیل : یک قاشق چایخوری
- نمک : یک پنس
طرز تهیه شربت مخصوص
- آب : 600 گرم
- شکر : 450 گرم
- لیموی ترش : دو ورقه
طرز تهیه شربت مخصوص
برای تهیه شربت مخصوص ابتدا آب و شکر را درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد و شعله گاز را کم کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه صبر کنید تا شربت آماده شود. توجه داشته باشید که شربت این نوع شیرینی نباید زیاد غلیظ باشد. اسلایس های لیمو را بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده به شربت بیفزایید و شربت را در مکانی مناسب قرار دهید تا خنک شود.
طرز تهیه تاتلی در منزل
برای تهیه خمیر این نوع شیرینی ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ را از یکدیگر جدا نمایید و زرده درون ظرفی مناسب بریزید سپس ظرف را در مکانی مناسب قرار بدهید. کره نرم شده و ماست و آرد و پودر نارگیل و وانیل و تخم مرغ و سفیده را درون ظرفی مناسب بریزید سپس مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید.
آرد الک شده را به آرامی و به کمک لیسک سیلیکونی به مایه شیرینی بیفزایید و در اواسط کار نیز نمک و بیکینگ پودر را به آرد اضافه نمایید. توجه داشته باشید زمانی که آرد را به مواد اضافه می کنید باید مواد را به خوبی زیر و رو نمایید. ممکن است به ده گرم آرد بیشتری نیاز داشته باشید و بعد از اینکه خمیر به خوبی شکل گرفت دیگر نیازی نیست که آرد را به آن بیفزایید. خمیر این شیرینی باید نرم باشد و به دست ها نچسبد. بعد از اینکه خمیر شکل گرفت سطحی مناسب را آرد پاشی نمایید و خمیر را روی آن قرار بدهید و خمیر شیرینی را به خوبی ورز دهید تا یکدست و نرم شود.
خمیر را به شکل توپ درآورید سپس خمیر را درون ظرف درب دار به مدت 15 دقیقه قرار بدهید. خمیر را به 28 قسمت مساوی تقسیم نمایید توجه داشته باشید که وزن هر خمیر باید 30 گرم باشد.
یکی از توپ های خمیری را در وسط شانه قرار دهید و به آرامی آن را به کمک دست باز نمایید تا سطح شانه را به خوبی پوشش دهد.
مقداری از مغز گردوی خرد شده را در وسط خمیر قرار دهید.
دو طرف خمیر را به یکدیگر برسانید و به کمک انگشت خمیر را فشار دهید تا بسته شود.
خمیر لوله شده را به آرامی از روی شانه بردارید تا فرمش خراب نگردد سپس آن را از وسط تا کنید و دو سر خمیر را به یکدیگر بچسبانید.
این مرحله را برای همه خمیرها انجام دهید و بعد از شکل دادن به خمیرها یک عدد بادام در وسط آن ها قرار بدهید.
شیرینی ها را روی سینی فر با کاغذ روغنی با فاصله ای مناسب بچینید و سینی را درون یخچال به مدت نیم ساعت قرار دهید تا فرم شیرینی ها حفظ شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه تاتلی فر را روی دمای 175 درجه سانتی گراد قرار دهید و زرده تخم مرغ را به کمک قلم مو روی شیرینی ها بمالید سپس سینی را درون فر به مدت 28 تا 30 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها پخته شوند و رنگ آن ها طلایی گردد.
سینی را از درون فر بیرون آورید و روی توری خنک کننده قرار بدهید تا شیرینی ها خنک شوند و روی هر یک از شیرینی ها مقداری شربت بمالید و اجازه دهید تا شیرینی ها به صورت کامل خنک شوند.
تاتلی ها را درون ظرفی مناسب قرار بدهید و روی آن ها شربت را به صورت کامل بریزید و به مدت 2 تا 3 ساعت صبر کنید تا شربت جذب شیرینی ها شود و به صورت کامل خنک شوند. روی شیرینی ها پودر پسته بپاشید و این شیرینی خوشمزه را به همراه چای میل کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر شیرینی تاتلی
1. خمیر شیرینی به دلیل وجود پودر نارگیل ممکن است کمی حالت پودری شکل پیدا کند.
2. به جای شانه می توانید از وسیله ای مشابه برای فرم دادن به خمیر استفاده نمایید.
3. اگر انتهای خمیری که فرم داده اید باز شود می توانید نوک انگشتان خود را خیس نمایید و دوباره دو سر خمیر را به یکدیگر بچسبانید.
4. بعد از جدا کردن سفیده تخم مرغ باید زرده را درون ظرفی دیگر بریزید و روی آن را بپوشانید و درون یخچال قرار دهید.
5. به جای استفاده از گردوی خرد شده می توانید از فندق خرد شده استفاده نمایید.
6. شیرینی ها را می توانید به مدت چند روز در هوای خنک نگهداری کنید که در این صورت باید روی آن ها را بپوشانید تا خشک نشوند.
7. قبل از قرار دادن سینی درون فر باید فر را گرم کنید تا شیرینی ها به خوب پخته شوند.
8. در زمان پخت شیرینی درب فر را هرگز باز نکنید و بعد از مدت زمان ذکر شده برای پخت می توانید یکی از شیرینی ها را تست کنید تا مطمئن شوید شیرینی ها به صورت کامل پخته شده اند.
در این بخش از آشپزی مجله آرگا با طرز تهیه تاتلی شیرینی محبوب و خوش طعم آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این نوع شیرینی در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.