شیرینی پزی یک هنر فوق العاده است که برای تبحر در آن باید نکات مهمی را در زمان پخت در نظر گرفت. طرز تهیه رولت شکلاتی از نظر مواد اولیه بسیار شبیه به کیک شکلاتی است. برای تهیه یک رولت خوشمزه باید تمام اصول طبخ آن را رعایت کرد.
مواد لازم
- شکلات: 200 گرم
- قهوه دم کشیده: 5 قاشق غذاخوری
- خامه غلیظ: یک فنجان
- پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: 7 عدد بزرگ
- شکر: یک فنجان
طرز تهیه رولت شکلاتی
شیرینی رولت از شیرینی هایی است که از نظر پخت بسیار ساده و راحت آماده می شود و از این نظر بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. این رولت ها در طعم های مختلفی تهیه و آماده می شود که یکی از طعم های بی نظیر آن شکلاتی است. برای درست کردن رولت شکلاتی ابتدا باید فر را روی 350 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. برای این شیرینی باید سینی در ابعاد 40 در 30 سانتی متر انتخاب کنید. کف این سینی را با کاغذ نسوز بپوشانید.
شکلات را با آب یا قهوه در یک کاسه مقاوم به حرارت بریزید و روی ظرف آب در حال جوش بگذارید تا ذوب شود. این روش ذوب کردن در واقع روش بن ماری است. هم زدن شکلات را تا نرم شدن آن ادامه دهید. اجازه دهید تا مخلوط ما کاملاً سرد شود. زرده های تخم مرغ را به مدت 3 دقیقه به همراه شکر دانه ریز با دور متوسط هم بزنید. این هم زدن باعث می شود تا ماده به دست آمده سفید و غلیظ باشد. حالا سرعت هم زدن را کاهش دهید. مخلوط شکلات را به آرامی به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا کاملاً با هم آمیخته شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه رولت شکلاتی, سفیده های تخم مرغ را در کاسه ای متوسط بریزید تا رد هم زن بر روی ماده به دست آماده باقی بماند. با یک کاردک پلاستیکی، سفیده های تخم مرغ را در مخلوط آماده شده شکلات بریزید و زیر رو کنید. این کار را تا زمان ترکیب شدن سفیده ها با شکلات ادامه دهید. مراقب باشید تا پف سفیده ها نخوابد. مایه به دست آمده را به طور کامل در سینی پخش کنید.
این کیک خوشمزه را به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا مغز پخت شود. سینی را به مدت 10 دقیقه روی صفحه توری خنک کننده بگذارید و منتظر بمانید تا کیک سرد شود. کناره های کیک را با چاقو یا کاردک فلزی از سینی جدا کنید. روی قسمت بالایی کیک پودر کاکادو بریزید و کیک را از سینی خارج و روی توری خنک کننده قرار دهید. کاغذ نسوز را جدا کنید و اجازه دهید کیک حداقل به مدت یک ساعت سرد شود. خامه و پودر قند روی آن بریزید و به صورت یکنواخت بر روی آن پخش کنید.
به طوری که به اندازه 2/5 سانتی متر از لبه ها بدون خامه بماند. در مرحله بعد از سمت یکی از لبه های عرضی شروع کنید و کیک را به صورت فشرده رول کنید.
کیک را دوباره به سینی شیرینی پزی منتقل کنید و حداقل به مدت یک ساعت یا تمام طول شب در یخچال قرار دهید.
در نهایت برای تزیین رولت شکلاتی می توانید از پودر کاکائو یا خامه استفاده کنید.
نکات ضروری در پخت رولت شکلاتی
- از شکر دانه ریز استفاده کنید.
- شکلاتی که بدین منظور استفاده می کنید باید نیمه شیرین و تکه تکه و حدود یک فنجان باشد.
- به جای قهوه دم کشیده می توانید از آب استفاده کنید.
- پودر شکلات شما برای تزیین روی کیک باید از نوع شیرین نشده و قلیایی(آلکالایز) باشد.
- زرده از سفیده تخم مرغ باید جدا شود.
دستور تهیه رولت شکلاتی آسان
در این روش از تهیه کیک شکلاتی که بدون فر آماده می شود و آسان ترین روش پخت رولت شکلاتی می باشد، لازم نیست حتما کیک شکلاتی شما تازه باشد، بلکه می توانید از کیک هایی که قبلا پخته اید، برای تهیه این رولت خوشمزه استفاده کنید و لذت ببرید.
مواد لازم
- کیک اسفنجی شکلاتی/ یک عدد متوسط (قالب گد 22 سانتی)
- شیر/ یک پیمانه
- شکلات آب شده/ نصف پیمانه
مواد لازم برای کرم کیک
- کره/ یک پیمانه
- پودر قند/ 2 پیمانه
- وانیل/ 2 قاشق چای خوری
- شیر/ 2 قاشق چای خوری
- شکلات آب شده و پودر قند/ به دلخواه
روش تهیه رولت شکلاتی خوشمزه و ساده
همانطور که گفتیم، از قبل کیک شکلاتی خود را درست کنید و بعد از بیرون آوردن از فر اجازه دهید تا خنک شود، سپس مقداری شکلات تخته ای در داخل کاسه ای بریزید و آن را به روش بن ماری ذوب کنید (کاسه حاوی شکلات را روی درب کتری و یا در بالای قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید تا شکلات تخته ای آب شود)، سپس اجازه دهید شکلات های آب شده کمی یعنی حدود 5 دقیقه خنک شوند.
اکنون کیک را در داخل کاسه ای بزرگ تر قرار دهید و به همراه شکلات آب شده مخلوط کرده و کاملا له کنید، مقدار شکلات باید به اندازه ای باشد که تمام کیک به هم بچسبد و ذره ای از آن پودر نشود.
در مرحله بعدی طرز تهیه رولت شکلاتی، کیک شکلاتی پودر شده را داخل لایه ای از سلفون بگذارید و با استفاده از وردنه آن را پهن کنید تا جایی که ضخامت آن تقریبا به 3 تا 5 سانتی متر برسد.
سپس دو قاشق چای خوری شیر، یک پیمانه کره، دو پیمانه پودر قند و نصف قاشق چای خوری وانیل را در داخل ظرفی با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا بافتی خامه ای به خود بگیرد.
اکنون خامه (کرم) ایجاد شده را روی کیک تان بریزید و پهن کنید و به وسیله کاردک یا با پشت قاشق آن را روی همه قسمتهای کیک به طور یکنواخت پخش کنید و سپس از گوشه کیک شروع به رول کردن آن کنید.
سپس دوباره مقداری دیگر شکلات تخته ای ذوب کنید و بعد از خنک شدن آن را روی رولت ریخته و به همراه پودر قند تزئین کنید، بعد از اینکه شکلات کمی خودش را گرفت، می توانید به طور دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.
در این مطلب با طرز تهیه رولت شکلاتی خوشمزه آشنا شدید. سعی کنید این رولت خوشمزه را در منزل به سبکی متفاوت و عالی برای کودکان تهیه بفرمایید. شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی لینک طرز تهیه انواع شیرینی ما را در آموزش شیرینی پزی آرگا دنبال بفرمایید.