ماهان شبکه ایرانیان

تحلیل رسانه‌های اصلاح‌طلب از وضعیت پایداری بعد از پدر معنوی

گروه سیاست سایت فردا – مراسم تدفین آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی هنوز برگزار نشده، اما رسانه‌ها در جریان اصلاحات شروع به تحلیل آثار فقدان وی در عرصه سیاست و به خصوص در وضعیت جبهه پایداری کرده‌اند.
روزنامه اصلاح‌طلب «آفتاب یزد» از ایجاد خلاء تئوریک در جریان اصولگرا گرفته و سوالات متعددی مطرح می‌کند. مثلا اینکه «با توجه به درگذشت آیت الله مصباح یزدی آیا جناح راست از منظر تئوریک دچار خسران می‌شود؟ ا ین ضایعه چه تاثیری بر وحدت و اتحاد اصولگرایان دارد؟ آیا این جناح توانسته جایگزین مناسبی برای فقدان‌های قبلی (آیت الله مهدوی کنی) بیابد؟» برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها نیز گفت‌و‌گویی دارد با حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا. وی نیز می‌گوید «در هر صورت برای جریان پایداری زمان باید بگذرد تا جانشینی شایسته برای آیت الله مصباح بیابد و همین مسئله این جریان سیاسی را دچار تغییرات و چالش‌هایی خواهد کرد.»
ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز تقریبا همین نظر را دارد. او در گفت‌وگویی با سایت آزادی می‌گوید: «به نظر من فوت آقای مصباح در انتخابات تاثیری ندارد، چون انتخابات وابسته به فرد نیست و به حرکت کلی نظام بستگی دارد».
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین درباره تاثیر فوت او بر وضعیت جبهه پایداری می‌گوید: «طبیعی است که پایداری با از دست دادن حمایت او و از دست دادن رهبر کاریزماتیک خود، قدری تضعیف می‌شود، اما باید توجه داشت که آن پژوهشکده‌ای که آقای مصباح راه انداخته بود، تبدیل به یک جای امنیتی شده و خود آقای مصباح را هم تحت تاثیر قرار داده بود. این مرکز همچنان برقرار و وابسطه به نهاد‌های قدرت است. هدایت آن نیز از این پس قطعا بر عهده فرد دیگری قرار می‌گیرد و در اصل موضوع تغییر رخ نخواهد داد».
روزنامه «جهان صنعت»، اما تحلیل دیگری دارد و معتقد است چالش پایداری بعد از فوت آیت‌الله مصباح یزدی جدی‌تر از این حرف‌ها است. گزارش نویس این روزنامه می‌نویسد: «ناگفته پیداست که بعد از مصباح، شاخه قم پایداری یعنی حلقه پرتو تضعیف شده و در مقابل شاخه تهران قدرت می‌گیرد. خاصه اکنون که صادق محصولی به عنوان یکی از پرنفوذترین چهره‌های اصولگرا رسما دبیرکلی آن را به عهده گرفته و گمانه‌هایی نیز درباره ورود او به عرصه کاندیداتوری به گوش می‌رسد.»
به فرض صحت این گمانه باید انتظار داشت که میزان همراهی و همکاری طیف پایداری با سایر اصولگرایان از این پش بیشتر شود. شاهد نیز برخی تحلیل‌ها بعد از دبیر کل شدن صادق محصولی است. مثلا حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا در مصاحبه‌ای گفته بود: «همه می‌دانند که پایداری و شاکله آن عموما اقدامات متفاوت از سایر جریان‌های سیاسی دارد. آن‌ها همیشه دنبال این بوده‌اند که خط و مشی خود را دنبال کرده و حتی در خیلی از موارد خواسته‌های خود را به دیگر طیف‌های اصولگرایی و انقلابی تحمیل کنند. من با توجه به سابقه‌ای که از آقای محصولی سراغ دارم، تصور می‌کنم که بعد از این تحولات در پایداری سعی می‌شود که تعامل با دیگر گروه‌های سیاسی کشور بیشتر شود و از آن حالت یکه‌تازی خارج شده و به جمع مجموعه جریان‌های سیاسی نزدیک شود.» حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه نیز در این باره گفته بود: «شاید نوع روش آقای آقاتهرانی اخلاقی‌تر است و آقای محصولی تا حدودی شفاف‌تر و اجرایی‌تر و عملیاتی‌تر برخورد می‌کند».
بر اساس همین اظهارنظرها، گمانه تقویت وجه عملیاتی پایداری جدی می‌شود و احتمالا بر میزان همراهی و همکاری با سایر طیف‌ها نیز افزوده. اینکه نتیجه همراهی بیشتر پایداری با سایرین چیست، هنوز معلوم نیست، اما باتوجه به احتمال افزایش وجه عملیاتی همزمان با همراهی بیشتر با جبهه اصولگرایی که با دبیرکلی صادق محصولی در دستور قرار گرفته است، می‌توان به این نتیجه رسید که بعد از مرحوم مصباح‌یزدی شاهد فصل نوینی در فعالیت‌های پایداری خواهیم بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی